Tašča - snaha
Petrag, vsako stvar lahko gledaš iz več zornih kotov. Če želiš, da ti to ne črpa energije se potrudi in to situacijo vzemi kot dobro. Življenje pri njegovih starših je gotovo ceneje, kot da bi živela v podnajemniškem stanovanju. Denar usmeri samo v gradnjo, in ko boš imela že toliko narejeno, da boš lahko šla na prcelo , ti bo zagotovo veliko lažje. Tudi lažje boš prenašala tegobe, ki se ti bodo dogajale.
Ne vem sicer kakšno imate finančno stanje, pa me tudi nikar ne razumi napak, ampak poznam primer, ki so grozno trpeli pri starših ampak na svoje pa kar niso in niso hoteli iti, že potem ko so imeli že popolnoma vse izdelano na novi hiši. Ko so se pa le vselili, pa so sedaj več pri starših kot doma. Tako, da človek težko reče kako in kaj.
Stoj ob strani svojemu moži in usmeri vso energijo v izgradnjo doma. Ti lahko na lastnih izkušnjah povem , da se splača, tudi če so tisti čas otroci malo prikrajšani za kakšno reč.
To je tvoja pokora. Zato, da boš nekoč imela nekaj svojega.
mizarka(http://mizarka.moj-album.com/| adalbert je napisal/a: |
| Draga PETRAG, si samo zato jezna na taščo in jo zmerjaš z hinavko ker ni stopila na vajino stran?Pomisli in ko boš nekoč lastnica hiše in te bo tvoj sin in snaha (imaš sina,torej boš tašča)nagovarjal da mu prepiši hišo .Po zgaranih letih in odreknju boš verjetno pomislila ali jo prepišeš ali ne.Verjemi krute zgodbe pišejo sodišča o tej temi. Bodi srečna ,da imaš streho nad glavo in vso energijo usmeri v gradnjo ker bo poplačano. adalbert |
petrag, ko sem brala, kar si napisala, moram priznati, da so tudi meni najprej padle na mislel zgornje besede, ki jih napisala tudi adalbert .... ne mislit, da te želim kakorkoli grajat, ker tudi sama ne prenesem hinavščine .... ampak bi te rada samo opozorila, da obstaja tudi drugačen pogled na tvoj položaj ... moj nasvet je le, da ne izgubljaj energije za taščo, ne glede na to kakšna je, ampak jo usmeri rajši v svojo družino ... če boste zidali, jo boš še kako potrebovala ...
katjushkaNe me imet za malenkostno, a tudi če bi vidva vlagala v mansardo brez da je prepisana na vaju, vaju tast ne bi mogel vreči ven, brez da poravna tisto, kar sta vložila. Razumem pa, da vama je bilo z možem v unteresu,d a se prepiše, zaradi posojila seveda.
Tudi jaz stanujem v hiši, ki sta jo postavila tast in tašča, solastnika pa sta bila poleg njiju tudi moj mož in njegova sestra (ker živimo vsi pod isto streho). Deleži so sicer idealni (torej ni točno razdeljeno, kaj je čigavo), čeprav ima vsaka družina svoje stanovanje urejeno v določenem delu hiše. Obstaja pa med nami dogovor, da se noben del hiše in tudi ne hiša v celoti ne bo uporabila za hipoteko.
Za vse, kar smo na hiši delali, se hranijo računi in tudi, koliko je kdo kdaj prispeval za posamezna dela, ki jih je bilo na hiši kar veliko (dozidava, urejanje okolja, menjava strehe, sončni kolektorji - kaki trije polni fascikli so se nabrali). Dokumentacija je popolnoma urejena, čeprav se ne prepiramo in kar v redu funkcioniramo. Se pa pred vsakim posegom o vsem dogovorimo, razdelimo naloge in predvidimo stroške.
Sklepam, da pri vas takega dogovora ni bilo, zato mi je tudi razumljivo, da greste raje na svoje. In prav je tako, že zaradi odnosov v prihodnje. Kot pravijo, če ni za bit', je pa za it'.
Glede odnosa s taščo pa - kdo ve, kako si je ona razlagala kakšne tvoje besede in dejanja? Morda so kakšne tvoje besede, četudi jih nisi izrekla zlonamerno, nanjo učinkovale tako, kot kakšna njena nate? Saj veš, kako je, eno te isto besedo si ljudje razlagamo različno, včasih je to odvisno tudi od trenutnega razpoloženja. Mene včasih tudi kaj prizadene, če sem nerazpložena, ko pa sem dobre volje pa enakih besed niti ne slišim ...
Želim ti uspešno gradnjo in potem tudi veliko veselja po lastno streho, mamamia
mamamia
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči

Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom