Tiramisu brez strahu

Tiramisu brez strahu

Sestavine

Krema:

1 l mleka

3 in 1/2 vanilijeve pudinge

rum

6 žlic sladkorja

kava

sladkor

0,5 l rastlinske smetane

bebi piškoti

Postopek

Puding pripravimo po navodilih na vrečki. Ko je kuhan, vlijemo vanj nekaj ruma, po želji. Med hlajenjem ga večkrat premešamo. Ohlajenega mešamo z ročnim mešalnikom in mu postopoma dodamo polovico stepene rastlinske smetane, da nastane gosta krema.

Piškote namočimo z osladkano in ohlajeno kavo in nanje namažemo kremo, še enkrat ponovimo postopek in sladico na koncu premažemo še s preostalo smetano in potresemo s kakavom.


Opombe

Tiramisu je zelo okusen, enostaven in poceni, predvsem zato, ker ne vsebuje jajc in ga lahko dlje časa hranimo v hladilniku. Dober tek!

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

mojcazala  

kuha že od: 6.1.2011

Št. objav: 112

Objavljeno 27.10.2012 ob 12:39

uspelo odlično, moja ocena je 5 :)

Migla  

kuha že od: 16.6.2004

Št. objav: 1892

Objavljeno 28.10.2012 ob 7:19

Vesel

Za vse tiste, ki imajo radi puding je sladica odlična in hitro pripravljena. Drugič bom delala z naravno smetano. Motijo me E-ji, ki so zapisani na ovitku smetane. Bilo je že prepozno.

Migla

OlivaB  

kuha že od: 5.7.2011

Št. objav: 649

Objavljeno 28.10.2012 ob 8:41

Meni je tole tudi veliko boljše od ta pravega tiramisuja - takšna otroška verzija ta pravega :) Namesto rastlinske sem uporabila MU in namesto pravega kofeta kapučin. Drugič bom slikala predno bo šlo v hladilnik, sicer bom spet prepozna :)

Iz imena se pa lepo vidi, da ne gre za osnovno recepturo. Sicer pa o osnovnih recepturah bi lahko spet vlekli na dolgo - kaj točno sploh je, kolikšen procent odmika od najboljuveljavljenega še je priznan za ta prav recept...kaj je 'plagiat'...in nenazadnje, kaj je sploh narobe z variacijami na osnovne note?

nanastil  

kuha že od: 27.1.2015

Št. objav: 4

Objavljeno 27.1.2015 ob 21:17

Važen je rezultat in dobr namen s katerim avtorica da jasno vedet, da je brez strahu, ker ne vsebuje surovih jajc surovih, tako da tisti ki ljubi tiramisu in si ga ne upa pripravit z surovimi jajci in se mu odreka je to odličen nadomestek...meni osebno veliko boljši od originalnega.

Pri nas doma ko delamo za celo družino, kavo nadomestimo z kakavom, poleti pa smo poskuslki tudi z jagodami, pa breskvami....mmmmm odlično.

Bravo!

mojinajbolši  

kuha že od: 12.12.2014

Št. objav: 8

Objavljeno 26.3.2015 ob 14:29

pozdrav ....to je zelo zelo dober tiramisu mmmm (y)

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.