@japaja,
Da se ne bova tule sprenevedali, da ti kao malo na splošno nekaj pišeš, ker si bolj sveža in se novim članom malo zamiži nad kakšno začetno nerodnostjo...
Draga moja, prozorna si. Že nick "japaja" asocira na nekoga z gardom "vi, kar govorite, ampak ni tako, jaz že vem, japajade, kar razlagajte mi pravljice, kar govorite, pa kaj potem, če imate kakšno šolo, a mislite, da ste kej boljš od nas, malih ljudi...." in glej ga zlomka, ti res v do sedaj prikazanih elementih ustrezaš svojemu nicku. In, daj, malo beri za sabo. Tista o empatiji je pa res kronska: drugim bereš levite o njihovi neobčutljivosti, potem pa na koncu poveš svoj primer, ko si hotela biti dobrotnica, pa se ti je sfižilo in zdaj pa sploh ne boš. Boš raje druge učila o empatiji ali kaj? Za začetek tako, da mene pozivaš, da eno javno seanso odprem z nekom, ki rabi pomoč (ker bolj intimne stvari je pa skoraj ni, ti bi pa to javno). Pa to je podobno kot tisti butalski kovač, ki sam ni znal kovati in je sklenil, da bo raje druge učil, kako se kuje.
In tista o slepih in enookem kralju. Če že uporabljaš metafore, na koga in na kaj se tisto v resnici referira? Kdo je slep in kdo je enooki? Ker, če je takole na splošno in smo vsi slepi, me za vraga zanima, kateri enooki je moj kralj. Če je pa takole na posebno in posamično je pa tako, da če si ti kraljica, imaš samo eno oko, če pa nisi kraljica, si pa slepa....
In tu se tako neverjetno ponuja še tista metafora o slepi kokoši, ampak bom tolikanj dama, da je ne bom izvedla....

Vendelina jr.