Kmetija

Draga Terezija 43 na katerem koncu lepe naše pa se nahaja ta kmetija? Seveda če ni skrivnost. Mogoče pa je že bilo povedano, pa sem spregledala, se opravičujem, če se ponavljam. Pokrajina je čudovita in kmetija ima krasno lego. To bi bilo nekaj za relaksacijo in kratek odklop od civilizacije. Drugače pa Špela se je vrnila, s Klemnom sta spet hlapca in videli bomo, kako se bo zgodba nadaljevala. Mislim, da bodo odnosi boljši, ker ni več Adrijane, katera je s svojimi spletkami zelo pripomogla h groznemu vzdušju. punci1968
Hja, kot ste lahko videli sta Špela in Klemen spet hlapec in dekla in baje gre Špela v soboto domov, za glavo družine pa naj bi dala Klemna. Se strinjam s tabo, punci1968, tudi meni se zelo dopade lega kmetije.To bi bile krasne počitnice. Kristina

Kmetija je Poljanski dolini. Krasna pokrajina.

Toliko empatije pa še nisem videla. Na kmetijah se sprejem ljudi, ki pridejo. Pri teh dveh sem imela občutek, da bi jih razveselila samo Šplelina smrt, če bi le bila dovolj kruta. Kako je z njenim prstom, ju ne briga. Dekla bo in bo služila lepim dekletom, ki bodo poležavale, saj razvajenke še svoje delo težko opravijo, kaj šele, da bi zjutraj prve vstale. Nikjer v pravilih ni zapisano, da sta hlapec in dekla manjvredni bitiji in namenjeni izrabljanju.Mobbing v živo ?

Osem tednov je, Špela pa že četrtič spi na skednju in se bori za obstoj na kmetiji. Do sedaj se je vedno dobro odrezala. Po moje misli takole: če sem preživela vse to, pa bom še osje gnezdo.

Me prav zanima, s kakim veseljem gledajo starši teh razvajenih, puhoglavih deklet te izjave in neprimerno obnašanje. Koliko jih je sram ?

Če sta s svojo lepoto želili ustvariti kariero zaradi propoznavnosti, sta po moje primerni za reklamo za kako ustanovo za motene. Brez kakršnekoli režije !

Ker berem tudi uradni forum sem zgrožena nad jasnimi namigi Jurija, da je Klemen homoseskualec, pojasnili Mihe, da je kupil spričevalo, pa so ga zato vrgli iz policije, pa se čuti velikega frajerja, ker je bil ponaredek bojda odličen.

Kak odnos ima Biljana do krave : dere se nad njimi, do KLemna, žali ga, do Simona, kriči nanj, do Špele kriči nanjo. In čudno, fobija na temo in razmere v kajži se ji je pojavila ravno pri 21 letih, prav primerno, da bi sočutni soigralci razumeli, da ne more it v kajžo, v kateri še nikoli ni bila.

Res, ProPlus, čestitam za fantastičen izbor značajev !

F r i n a
Frina,dobro jutro Tole kmetijo sem pa včeraj gledala samo zaradi tega foruma.Okolica je res lepa,ali je mogoče zraven kakšen kucelj,smo bolj hribolazci in bi se prav radi malo sprehodili tam,upam samo da ni snega,tega res ne maramo.Če je to Poljanska dolina ali je v bližini Blegoša ali sem udarila mimo. Ker pa vsi govorite o nekih favoritih in zmagovalcih ali lahko malo bolj konkretno prosim,ker se je izkazalo da nimam niti pojma zakaj se sploh gre,razen da so včeraj mrcvarili neko kuro in da pridejo domači. anaeva
Živ. Po moje pa kmetija ni v Poljanski dolini, saj sem rekla, da poznam gospodarja Marijana, ki ima drugače kmečki turizem. Ta kmetija sicer ni njegova. A ne slišite njegovega naglasa - po tem naglasu tudi mene povsod spoznajo, no mogoče me kdaj zamenjajo za korošico- to je idrijski naglas,, ki pravijo ga ne zgrešiš tudi če govoriš po italijansko ali angleško, ha,, ha Strnjam se s tabo Frina, da toliko različnih značajev na enem mestu. Kot sem rekla - sem vesela, da je izpadla Adrijana, držim pesti za Špelo in Klemna, da sta spet hlapec in dekla to smo vedeli pa že vnaprej. Se še oglasim, pa prijeten dan vsem. tereza

Iz že omenjenega forumu je kmetija v bližini Mrzlega vrha in to naj bi bila Poljanska dolina. Tega predela na poznam, se mi pa zdi, da je Idrija blizu. O tem piše nekdo, ki točno ve, kje je to in živi v tostem koncu.

Mi je pa padlo v oči, da se gospodar Marijan trudi s sloveščino bistveno bolj kot pa TV voditelji, kjer naj bi dialekta in slenka ne bilo.

F r i n a
Ma ne vem, a se ne malo preveč poglabljate v to oddajo? Sem preletela zadnjih par strani, pa vsi samo obsojate ene, poveličujete pa druge - in to na podlagi tistih dvajsetih minut dnevno, ko pokažejo, kar želijo, seveda vse v interesu večje gledanosti. Tam so vsi igralci, glavni dobitek je 50.000 eur. Špela je ena prvih, ki je čisto realno povedala - to je igra, vsak igra zase, vsi smo prišli po denar. Vsak ima svojo taktiko, vsak igra tako, kot misli, da je najbolje zanj. Zmagovalec ne bo nujno tisti, ki ima najbolj kmečki videz in največ znanja o delu na kmetiji - če bi bilo tako, bi kandidate iskali med najboljšimi kmeti in kmeticami, pa tudi dvoboji nebi bili narejeni tako, da lahko z neznanjem zmagaš. Ko to berem, se mi zdi pa kot telenovela, kjer so eni pridni, drugi hudobni, na koncu pa srečni konec.... matilda
Ta kmetija je na Jeličnem vrhu - blizu Ledin - Ledine pa so nad Idrijo. Stoprocentno, ker je gospodar Marijan znanec od moje mame. Matilkda po svoje imaš prav, vsak človek pa pove svoje mnenje... Jaz sem ga tudi. Res, da je samo igra - zanimivo pa je spremljati obnašanje in karakterje sodelujočih. Pa lep dan. tereza
Ne poznam teh krajev, ampak mi je bilo razloženo, da je Mrzli vrh blizu Žiri. Gospodar kmetije pa je doma iz okolice Idrije, kjer ima svojo kmetijo in kmečki turizem. Verjetno bi pa Loni kaj več vedela, ker mislim, da je s tistih krajev doma.
No Matilda, se hudo strinjam s teboj. Je to previ resničnostni šov, ki ga spremljam in moram rečt da kar z veseljem Poveličevati kogarkoli, se mi zdi popolnoma nesmiselno. Tudi špela ima precej neprijetnih lastnosti (za moje pojme je zelo negativna oseba - ampak lahko da ji delam krivico, kar seveda niti ni tako težko ob 30 zrežiranih minutkah na dan), tako kot ima Biljana precej pozitivnih in se meni zdi zelo prijetna deklica, ki se je na kmetiji naučila marsikaj, se lepo obrusila in postavila na prvo mesto v življenju precej druge vrednote, kot jih je imela, ko je prišla na kmetijo. Moram rečt, da sta moja favorita Biljana in Klemen. In kolikor mi je znano, bo ona zagotovo v finalu in mislim da Daša. Če je to res, upam da bo zmagala Biljana.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti