Lektoriranje diplomske na loge.

666  

član od: 14.7.2005

sporočila: 686

1. feb 2013 22:20

elaphus je napisal/a:

Ne me basat, no..... Po moje ima večina tistih, ki vpišejo študij ob delu, namen resno študirat....

limnol je verjetno govorila o tistih, ki so "vpisali" delo ob študiju...

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

2. feb 2013 6:35

Potem vzamem besede nazaj.........in se opravičujem....

lp

cervus

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

2. feb 2013 10:57

Peace!

Da pojasnim: iskreno, globoko občudujem tiste, ki ob delu resno študirajo in študij tudi resno končajo. Jih poznam nekaj, tudi zadolžili so se pri pol sveta, da so poravnali šolnine, in potem v potu svojega obraza tudi doštudirali (jasno, saj so to delali za svoj denar). In pri tem jih ne nekaj plačalo še precej višjo ceno kot samo šolnine, ampak so uspeli. Tudi sama sem pred par leti imela študenta, ki je bil par let starejši od mene in bi težko rekla, kdaj sem še do koga čutila tako globoko občudovanje kot do njega na izpitu.  Vem, v kakem stanju dostikrat pridem iz službe, in da bi šla potem še drajsat možgane za kak izpit iz hidravlike ali rimskega prava.... težko, težko. Ampak tudi taki so, ki to delajo in uspejo. In pred njimi, resnično, poklon do tal. Kdor je ob delu doštudiral recimo strojništvo ali farmacijo ali kaj tega ranga, vsaka mu čast.

Ampak ekspresne diplome v čudežnih šolah neopredeljenih smeri, ki zadnja leta kot gobe po dežju kar izbijao iz tal in po tekočem traku diplomirajo gospe in gospode s pravimi zvezami, pravim sorodstvom in pravimi položajo, no ja, nekatere od teh sem imela v mislih. 

Še enkrat - vsem resnim študentom ob delu pa globok poklon. Ker točno vem, kaj delajo zdaj, ko jaz srkam kavico, perem cunje za na dopust  in se sprehajam po internetu. 

Sonja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

2. feb 2013 17:18

Tako je, kot je napisala limnol v zadnjem zapisu. In elaphus je mislila one, ki sodijo v okvir globokega spoštovanja do njih. Poznam jih kar nekja, ki, sicer na srednješolskem nivoju, delajo pač šolo za V. stopnjo. Ob polni službi, družini z nedoralsimi otroki, šola pa jim ni čez prag od stanovanja, nasprotno, kar nekaj kilometrov stran, nekaj deset kilometrov stran. In res čutim globoko spoštovanje do njih in me ob vsakem trenutku pojezi, ko se spomnim vseh prevarantov...............

rimljanka

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

2. feb 2013 18:37

limnol je napisal/a:

Še enkrat - vsem resnim študentom ob delu pa globok poklon. Ker točno vem, kaj delajo zdaj, ko jaz srkam kavico, perem cunje za na dopust  in se sprehajam po internetu. 

Sonja

Ma, ne morem več tiho bit. no...naj se ve, da so tudi na kulinariki takšni oz. takšne...npr. naša elaphus, ki je davno (sorči elaphus za ta "davno", no...ampak glede na to, da je že tvoja hči na faksu, potem pač moram nekak povedat, da si pri oldtimerjih  al kako je že ena napisala tu nekje o takšnih z EMŠO nad 30 let) tega prejela diplomo iz biologije, zdaj pa le še malo manjka in bo padla še diploma iz fizike. UNI, se razume . In je treba tudi povedat, da dopoldne pridno poučuje tiste, ki nabirajo nova znanja v zvezi z njeno prvo diplomo.

Zdaj se grem pa skrit, da me baba ne najde....

O lektoriranju pa ne vem povedat nič. Ko je moja nečakinja pred dobrim mesecem diplomirala na elektrotehniki, sta z mentorico te zadeve kar sami uredili, se mi zdi.

Ognjič

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

2. feb 2013 20:37

Ognjič naklada in pretirava - manjka še ogromno (časa, denarja in znanja). Upam, da bomo pripeljali tudi do tja. Ampak brez šlogarce se nikoli ne ve, tudi tega ne, če bo uni.

lp

P.s. Hja, za Ognjič pa zdaj že vem, da si lahk jezik dvakrat ovije okrog vrata, pa še vedno visi kot kravata - sem pa vesela, da jo poznam - imam tudi koristi od nje - si sposodim knjige, ki jih nikjer ni za dobit .

O oldtajmerjih pa sploh ne bomo  razpravljali .

cervus

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

2. feb 2013 20:56

nisem brala vsega,

a načeloma, ko se dogovarjate za izdelavo diplome, vprašajte za lektorja.

Večinoma kopirnice in tiskarne sodeliujejo z lektorji in vam ga lahko priporočijo.

 

 

...in ja, predvidevajo, da je pravilno napisana, a če dobiš v roke nelektorirano in lektorirano verzijo, večinoma vidiš precej popravkov.

So malenkosti, ki jih pri pisanju spregledaš.

 

 

(najbolj zanimivo pa je, da si vzamejo ljudje x časa za pisanje diplomske naloge, potam pa pridejo k izvajalcu in pričakujejo, da bo v par urah zlektorirana in zvezana)

klavdija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti