Tiramisu z ananasom

Tiramisu z ananasom

Sestavine

4 jajca

50 dag mascarpone sira

2 dl sladke smetane

1 kremfix

5 žlic sladkorja

40 dag bebi piškotov

2 pločevinki ananasa

Postopek

Beljake stepemo v trd sneg, prav tako stepemo sladko smetano s pomočjo kremfixa. Sneg in smetano narahlo umešamo v homogeno maso. Rumenjake zmešamo s sladkorjem in dodamo mascarpone. Vse skupaj zmešamo, da nastane enotna krema. V pekač postavimo piškote in jih namočimo z ananasovim sokom. Nanje damo kremo in koščke ananasa. Pokrijemo s plastjo piškotov, katere ponovno namočimo z ananasovim sokom. Namažemo s sladko smetano. Pred serviranjem postavimo v hladilnik za najmanj 3 ure.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

anka  

kuha že od: 7.9.2005

Št. objav: 4627

Objavljeno 3.5.2016 ob 10:31

Sladico sem delala iz svežega ananasa, ki sem ga podušila na ponvi z malo sladkorja. Sestavinam sem dodala tudi belo čokolado. Slastno, zelo okusno in osvežujoče. Najboljše je, ko vsaj en dan odleži v hladilniku.

sreena  

kuha že od: 9.11.2009

Št. objav: 44

Objavljeno 20.2.2019 ob 19:27

Mene pa zanima, koliko je taksen tiramisu sladek??Ker meni je ze navaden tiramisu zelo sladek, kjer piskote namakam v grenko kavo, kaj sele da jih namakam v sladek kompot?? Rada bi naredila ta vikend, pa si ne upam. Imamo vsi raje manj sladke sladice..

kozamurnik

Št. objav: 2311

Objavljeno 7.4.2019 ob 16:27

sem slucajno videla vprasanje in ker mi je varianta z ananasom zelo dobra, sploh poleti vem, da ne bo presladko, ce naredis kremo le z eno zlico sladkorja.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.