Oblačilni reporta za pomlad 2010

motovilčica  

član od: 29.12.2009

sporočila: 231

22. mar 2010 19:32

Čeprav tale report na kulinariki visi že nekaj časa, me je v trgovine zmamilo šele zdaj, ko je zima končno odlezla. In po prvem krogu v trgovinah, od koder sem večinoma odšla z vtisi (je bil pač prvi krog ), imam nekaj vprašanj za modne strokovnjakinje. - Kje v LJ najti "pencil skrit" z ne previsokim pasom (ja, vem, letos se nosi višji pas na teh krilih, ampak na mojo postavo z nedefiniranim pasom žal ne paše). Našla sem jih le v Zari, a mi niso stala toliko dobro, da bi zanje odpirala denarnico. Prednost ima črno. - S čim skombinirati "peep toe", še posebej tiste z visoko peto? Jih lahko nosiš z nogavicami in če ja, kakšnimi? Na ulici se vidi svašta, v glavnem pa ponesrečene kombinacije, ki delujejo bodisi kmečko bodisi vulgarno - koliko še velja pravilo o barvnem ujemanju čevljev in torbice? Za zdaj toliko :). Hvala za odgovore. motovilčica

dolenjka3  

član od: 2.11.2008

sporočila: 14

23. mar 2010 11:32

Jaz bi pa ponovno rada slišala mnenje (čeprav vem, da je Vendy O tem že pisala), kakšne barve nogavic sodijo k sivemu kostimu. Čevlje imam črne, a bi pasale zelo fine sive ali zelo fine črne ali kožne? Kako je potem z barvo torbice? Lep pozdrav vsem dolenjka3

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. mar 2010 11:54

Dolenjka, če imaš črne čevlje, potem se k sivemu kostimu nosijo črne nogavice. Imam nekje v spominu tvuje mere in punca, zate velja, če nosiš nogavice, morajo biti temne, vzorčki pa no way. Pencil skirt (to je ozko krilo do sredine kolen ali tik do pod koleni....) spada med tiste kose, ki se ga kupi takrat, ko se ga vidi, ne ve se pa točno, kdaj bo padlo v oko. Tako, kot se bela bluza vedno kupi, ker je treba imeti še eno, tako se črni pencil skirt kupi takrat, ko se ga najde. Če boš šla v trgovino iskat pencil skirt, je verjetnost, da ga najdeš, minimalna. Jaz sem jih vedno našla takrat, ko jih nisem prvenstveno iskala in imam dober kos od Dorothy Perkins. Peep shoes oli-ti čevlji z odprtimi prsti, po možnosti s petko, se nosijo na: - nogavice, če so nogavice mrežaste in tu se trudimo, da sta barva nogavic ujema z barvo čevljev, - če se to ujemanje ne zgodi, se jih kombinira s tistimi tenkimi poletnimi nogavicami (eni modeli so brez pletenega dela za prste) - če ste pa na oblačilnem master levlu (okej, advanced bi že šel) se pa lahko peep shoes kombinirajo tudi z 40, 50 in 60 denskimi nogavicami. Tu se lahko igrate tudi s kontrasti (tipo črni štumfki in rumeni čevlji, ampak prej se ocenite, na katerem oblačilnem nivoju ste....., drugače bo dizaster) Barvno ujemanje in neujemanje torbic in čevljev: V kolekcijah in stiliranjih za letos in prihodnje leto vidim vedno več vračanja v klasiko v smislu, da se čevlji in torbica ujemajo v barvi. Če se odločite za kakšno drugo komibnacijo, potem se morajo bodisi čevlji bodisi torbica ujemati s kakšno drugo barvo oblačil. Tipo: peščeno-rjav komplet, peščena torbica, zlati čeveljci, to je okej. Tudi obratne barve torbice in čevljev bi bila okej. Potem je okej tudi, če imate npr dvobarvne čevlje in je potem torbica v eni barvi, kise ponavlja tudi na čevljih. Ampak, če se greste te vaje z različnimi barvami, potem sestavite kombinacijo, v kateri bo ena barva vodilna in se potem lahko hecate z drugo barvo na accesoryju, oziroma, če se greste take vaje - tu imate lahko maksimalno tri barve v vseh oblačilih, vse ostalo je obup in šavje. Ker je tule treba imeti v mislh to, da stajlingi, kjer ima manekenka črno-sivo oblačilo in potem vijola čevlje in rdečo torbico....to na punci, ki zna pozirati, funkcionira. Na punci, ki tega ne zna početi, bi taka ista sestava delovala kot nek naključni putpuri oziroma kot da je oblekla nekaj, kar je po čudni logiki padlo iz omare.... Hope this helps. Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

23. mar 2010 21:57

Dear Vendy, v katero kategorijo sodijo torbice B. Makowsky? Pa Nine west čevlji in čevlji Aldo?

Mamamia

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. mar 2010 22:03

mamamia je napisal/a:

Dear Vendy, v katero kategorijo sodijo torbice B. Makowsky? Pa Nine west čevlji in čevlji Aldo?

Mamamia

mamamia

 

Evo, se rolam od smeha!!!  

 

Zdaj pa vejo, zakaj ni nobenega potopisa iz NYC izleta.

 

 

 

Vanja

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

23. mar 2010 22:05

A ne bomo nobene rekle o toaletah na viktorjih? Meni sta bili všeč Nataša Pinoza in Tjaša Kokalj - očitno ju je oblekla ista stilistka, saj imata skoraj identičen nakit. Veliko razočaranje pa je (spet) Jerca Legan.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. mar 2010 9:02

Viktrojem se zadnja leta izogibam na vse možne načina in mi kar gre. Za gledanje oblekic si v medijih bookiram naslednje evente: Cannes (film), oskarji, bafta, goya in zlati globus. Glede slovesnih eventov v naši državi je pa tako, da za moj okus znata delati obleke Zoran Garevski in deloma tudi Matej Goljat...potem dolgo dolgo dolgo nič..... Darling, brandi, ki jih naštevaš: Aldo shoes so meni bolj orientir na Knez Mihailovi (glede na to, kje tista trgovina je) kot pa čevlji, ki bi jih jaz nosila, ampak vsak pri stopalih se zelo razlikujemo. Glede torbic in oblačil je pa tako: če ima torbica veliko informacije (tipo zakovice, velike rožice, usnjene draperije...) je treba hudičevo paziti, kaj se zraven obleče (se bom to pot izognila diskusiji o cenovnih razredih itd). Npr: zanimiva turikzno-modra torbicia z usnjenimi cvetovi je čisto zanimiva, ampak k taki torbici se da nositi samo nekaj totalno minimalističnega, brez tega hitro človek pade v težek zdrs slabega okusa. Npr, če grem ravno na ta kos (ker se usnjene rožice kar pojavljajo na tistih bagsih) torbio kvadratne oblike z mehkim vrhom in rožicami....to se zmore kombinirati samo z enobarvnimi oblačili in flat shoes recimo temnomoder kombinezon brez rokavov, flatshoes in pač ta prepoznavna torbica (isti štos tudi, če niso rožice, so pa lahko zakovice ali pa franžice različnih barv....) z veliko informacije. Ali pa kombinacija zelo dolgega krila z drapiranim visokimrazporkom in bluzice in flat shoes....Ti dve kombinaciji delujeta. Ampak tako kombinacijo si lhko privošči punca, ki ji tako postava kot plačilni razred taki kombinaciji omogočata. Skratka, če ima punca denar za torbico za dve kombinaciji, potem se lahko igra z oblačili na tak način, če pa tega denarja ni, potem raje svetujem, da se izbere konservativni accesory, ker se potem ne ve čisto natačno, kdaj je bil kupljen. Pri torbicah je tako, da ni treba, da se ve, iz katere sezone so. Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

24. mar 2010 9:27

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

mamamia je napisal/a:

Dear Vendy, v katero kategorijo sodijo torbice B. Makowsky? Pa Nine west čevlji in čevlji Aldo?

Mamamia

mamamia

 

Evo, se rolam od smeha!!!  

 

Pa saj ni bilo tako hudo ...

 

Kot veš, Vendy, nisem za zakovice in cvetlice, ampak za zlato klasiko, in včasih, ko se najmanj nadejam, imam nekolikanj sreče. Da ne govorimo o sreči  najmlajše udeleženke izleta v NYC (ki niti približno ni bil tako vznemirljiv kot ežojevo popotovanje po Čilu, a smo se vseeno imele lepo), ko je našla ene take "šuhe" - o tem bi pa Vanči znala kako zanimivo povedat ... (aldo ni moj tip čevljev ...).

 

Skratka, ene zadeve so za ponovit ...

mamamia

 

 

 

Zdaj pa vejo, zakaj ni nobenega potopisa iz NYC izleta.

 

 

 

Vanja

mamamia

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

24. mar 2010 9:54

Jaz lahko prispevam parcialni oblačilni report iz Londona izpred 2 tednov: poor white trash (of any colour) se oblači v minice, ki so tako kratke, da ne veš, ali je krilce ali pas, in ob tem fishnet najlonke (pri temperaturah -2 do 3 s severnim vetrom), ženske pripadnice al-kaede pa so bile oblecene v lepe, tople plašče in obleke do tal (ni težko uganit, kje so bile moje simpatije, glede na to, da me je zeblo kot cucka, tako da sem si vsak većer hrepeneče ogledovala hijab fashion shop, ki sem ga imela tik ob postaji podzemne). Aja, Andrew Lloyd Webber je lansiral nov musical Love Never Dies (sequel legendarnega The Phantom of the Opera); jaz sem bila čisto očarana in utopljena v solzah in ga vsem fantomskim obozevalcem globoko priporočam (opozarjam tudi, da so ga kritiki v glavnem sesuli, čeprav po mojem iz same zelene zavisti, samo toliko, da me ne bo kdo držal za vrat). Glavno vlogo Fantoma poje Ramin Karimloo, baritonist iranskega porekla s pregrešno čokoladno barvo glasu, zlasti nad njim sem bila navdusena za umret. lp, proxima

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

24. mar 2010 10:24

Proxima, najnovejše modne smernice iz Londona (beri: kapučino Ramin) so me izredno navdušile [pribor] Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti