Pirin kruh s semeni
Preveč rahli ali premalo pečeni, sploh slednje je rado, po okusu so sicer v redu, oblike pa ne zadržijo.
peterJaz sem problem rešil z bolj vročim oljem, preverjeno!
peterNe ne, samo kakšno stopinjo, ne sme biti preveč bledo rumene barve, le zlato rumen, jaz jih pečem po 4 minute na vsaki strani. Sicer so mi boljši manj pečeni, se pa potem sesedejo. Zase jih navadno naredim nekaj tudi takih, in prav vsi upadejo po kakšni uri. Če so bolj pečeni pa ne. Tempertura pečenja do 160 stopinj, za bolj zapečene pa do 165 stopinj.
peterSem šel prav pogledat:
http://www.kulinarika.net/recepti/4663/sladice/pustni-k
Vedno jih pečem po tem receptu. Od Stane so ravno pravi, spodaj od Julye pa: premalo časa na preveč stopinj, jaz bi podaljšal za vsaj pol minute, rajši za celo. Pa ene 2 stopinji manj. Seveda je pa res: vsak(a) kuhar(ica) ima svoje trike, ki pa vsak zase delujejo. Preizkusi jih več, ni vrag, da te eden ne odgovarja. Če pa ne boste preizkusili, pa dvomim da bo uspelo. Ali pa.....
peter- V toplo mleko daš kvas, eno žličko sladkorja in eno žličko moke. Dobro premešaš, da se kvas "razstopi" in pustiš na toplem, da vzhaja.
- Lahko stepaš tudi na roke, če nimaš mešalnika (Mumm se super obnese, baje tudi multipraktik in aparat za peko kruha), z nastavkom za gnetenje
- Kroglico moraš pred oblikovanjem malo povaljati v moki, sicer se lepi
- Krofe vedno obračam po cca 15 minutah, najprej gre v olje stran, ki je bila nazadnje na vrhu, najprej posodo pokrijem, po obračanju pa cvrem odkrito
- Masi VEDNO dodam limonino lupinico: Dr. Oetker Finesse - naribana limonina lupinica ali sveža od bio limon
Še nekaj: postopek pod tretjo alinejo rabi kar nekaj vaje, gotovo pa bo petnajsti krof že super, namesto olja dam stopljeno maslo (če se le da domače)
peterKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pirin kruh s semeni

Svaljki s čemaževim pestom