Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: pirina mineštra (ja, še vedno sirota nevedna)

Ostalo mi je  nekaj malega vsestranskega testa (polnjeno z mozzarello in povaljano v dišavnicah) in za vzorec belušev in bljušča

Sporočam, da sonce še sije in nebo je še modro, preverjeno danes

lp

mzm

Danes goveja juha s fritati, pečen krompir, naravni zrezkimz sirom, regrat, paradižnikova solata, čojoladni jajčki

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes brezmesno, kremna korenčkova juha in krompirjevi cmoki z marmelado,

jutri bo pa rižota z morskimi sadeži.

Lp

ursiii

Danes je bil dan za reciklažo:

dušena govedina z rumenim in rdečim korenčkom ter rdečo papriko,

kruhovi cmoki, da sem porabila posušeno bageto in ostanke pletenice (ki je bila tokrat nekaj čudno suha )

motovilec s pirhi,

sladica pa spada v temo ponesrečenih potic: zrezana na kocke, namočena z  mlekom in zalita z mešanico kisle in sladke smetane in jajc je bila pa presenetljivo "jedljiva"

Jutri bo spet dan za reciklažo:

zelenjavna čorbica z ostanki dušene govedine

Pojutrišnjem:

še nevem kaj bo , ampak za reciklirati ne bo ničesar .

micogica

goveja juha z rezanci, cvetačna kremna juha,

pire krompir, kuskus z rdečo in zeleno papriko,

stročji fižol s korenčkom (http://www.kulinarika.net/recepti/6943/zelenjavne-jedi/)

pečena prata, pečen zajček in pečen piščanec,

endivija, zeljna solata, rdeča pesa,

orehova in kokosova potica, kavica

Balenka

Ker smo čez praznike delali,bo danes kuharski dan!

Pasulj za v zmrzovalnik.

Za kosilo pa bo ostanek goveje juhe z ribano kašo, musaka,stročji fižol v solati z bučnim oljem.

polarbear

Uff uff..PONOVNO BREZ IDEJ!
Vse kar imam so včerejšni SKUTINI CMOKI. Kaj pa bo zraven? 
Dobro, za solato tudi vem...samo nekaj še manjka. Kaj? Nimama pojma...

AHAAAAA, imam še domačo paradižnikovo omako in nekaj konjske suhe pa seveda hren. Morda prepražim na na teflonu, dodam grahec, omako..Jap, to bi znalo bit fino.
Bom videl...
Kos krače sicer imam, samo tale bo za zajtrk jutri. Bom imel ponovitev pon.zajtrka.

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Jaz si pa danes želim samo goveje juhice....po vseh teh enormnih količinah hrane bo juha točno to kar si želim

ANJA

TOREK:

Kisla repa z ajdovo kašo, krompir v kosih zabeljen z ocvirki, rezina šunke:

Pozdravček!

TAKOLELE JE ZGLEDALA DANAŠNJA ODISEJADA;

Zjutraj sem bil izgubljen okoli mojega nadaljnega postopanja okoli kosila, saj nisem imel POJMA kaj bom scumpral. Edino kaj sem imel od včeraj so bili FIIIINI skutini žličniki, ter še nekaj kislega zelja ( I LOVE). 1kg meni vzdrži več kot teden in vsaki dan si ga dam v solato za vitaminčke. NJAM.
Skratka....kaj bom? Nimam pojma. Zelenjave imam dosti doma, pa sem razmišljal v smeri vegi omake z arašidi.
A glej ti lumpa. Ker poteka pri meni doma počasno spomladansko (o kakšni pomladi jaz to :P) čiščenje ZAMRZOVALNIKA, sem pa le pogledal noter in OPALA, našel še 2 bučkasto/faširani polpetki in kot mali palček David poskočil. V hladilniku sem še imel odprto stekleničko domače paradižnikove omake (v sezoni paradižnika si jih zakuham OGROMNO. Ni boljšega kot domača paradižnikova omaka po ITA.receptu. Saj veste o čem govorim a ne? Ko kuhaš paradižnike min. 3ure, dokler ne razpadejo. Sveža bazilika...) in jo tako rešil pred fermentacijo/plesnijo. Plan je bil hitro narejen, sestavine pošlihtane, potek dela urejen.

Mesto,knjižnica,čitalnica...
Nato pa lepo po vrsti, umirjeno ter ob spremljavi glasbe. Začaral sem:

2 bučno mesni polpetki ( obvezno delam ko bo sezona bučk)
Skutini žličniki popečeni na malo olja od mesnih polpet
Paradižnikova/zelenjavna omaka (jajčevec, bučke, korenček, grah, rdeča paprika, rumena paprika, por, čebula, različne začimbe)
Mešana solata (glavnata, bučke, zelena in rdeča špičasta paprika, kislo zelje, fižol)

Perfekcija....za angelčke.
Pol omake je še za jutri, pa tudi ena polpetka je še ostala.
Rad delam tako, da iz enega "obeda" naredim 2 in sem tako veliko bolj ekonomičen in imam pol manj skrbi. Zato pa obožujem kako se je nekoč kuhalo. Za par dni...sploh pasulji in mineštre, katere so z vsakim dnevom boljše in boljše.

Za večerjo pa domač skutin štrudl + malo dodatne skute.

JUTRI:
Pečena polenta
Paradižnikovo/zelenjavna omaka
Cvetača
Mešana solata

Za večerjo pa od TETKE SKUTE, domača BOGATO FILANA OREHOVA potica + čaj!!!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti