(olivno olje) - (oljčno olje)
Debata na to temo je potekala na forumu že kakih petkrat, se mi zdi. Glavno, da vemo, o čem govorimo, pa naj bo olivno ali pa oljčno.
Lp
cervus| Reca je napisal/a: |
| Se strinjam z livnim oljem. Mogoče nekaterim besedica oljčno zveni bolj fensi. Meni je najpomembnejša kvaliteta.lp Vesna |
Ravno o tem sva se pogovorili z eno priznano Slavistko, ki trdi, da je oboje pravilno, vendar se mnogo lepše sliši oljčno in če sem iskrena tudi meni je lepše oljčno kot olivno, pa tudi fensi je seveda![]()
lp
P.s. Oliva je tudi v italijanskem jeziku. Nisem vsega prebrala, upam, da nisem ponovila kar ste morda že napisale.
Anamarija ![]()
| anamarija1 je napisal/a: | ||
Ravno o tem sva se pogovorili z eno priznano Slavistko, ki trdi, da je oboje pravilno, vendar se mnogo lepše sliši oljčno in če sem iskrena tudi meni je lepše oljčno kot olivno, pa tudi fensi je seveda lp P.s. Oliva je tudi v italijanskem jeziku. Nisem vsega prebrala, upam, da nisem ponovila kar ste morda že napisale. Anamarija [srecen] Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 09. dec 2008 07:42:56 |
V.jr. Oljka rodi oljke...
lp
AnamarijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Jernejev zelenjavni curry

Sadne rezine s slivami