božič,novo leto,piknik,rojstni dan,kuhanje,sladice,slovesnost

Karamelna omaka

Karamelna omaka za češnjo vrh marsikatere jedi

Premium Kuharija   23.3.2023
2023-03-23
Karamelna omaka
    sladice: kreme za torte in peciva
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 15 minut 15 min
  •  
  • Zanimivosti

Pozabite na Chef's table, Michelinove zvezdice, zapleteno molekularno kuhinjo, čas je za demokratizacijo kuhanja, za več zabave in manj vzvišenih pristopov. Štirje mladi a z zvezdniških prahom že začinjeni kuharji, so vsak v svoji izvirni kuharski maniri predstavili štiri recepte, vsakega z enim od Union Premium piv.

Pripravite brbončice na divjo vožnjo in spoznajte nekaj svežih trikov in nasvetov, kako narediti kuhanje sproščeno in za obliznit dobro.

Hudomušni kuhar Žiga Gabrovec je takoj po gimnaziji svoja krila razprl po Evropi in se za nekaj časa ustalil na Nizozemskem. Vse popotniške izkušnje zdaj s pridom uporablja pri snovanju vedno izvirnih jedi. Žiga je lani jeseni odprl tudi svojo restavracijo. Zanjo je izbral prav posebno ime – Žigola.

Sestavine

2dcl Union premium nefiltriranega temnega piva

180 g rjavega sladkorja

cimet po okusu

Postopek

Rjavi sladkor stresite v kozico. Na malem ognju ga prav počasi topite. Oko naj vam ne zahaja na piksno še ne odprtega piva. Saj, bo. Samo počasi! Glejte v topeče se kristale. Ne hodite stran. Sladkor se grozno hitro zažge, imeli boste delo s pomivanjem zasmojene kozice, s karamelno omako pa boste spet na začetku. Se ne splača.

Rajši vzemite leseno žlico, mešajte. Ko se stali ves sladkor in je lepe zlate barve vanj vlijte pivo in začinite s cimetom, če vam je pri srcu. Kuhajte dokler se od žlice ne vleče kompaktna sladka nit.

Karamelno omako lahko postrežete bodisi k mesu, raca se s sladko omako dobro razume. Ali pa jo polijte čez palačinke, jajčno kremo, kolač ali sladoled.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.