Marmelada iz nešpelj z belo čokolado

marmelada, narejena iz navadnih nešpelj, dopolnjena z okusom bele čokolade

ruy111  Izvor: moj recept
Marmelada iz nešpelj z belo čokolado
    ozimnica: sladki shranki
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 3 ure 3 ure
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

1 kg nešpelj

3 velika ali 5 malih jabolk

1/2 l vode

30 dag sladkorja

10 dag bele čokolade

sok ene limone

Postopek

Nešplje zarežemo na vrhu in iztisnemo meso skupaj s koščicami. V kozico nalijemo malo vode in stresemo vanjo zmečkane nešplje. Segrejemo do vrelišča in kuhamo par minut. Precedimo skozi veliko cedilo (tisto za testenine) tako, da krožno pritiskamo z zajemalko, dokler na cedilu ne ostanejo koščice in nekaj ostankov od lupin. Precejeno meso nešpelj ponovno damo v kozico in nadaljujemo s kuhanjem. Dodamo na drobne koščke narezana jabolka. Dodamo še nekaj vode in sladkor ter kuhamo na malem ognju približno pol ure, medtem večkrat premešamo. Zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo belo čokolado in še malo pokuhamo, da se čokolada stopi. Dodamo limonin sok, premešamo in z marmelado napolnimo kozarčke, ki smo jih sterilizirali v pečici, ogreti na 100 stopinj. Dobro zapremo in položimo v ugasnjeno pečico, da se počasi ohladijo.


Opombe

Naredila sem več poizkusov, da sem na krožničku dodajala žlički marmelade malo temne čokolade (ni me prepričalo), malo mlečne čokolade (tudi ne). Ko sem dodala belo čokolado, je bilo to tisto pravo, vsaj za moj okus. Če imate navadne nešplje, ki so že "umejene", poizkusite narediti to marmelado. Mogoče pa boste ob kuhanju dobili še kakšno novo idejo.

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

jovita  

kuha že od: 8.7.2007

Št. objav: 394

Objavljeno 26.11.2013 ob 19:24

Nešplje, hruške in jabolka sem z vodo kuhala cca. 10 min. Ohlajeno sem prepasirala in dodala sladkor, kakav, cimet, vanilin sladkor in želin. Pred zagrevanjem sem dodala še zdrobljene indijske oreške. Ko je zavrelo se je počasi kuhalo cca 5 min sem dodala smrekov liker ( je bil pri roki, lahko bi bil vinjak ali rum) in napolnila kozarčke.

Po sestavinah pa je bolj sadni namaz kot marmelada. Je pa odličen.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.