Moji pečeni makaroni

pečeni makarončki s hrenovkami in zelenjavo

Maja92  Izvor: Slovenija
Moji pečeni makaroni
    testenine
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura in pol 1 ura 30 min
  •  4
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: Za 3 osebe

makaroni

3 hrenovke

4 žlice drobtin

3 jajca

2 žlici margarine ali masla

korenček (narezan na kocke)

2 paradižnika (narezana na kocke)

sesekljana čebula (količina po izbiri)

grah

2 žlici kisle smetane

peteršilj

čili

vegeta

sol

rdeča paprika v prahu

bazilika

druge začimbe (po izbiri)

Postopek

Vzamemo lonec in vanj nalijemo olje (toliko, da pokrije dno). Nato nasekljamo čebulo in jo malo popražimo v loncu, ter dodamo margarino, ki jo zmešamo v loncu s popraženo čebulo.

Nato v loncu vode skuhamo makarone in dodamo hrenovke, ki smo jih narezali na kolobarčke. Vse skupaj kuhamo, dokler ni kuhano.

Vmes narežemo in pripravimo korenje, paradižnik in grah ter ga dodobra pokuhamo v loncu tople vode (vode naj bo samo toliko, da pokrije vso zelenjavo v loncu in nič več. Po potrebi vmes vodo počasi dolivamo). V lonec z zelenjavo dodamo vegeto, rdečo papriko (toliko paprike v prahu, da se voda obarva na rdečo-oranžno barvo), baziliko in peteršilj (lahko tudi domači) in zelenjavo kuhamo na dovolj velikem ognju, da počasi vre.

Medtem so makaroni in hrenovke že kuhane, zato jih damo v lonec, kjer smo prepražili čebulico in še makarone in hrenovke rahlo popečemo. Ko popečemo hrenovke in makarone, dodamo še ostale začimbe, jajca, kislo smetano ter kuhano zelenjavo. Dodamo še sok (4 žlice), ki nam je ostal pri kuhanju zelenjave.

Vse skupaj imamo na malem ognju vsaj 10 minut, redno mešamo, vmes lahko dodamo še malo soka od zelenjave (po okusu). Ugasnemo ogenj in lonec postavimo na pult za 5 minut (lonec naj bo pokrit s pokrovko), nato lahko postrežemo.

Zraven pečenih makaronov lahko spečemo piščančje meso, si naredimo zeljnato solato ali pa makarone preprosto prelijemo s kečapom in dodamo nariban sir (edamec).

Pa dober tek!


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Maja92  

kuha že od: 16.8.2014

Št. objav: 4

Objavljeno 1.9.2014 ob 20:30

Sandra_a hvala za komentar =) In hvala za dobro mnenje, me veseli, da ti je bila jed všeč.

Ja, to je bil tudi moj namen, da recept vizualno izgleda dobro hehe. Glede komentarjev - vse komentarje vzemam dobro, saj se s tem lahko še več naučiš, všeč mi je, če ljudje povedo svoje iskreno mnenje =] To je bila zame vedno dobra stvar, pa še spremeniš, popraviš lahko stvari oz. recept v tem primeru =) .

Hvala za komentarje, Sandra_a :D

LP vsem =) .

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.