Tašča - snaha
Obup, nejcanja. "Je nutile govort", bi rekla naša nona (tašča).
lp
mzmŽalostno je, če je edini pogled na sorodnike (in vse ostale) skozi denar...........................
Dragi Bog, obvaruj me takih otrok! ![]()
Pozdravček!
Bog nima nič zraven, ampak ti isti starši teh otrok.
Commis débarrasseurNe vem kaj toliko moralizirate. Tako kot so lahko otroci požrešni na denar in kaj vse bi lahko podedovali, tako tudi starši mislijo, da bodo vse nesli s seboj. To so normalne stvari, ki jih je potrebno, na žalost rešit.
Osebno pa sem mnenja, da kar si bom v življenju ustvarila to bom zares čutila, da je moje.Od staršev ne pričakujem ničesar. Ko pa bo prišel čas je normalno, da bodo dobili to moji otroci. Na srečo ali žalost imam samo enega sina. Če bi jih imela več, bi vsak dobil enak delež, neglede kaj ima njegov partner. Se pa skoraj pri vsaki družini kaj zaplete glede dedovanja.
Nejcanja upam, da ti moje mnenje vsaj nekaj pomaga. Ne verjamem, da se ukvarješ ves čas samo s tem in da vseeno gradiš normalen odnos z njegovimi.
Lep dan !
banana130| banana130 je napisal/a: |
tako tudi starši mislijo, da bodo vse nesli s seboj. banana130 |
Kar so oni ustvarili, prav lahko, je njihovo.
Bi pa na splošno rekla z enim naših pisateljev, morda le kdo dojame pomen:
TI OČETA DO PRAGA, SIN TEBE ČEZ PRAG.
Da ne dodajam pregovora: Zgledi vlečejo,...... Otroci vidijo, kar delajo starši s svojimi starši in tasti in taščami in....in se učijo. Potem, čez leta, se pa ne čudite.................
Točno tako kot si zapisala Rimljanka, otroci vidijo kar delajo starši s svojimi starši.... Ne morem pa se strinjat, da je normalno, da razmišljamo, da je prav, da kar je naše nesemo s seboj. Sem absolutni nematerjalist in se mi zdi prav brez veze se oklepat materjalnih stvari. Če pa smo naše otroke naučili, da spoštujejo nas in ostale, da si v življenju sami ustvarijo, kar je za njih najboljše, smo lahko srečni.
banana130Ha ha ha ! Si me prav nasmejal. Saj nisem rekla, da sem Gandi. Ampak glede na to kar vidim po TV in slišim in vidim okoli mene, ne bi se preveč poglabljala, vsaj vsi vidimo kaj se dogaja, prav res nisem preveč zapravljiva. Čevlje nosim res dolgo časa, obleke kupujem poredko, mesa ne jem, zelenjavo si pridelam sama, glede religije pa, sem ateist. Na dopust grem enkrat na leto, smučam ne, avto imam 11 let star, tudi, če bi imela denar ne bi kupila novega.
Če te še kaj zanima sem dosegljiva na kulinariki, internet pa res ni tako drag, glede na to kaj vse lahko počneš na njem.
Svoje mnenje sem povedala in mislim, da nisem užalila prav nobenega.
Lep dan tudi tebi Multivitamin !![]()
Te dni se je zapisalo enemu slovenskemu časniku: " Ko nekaj podariš, npr. stanovanje, denar, se spodobi, da se potem tudi hitro umakneš ( umreš) !" Sicer sem dala pod navednice, nisem pa prepričana, da je do pičice enako. Pomen pa je pa ta prav.
Mislim pa, da to ni slovenski unikum, se dogaja tudi drugje po svetu. Žal je denar sveta vladar, pa če to hočemo ali ne. In dolina Šentflorjanska ni izjema. ![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Srbski pasulj

Rižek v poletni solati