Proteinska bombica

proteinska sladica, ki si jo lahko privoščite brez slabe vesti

aryy  
Proteinska bombica
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

500 g skute (lahke, pasirane)

1 mali lahki tekoči jogurt

2 jabolki

1 banana

1 pest ovsenih kosmičev

1 pest mandljev (lističi)

1 pecilni prašek

3 jajca

1 merica vanilijevih proteinov

cimet po okusu

po želji lahko koščki temne čokolade

Postopek

V posodo damo vse sestavine. Jabolka naribamo, banano razrežemo na male koščke. Vse skupaj dobro premešamo in damo v ogreto pečico na 170 stopinj za cca. 40 minut.

Razrežemo in shranimo v hladilniku (cca. 3 dni).


Opombe

Če želite bolj sočno strukturo, dodajte 50 - 70 g sadja iz kompota (brez tekočine).

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15820

Objavljeno 14.10.2014 ob 8:28

Meni so tole poudarjanje zdravega sladkanja zdi kot velika želja po kosu izdatne sladice ... In namesto da si to privoščijo z mirno vestjo, saj se to ne počne vsak dan, se pač gremo sladkanja brez slabe vesti, ker je zdravo ... Ajaj. To je isto kot tisti rek da nekatere bi "al' ne da uđe ..."

To zdavo je pa hudo relativna reč. Oreški so priporčljivi, ja, ampak v zmernih količinah. Ja, imajo rastlinske maščobe, a po drugi starni izjemno veliko kalorij (kot suho sadje) in če ne pokurimo,kar vnesemo, se nam lepo maščobica nabira (ne govorim na pamet ampak iz lastnih izkušenj oziroma pojasnil zdravnika; sama sem bila namreč primorana dve leti biti na strogi dieti in če kdo ve, kaj je zdravo in kaj ne, sem to gotovo tudi jaz).

Kot je rekla Vrtejbenka, skutina torica z malo saldkorja (okej, iz posnete skute, da bo bokj zdrava, hehe) je prav tako zdrava sladica, pa tega ne poudarjamo v podnaslovu.

Da smo si na jasnem - mene čisto bič ne moti, naj s epiše kar se hoče. Ampak debatiramo pa lahko, kajne? In tudi recepta nismo skritizirale, ampak smo se le malo debatirale o zdravju.

naor  

kuha že od: 4.3.2010

Št. objav: 7767

Objavljeno 14.10.2014 ob 10:59

Zelo vesel

Poznam enega, ki na pojasnilo, da je to pa to zdravo reče, ja, za zdravega. Dolgo sem rabila, da sem se otresla stalnega premlevanja, kaj je zdravo in kaj ne. Pošten kos dobre torte, ki ti prinese zadovoljstvo, je zdrav. In niti ni treba laufati pet krogov okoli hiše. Seveda pa ni pametno to lekcijo ponavljati vsak dan. Ampak že otroke morimo, kaj je zdravo za njih in iz malega raste veliko. Ta naša družba zdaj ves čas deluje tako, da ljudem nabija slabo vest, pa karkoli naredijo. In več je hrane, bolje kuhamo, bolj nas morajo zatolči, da to pa v redu. Jaz delam tako, da sicer preberem, se seznanim, potem pa po zdravi pameti, pa kar to že je.

Mateyaaa  

kuha že od: 9.2.2014

Št. objav: 12

Objavljeno 11.11.2014 ob 11:59

Meni se pa zdi super recept in ga bom sigurno sprobala. Namesto vanilnih bom pa dala čokoladne proteine ker imam te pri roki. Me pa zanima če bi blo vseeno uredu če namesto pasirane skute dam nepasirano? Hvala za odgovor in lp :)

aryy  

kuha že od: 28.8.2010

Št. objav: 36

Objavljeno 11.11.2014 ob 13:27

Hvala :) komot gre tudi z nepasirano skuto,preizkuseno na 100 in 1 nacin..lahko tudi brez proteinov ce komu ne pasejo :)

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.