6. jan 2005 1:53
Meli, mi smo 1uro za vami, tako da tu se ni tako pozna ura. Ti pa verjetno res ze spis. Ves, da je to presenecenje, da je treba toliko odsteti za hitro posto, ceprav bi jaz odstela ta denar, samo da glivice ali gljivice, (saj ne vem, kako se pravilno napise- ce izhajam iz gljiva, mi je foneticno blizje, morda pa se motim) prezivijo in pridejo na moj naslov. Pred dvema mesecema sem poslala v MB mami paket z oblacili in se nekimim malenkostmi, teza je bila malenkost manj kot 4kg, paket kar velik, pa sem placala za hitro posto 45€. Vendar so tu cene precej visoke, ce jih primerjam s Slo. To pomeni, da so take in podobne storitve dosti drazje kot na Irskem! Seveda je tudi standard visji kot v moji domovini. Ne razumem, na racun cesa...?
Ves, samo zelim si, da bodo glivice v redu, pa bomo vsi srecni.. kako malo vcasih potrebujemo za to, kajne.
Posta obicajno potrebuje - ce je poslana letalsko (ker sem ze dozivela, da so mi drzavne sluzbe poslale pismo po navadni posti!!) 7 dni. Sicer pa mesec. Sporocim takoj, ko bodo tu. Verjamem, kar je napisala Veri, da nekateri organizmi prezivijo zelo dolgo v ekstremnih pogojih (spore npr) in upam, da se bodo glivice dobro drzale na potovanju.
Sem prebrala, da imas izkusnje z vsemi tremi oblikami kefir kulture. Kaksna je razlika v kefirju, ki mu botrujejoi glivice v primerjavi z gobicami. Za kristalcke ze vem, da so za vodni kefir. Upam, da imam prav, sicer me prosim popravi.
Prisrcna hvala za tvoj trud in prosim, sporoci mi, kar sem te prosila (naslov in starost), da ti posljem, kar si si zasluzila.
Lahke zvezdice tebi in ostalim "forumasem".
julia