Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo
| JORDI je napisal/a: |
| Dragi moji, dokler pri najbližjemu ne boste cenili drobnih stvari, malih stvari in gledali samo na materialne dobrine ne bo nič. Moj mož mi ne kupuje dragih stvari, oz. mi sploh ne kupuje stvari, mi ni previjal otrok in ne ujčkal, ni vstajal ponoči, se z nima ni učil poštevanke... pač mi ni pomagal. Pa še vedno živim. Pa še vedni sva poročena in se imava rada. Ker ga cenim takega kot je in ga imam rada takega kot je. Saj že pred poroko vidiš kakšen je. In zavedati se moraš, da ga ne boš spremenil. Moj mož je odrasel že zdavnaj, saj je moral. Mogoče bi pa punce morale odrasti! JORDI |
Samo verjetno je delal druge stvari, najbrž ni ležal na kavču, ko si ti vse to delala sama.
Je tudi čisto druga slika, a si v hiši, ko je treba kaj postorit okrog vogalov, ali je kmetija doma, ali živiš v bloku... (Moj mi pomaga, ker drugače ne gre). Ko bova pa v hiši, bo pa več zunaj delal, pa jaz tudi. Pa losat se mislim par obveznosti, otrok bo večji...
Moja mama je te generacije, ko možovi niso nič naredili in njej je grozno, kako danes vsi fantje pomagajo previjat, vozičke vozijo... So se družba in njene potrebe malo spremenile, a?
In mi se imamo tudi radi, čeprav si pomagamo.
lidkaNa porodniški sem jaz vstajala, saj je on hodil v službo. Ker je tako fer. Ker imaš na porodniški več časa, pa kdaj lahko tudi z otrokom zaspiš... Ko sem jaz začela spet delat, sva se pa zmenila, kako bo naprej. Zdaj, ko še študiram, se učim ponoči, opravljam izpite... V šolo hodim na predavanja do večera, pa mora on delat. Pač tako je. Jo da zvečer spat, jo on za rokico drži, da zaspi...
Če prideš iz službe od 17 uri je bolj malo časa, da bi poležaval. Če je pa še kaj po službi, pa zvečer okorg 22 ure dobesedno padeš v posteljo.
lidkaZdaj, ,ko sem na porodniški tudi jaz ponoči vstajam, logično saj ji on ne more dati jest. Tudi starejša 2 imam doma. Jaz naredim vsa gospodinjska opravila on je v službi. Ko pride domov pojemo kosilo, pospravim, kuhinjo. Ta čas se on igra z otroci. Potem gremo skupaj ven in jaz čuvam otroke, ko mala zaspi v vozičku še kaj narediom. Mož pa dela razna zunajnja in kmečka opravila. Midva veliko narediva skupaj, sicer zdaj jaz bolj malo zaradi otrok. Zvečer gre on še v štalo jaz pa peljem otroke gor, jih okopam, naredim večerjo, beremo pravljice. Potem pride še mož, povečerjamo, on obenem še tamalo futra po žlički, se še malo pocrkljamo potem pa jim umije zobke in spravi spat večja dva, jaz dojenčico.
Ni pa nikoli tako, da bi eden garal drugi pa ležal in gledal.
Ko pa sem v službi cel dan pa logično on poskrbi še za gospodinjska opravila in otroke. Drugače pa on otroke uštima enako dobro kot jaz, ni mu problem previjati...
Midva sva si kar dobro vse porazdelila in se super razumemo.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo

Fokača s paradižnikom in timijanom