Pralni prašek

juhica, a vanish uporabim navaden za madeže a je kaj posebnega za belo perilo? Pri nas imamo itak kuhinjske krpe vse svetle, ampak problem ej ko se zapacajo s kako kavo, marmelado, sadjem, da ne govorim ko pride kak flek od ajvarja ki je trdovrten tudi po več pranj. p, maja
Zdi se mi da so mehčalci precej bolj agresivni kot praški. Se mi je zgodilo da sem uporabljala mehčalec modre barve in je bilo potem belo perilo kar modrikasto in se tudi kasneje sploh ni opralo. Zato sedaj uporabljam silanov mehčalec bel(mandelj-mislim da je) na sliki je mamica z otrokom v naročju...ta mi je všeč, če ga ravno ni, pa kaj podobnega od drugih proizvajalcev. ANJA
anja veš da sem tudi jaz to opazila, tako da barven mehčalec uporabim zgolj pri barvnem perilu, pri belem pa obvezno balsam, čeprav perilo ni nič kaj bolj mehko.
Res je modri ali zeleni mehčalci včasih ostanejo na belem perilu tako, da ponavadi vzamem belega od Lenora ali Cocolina. Zadnjič sem po dolgem času vzela Ornel in je bil odličen. Mene tudi po nekaterih praških srbi koža. Ponavadi vzamem Persil včasih pa Amweyevega. Je pa odvisno tudi od tkanin ene zadržijo dalj časa vonj po svežem, ene pa ne. Suzi
Vanish oxy action gel. Tisti, ki je v 2l plastenki. Mislim, da ga je tak sam ena sorta. Za tistega v prahu pa še ne vem, je ravno v fazi testiranja.. juhica
No tole ne spada ravno med to temo, pa vendar bo mogoče komu pomagal namig. Mož je imel kar precej časa težave, da ga je srbela koža. Zamenjala sem vse mogoče pralne praške in mehčalce. Perilo dala na ponovno splakovanje, nekaj časa spirala tudi v okisani vodi, prenehala uporabljati mehčalce, pa ni bilo pravega učinka. Nato je prenehal uporabljati tekoča mila in sedaj se umiva že nekaj mesecev samo s trdim milom (natural) in srbečice ni več. lp ZLATA
Še to, uporabljam zgolj tekoče praške, ker jih lahko točno izmerim. Dajem jih tudi manj od predpisanega, ker itak perem zelo majhne količine. Mehčalca ne uporabljam, ker se mi ne zdi potrebno. Vsake toliko (2krat letno) ga dodam brisačam in kopalnemu plašču. Rada imam trše brisače, ki te še malo zmasirajo. Mimika
Tudi jaz imam raje trše brisače, da se telo malo prekrvavi pa tudi obrišejo bolje. Suzi
Super tema, ni kaj. Naj povem še svoje izkušnje. Običajno kupim Ariel ali AVA (prašek in tekočina). Za belo perilo (95) uporabljam prah, za vse ostale vrste perila pa tekoči prašek. Obojega dam vedno malo manj, kot je napisano. Če so kakšni madeži na perilu, ga prej namažem z Venishom. Za madeže od sadja pa je super limona, s katero podrgneš po madežu. Perilo obvezno dam 2x splahnit. Tudi moj mož je imel problem, da ga je srbela koža, zdaj pa ne več. Srbečico je imel po enem od Silanovih mehčalcev. Zdaj uporabljam samo Ornel in težav ni več. Mehčalec dodam samo takrat, če ne sušim v sušilcu. Sušilec že sam naredi perilo dovolj mehko. Gobica
juhica, jaz sem sporbala in res deluje, je bil sicer kak flek na krpi - možno od kakega sadja, ampak včasih tudi pri 95 ni šlo kaj stran...no bomo zaj vsaj šparal z elektriko. Sem dala ariel in na 60 stopinj, v boben pa se vanish ter malo dash ekocega praska za vonj. hvala za nasvete! p,

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti