Lumpica, vse kar si nastela se lahko kupi v marketih, vendar je vse umetno zraslo ali je gojeno, najveckrat pa uvozeno. Nic narave...Ja, tudi prvi krompircek ze jemo, ampak je iz nasada. Tako jemo italijanske sparglje, ameriske borovnice, spanske paradiznike... Nic ne raste pri nas

No, krompir je Irski in cebula tudi, potem pa se pocasi ze konca. Tudi sicer je bolj malo irskih priozvodov, v glevnem jemo izdelke uvozene iz celega sveta. No, meso in mleko pa je 100% irsko.
Galja, zelo, zelo pogresam trznico. Prej vcasih doma sem imela navado, da sem z otrokoma hodila v soboto zjutraj na trg in nakupila potrebno za ves teden. Ne, nimamo trznice. Se ribarnice ni (pa zivim na obali Atlantika). Ob sobotah popoldan sicer je en majcken prostor v centru, kar spominja na trznico, vendar tam prodajajo doma pripravljene jedi ali exotiko (susi, takose, tortilje..)pa rocno delo (znani so volneni izdelki).. pa sir z dodatki, najveckrat uvozen iz Italije...
Ribe lahko kupimo samo v marketih (kot npr. v Merkatorju), izbira je slaba, najvec je dimljene ribe (ki pa je odlicna), lososa. Ce dobim lignje je praznik, prav tako sardine, no lazje je najti skuse (sveze ali dimljene), vcasih dagnje.. Taksan je slika Galwaya.
Druga zgodba pa je Dublin! Ima trznico (mislim, da vec), ribarnice (eno celo v dveh nadsrtopjih), skratka, dobis neprimerno vec kot tukaj. Irska ima 3 mio prebivalcev, od tega 2 mio samo Dublin, pa si lahko predstavljas razliko. Ostala mesta na Irskem so manjsa, kot v Sloveniji npr. Slov. Bistrica ali Ajdovscina..izgledajo velika, vendar je to zato, ker ljudje zivijo v hisah. Vsaka druzina ima svojo hiso, blokov in stolpnic na Irskem ni. Pa si predstavljaj, da prebivalce Ajdovscine (za primer) naselis v hise in podres bloke. Ves kako bi se mesto povecalo. No, tako je na Irskem.
Mi je Mamamia pisala, da je v Dublinu odkrila eno trgovinico, kjer so imeli slovenske izdelke (baje je lastnik Hrvat) kot npr cokolino ali polenta. Ja, to je v Dublinu mogoce, ker je res ogromno mesto z vsem, kar si zamislis. Sem prebrala da je Dublin najdrazje in najbogatejse mesto v Evropi. No, jaz sem v Galwayu. In ta trenutek sije tako lep soncek, pa bo v kratkem spet dez..
julia