Tašča - snaha
Jaz bi rekla, da je tako, da se eni, kolikor se le da, izogibamo izzivanju konfliktov (čeprav je verjetno vsak od nas že kakšnega izzval, morda ne ravno velikega in usodnega, pa vendarle) in skušamo stvari do zadnjega reševati brez njih, eni pač konflikte lažje izzovejo in tudi pri reševanju potem sodelujejo različno.
Meni je recimo zgovorno ravnanje tasta od Petreg, ki je ob zamisli o prepisu mansarde takoj pomislil na najbolj negativne posledice - sinu se bo ka jzgodilo, snaha bo pripeljala tujca v hišo ... pa saj se da vse to rešit že v naprej. Jaz bi razmišljala tako: naj ima sin kaj od tega prepisa, navsezadnje bo vsa hiša imela kaj od tega, če se sinu kaj zgodi, bodo vsaj otroci imeli streho nad glavo ...
Pri nas doma recimo razmišljamo drugače: ne o črnih scenarijih, kaj bo če bo, ampak v pozitivni smeri - naredimo, če se pojavi problem, ga bomo pa potem reševali, po pravilih, ki smo si jih postavili v naprej. To je sploh moj način razmišljanja.
Mamamia
mamamia
Ko prebiram take zgodbe postanejo moji problemi doma tako majhni, da niso omembe vredni. Stinjam se, da nekateri sami iščejo prepir, ki ga seveda tudi dobijo. Če se že rodiš v taki družini, da se vse rešuje na sodišču, s prepirom, brez sočutja in z veliko željo po čim večjem premoženju, se ti zgodba verjetno samo nadaljuje.
Nimam magičnih rešitev in želim vsem.ki ste vpleteni v take grozne zgodbe, da bi se vam življeneje obrnilo na boljše, za kar smo tudi sami odgovorni.
Lep dan !
banana130Citat: "Ker konflikt je lahko že to, da se dva ne strinjata kako se pravilno speče zrezek. In potem to gonita do onemoglosti. Namesto,da bi tist zrezek spekla in ga pojedla."
Evo, tu se razlikujemo:
Eden bo gonil do onemoglosti, da ima prav, drugi, nekonflikten, pa mu bo prepustil to veselje, si sam spekel zrezek po svoje in ga z užitkom pojedel.
Če sta oba konfliktna si pa že sam povedal, da ne bosat nič jedla. Ker se raje kregata kot pečeta.
Jaz pač raje jem.
No, multivitamin...
Če bi pogledal svoje stare teme in zapise, bi videl , da si zadnja oseba tukaj, ki lahko "pridiga" o konfliknosti, kajne??
EscadaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Moj domači kruh

Velikonočni toast