27. jul 2006 18:30
Parilnik največkrat uporabljam za kruhove cmoke in štruklje. Za zelenjavo se mi pa ni najbolj obneslo. Recimo brokoli je spremenil barvo , mi je boljši če gg na kratko pokuham v vreli vodi in hitro ohladim v mrzli vodi. Za meso v parilniku pa drudi družinski člani niso najbolj navdušeni, ker pride kot kuhano.Ga pa zelo malo uporabljam, ker nimam toliko metrov pulta, da bi imel stalno mesto na njem. Tudi konvekcijska nima stalnega mesta na pultu, zato je njegova uporaba tudi manj pogosta ,kot bi sicer bila. Obvezno pa v njej delam sardelice, pridejo res super, brez maščobe, pa kjub temu sočne in slastne.Krompirček se tudi krasno speče, s čudovito skorjico, le da je brez maščobe nesvetleča, kar pa lahko malo popravite ko je že pečen z v olju namočenim čopičem.Odlično se obnese pečeno meso( največkrat sem pekla perutničke), ker ne da samo ni potrebno dodajati maščobe, celo vsa oz. večina maščobe ki jo vsebuje meso odteče .Sem pa tudi že kruh pekla v njej in je bolj narastel, kot v ventilatorski. problem rešetke sem rešila tako, da sem dala na rešetko peki papir, vmes med peko pa kruh še obrnila. Prvo je bolj "kuhano", drugo bolj "pečeno", oboje pa zdravo.