Aparat za peko kruha

Evo recept za kruh brez glutena: 340 ml vode 1 mala žlička soli 1 mala žlička kisa 30 ml olja 10 dag ajdove moke 10 dag polnozrnate moke 40 dag navadne moke (seveda so vse moke brez glutena) pol kocke kvasa (rumeni paketek - Žito), lahko pa malce več Uporabimo hitri program, alhko tudi z zamikom - vse je super! Kruh je zelo dober, oz. nakup boljšega ni možen - preverjeno! Seveda pa lahko vrste moke mešamo po okusu, držati se je treba samo količin. Prosim za povratno informacijo.... ssilva
ssilva, hvala za recept, zanima pa me, kje se da kupiti polnozrnata moka brez glutena! Jaz pa imam takšen recept za kruh brez glutena. 325 ml mleka (sobna temperatura) 4 žlice olja 2 rahlo stepeni jajci dodaš 45o g moke brez glutena 2 žlički sladkorja 1 žlička soli 1 paketič suhega kvasa Pečeš pa na hitrem programu! Ko sem delala testo za pizzo, sem ga po enakem postopku kot ta kruh! Sem pa enkrat probala delati testo za pizzo kot za pizzo iz normalne moke, samo da sem uporabila tole brez glutena, pa se ni zamesilo, dokler nisem dala zraven še enega jajca! Takšne so moje izkušnje! Lep pozdrav in upam, da vsem uspe! Galja
Galji in Silvi iskrena hvala za tako hitro posredovanje receptov iz moke brez glutena. Obvezno sporočim rezultate dela. Zanima pa me, če lahko polnozrnato moko (ali je ta brez glutena?) zamenjam z koruzno, ki jo imam iz mlina, ki melje samo koruzo (domačo) in ajdo. P.s. Veste dekleta in seveda fantje jaz pečem samo 2 do 3x na teden, zato tudi bolj počasi sledim izkušnjam. Namreč nimam kandidatov, da bi več jedli, sama - pa že ugotavljam, da se mi v omari kar krila krčijo. Lp Oliva oliva
Oliva, nič hudega, boš pa potem sodelovala na forumu o hujšanju, 3MD je super. Nikar mi ne zameri, šalim se oz. govorim iz svojih izkušenj. Lepo se imej in uživaj življenje. riba-ribica
oliva, koruzno moko lahko dodaš, ampak jaz sem je samo 100 g, ostalo sem dala moko brez glutena(rumen zavitek Mix B Schar)! Dodala pa sem že tudi riževo moko, trenutno pa je nikjer ne dobim za kupit, je pa veliko cenejša (kg-nekaj čez 6oo,oosit)! Si jo mogoče ti kje videla? LP! Galja
Galja, zdi se mi, da sem riževo moko videla v Hipermarketu Mercator v Šiški, kjer sem iskala brez uspeha Schar moko. Ne odneham in grem danes ponovno v akcijo in seveda, če vidim riževo, ti sporočim jutri. Do takrat pa lp oliva
Obljuba dela dolg. Ja. Riževo moko imaj v Mercatorju v Šiški - cena cca 710,00 Sit. O kriza. Včera zvečer sem pekla kruh brez glutena, po Ssilva receptu tako, da sem strojčku morala pomagati vrtet, tako mu je bilo to težko. Ojoj, kakšen je bil šele pečen. Če ne bi bil kruh, ga bi lahko uporabljala za pručko. Vsekakor premalo tekočine oz. preveč moke ima ta recept. In ker mi žilica ni dala miru, sem zjutraj ponovno poskusila po drugem receptu, ki ga prilagam (od sodelavke): - 350 ml mlačne vode (za to vsebino sem dala mleko, kislo smetano in malo surovega masla) - 1 žlička soli - pol zavitka kvasa (od Žito) - 1 žlička sladkorja (jaz sem dala kar žlico) - 1/2 žlice kisa - 1/2 žlice olja (zamenjala s surovim maslom - glej prvo alineo) - 250 g moke Schar-mix b - 25 g ajdove moke (jaz sem dala 75 g, ker nisem imela kosmičev) - 25 g sončničnih semen (namesto sončnične in lanene sem dala cca 50 gr bučne peške in orehe) - 25 g lanenih semen - 25 g sojinih kosmičev - 25 g. prosenih kosmičev. Kljub temu, da ta recept ni imel jajc, sem jaz dodala kar enega celega velikega - malo stepenega. In da je bil končni izgled malo lepši, sem 10 min pred koncem kapico namazala z jajcem in posula s sezamom. In rezultat: - Stroj je torkat vrtel lopatico brez moje pomoči. Pekla sem na hitrem programu. Drugič bom poskusila z daljšim. - Tudi vshajal je bolje, čeprav mogoče bi lahko še bolj. - Okrog lopatice je pri pečenem v prvem in drugem primeru nastala kar luknja. Seveda ni tako rahel, kakor smo vajene pri naših kruhih, ampak sodelavka je rekla, da je vseeno zelo dober. Toliko zaenkrat. Vsem lep pozdrav. oliva
Joj, Oliva - me je čist iz stola tole tvoje poročilo vrglo. Takoj jutri bom natanko zaslišala tole mojo prijateljico (seveda ji bom natisnila tvoje poročilo). Ful se mi pa res čudno zdi, ker sem tudi sama že jedla njen kruh in je zares odličen - rahel, lepo vzhajan. Imam osumljeno, da je naredila kakšen kiks v receptu. Obljubim, da preverim!! Seveda se ti opravičujem, čeprav je bil moj namen najboljši. ssilva
Samo vseeno se mi pa čudno zdi - jaz dam na 1/2 kg moke, 320 ml vode in 1/2 kocke kvasa oz na 700 g moke, pol litra vode. Kruh je rahel, sočen in okusen in ZMERAJ uspe. Če gledam njeno razmerje v receptu, ki sem ga napisala, je skoraj enako?! No, bom preverila... ssilva
Ssilva ne se sekirat. Nič hudega, na izkušnjah se učimo. Mogoče je nastala napakca pri pisanju nul. Tudi sama sem se pri tem še uštela. Pri tem receptu, ki sem ga dobila jaz, je razmerje tekočina - moka (s semeni vred) skoraj 1:1, pri tvojem pa je skoraj 1:1,5 (1 delež tekočine : 1,5 moke). V glavnem danes ponovim peko, ker kot pravi sodelavka ji je že zmanjkal. Baje se je z njim sladkal tudi njen mož. Naslednjič poskusim še z riževo moko. Lp oliva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti