Palačinkina torta z malinami
Jaz pa sem mnenja, da kdor je pricopatal do točke, da je napisal diplomsko nalogo, pa že zna sam dovolj slovnice, da ne rabi lektorja, in lahko odda tako nalogo, kot jo je napisal.
Jaz moje diplomske niti magistrske naloge nisem dala nobenemu lektorirat, ker mislim, da je moja slovenščina pač dovolj, da povem tisto, kar je bistveno. Saj bistvo diplomske naloge ni v tem, da bo slovnično popolna, ampak v njeni vsebini. Tisti, ki berejo in ocenjujejo te naloge, pa tudi vejo, da nismo slavisti, ampak strokovnjaki na svojem področju.
Menda je tudi v mojih nalogah kakšna slovnična napaka, ampak se ne pustim obremenjevati s tem. Tistemu, ki pa se bo obregnil ob slovnico mojih nalog (do zdaj se še ni noben), pa manjka predvsem kulture!
Danica, zaupajte v sinovo znanje slovnice, in si ne delajte nepotrebnih stroškov še s tem!
AnjaSeveda je vse odvisno od posameznika in od tega, koliko zaupa v svoje znanje slovenščine. Hvala moji profesorici na II. gimnaziji MB gospe Bojani Samarin, da nas je naučila slovenščine v smislu, da se lahko dovolj samozavestno izražamo navzven. Dejstvo pa je, da kdor je naredil maturo iz slovenščine, lahko dovolj zaupa v svoje znanje iz slovnice. Oziroma bi moral.
Sicer pa je Toporišičev Pravopis zelo dobrodošlo branje pred in med pisanjem diplom in podobnih tekstov. Tam najdeš seveda vsa slovnična pravila kot tudi oblikoslovje - presledki, odstavki....
Spomnim se, da je moj mentor za diplomo bil zelo navdušen, ko sem mu povedala, da diplome ne bom dala lektorirat. Pravzaprav je ob zadnjem branju mislil, da je diploma že lektorirana.
Anjacherry,
kaj so samo tri pikice tudi, če z njimi končuješ stavek?
lp veverica cakKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Palačinkina torta z malinami

Jaffa torta