Bučkin kompot z belim vinom

anja  
Bučkin kompot z belim vinom
    ozimnica: kompoti
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

4 kg jedilnih bučk

1,5 l belega vina

1,5 kg sladkorja

1,5 l vode

4 dkg citronke

cimet

klinčki

Postopek

Bučke olupimo, očistimo in narežemo na kocke, nato jih zalijemo z 2 litri vode, da izgubijo okus po bučah. Pustimo stati 6 ur, nato vodo zlijemo stran.

Vino, vodo, sladkor in začimbe zavremo, dodamo bučke in vremo 10 minut. Kompot naložimo v kozarce in še vroče zapremo, pokrijemo in ohlajamo pokrito pod odejo.


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

mariborčanka  

kuha že od: 12.2.2010

Št. objav: 40

Objavljeno 17.9.2013 ob 17:49

Dober recept, okusen kompot in če ne bi vedela, ne bi znala oceniti, da jem buče. Porabila vino, ki ni šlo v promet....malvazijo, ki ni bila nikomur dobra. Rezultat pa 10 kozarcev po 670 ml in ena skodelica za pokušnjo. Z moje strani petica.

Gabriela  

kuha že od: 25.10.2003

Št. objav: 112

Objavljeno 20.8.2014 ob 20:37

Zelo vesel

Super recept, enostaven in zelooo dober kompot. Pohvalili tudi tisti, ki "ne jedo" buč, ker so mislili, dokler nisem povedala, da je kompot ananasov ali hruškov. Odlično bo tudi za sadno torto ali rulado. Samo nekaj me muči - ker je malo tekočine (cca. 2 dcl) ostalo (kuhano vino?), sem še toplo počasi popila... in imela občutek, da je alkohol še vedno prisoten. Imam 6 let staro vnukinjo - je potemtakem ta kompot sploh primeren za otroke??? --- Za sam recept pa čista petka!

suzanay  

kuha že od: 13.3.2010

Št. objav: 33

Objavljeno 31.8.2014 ob 10:13

Vesel

ja v toplem sigurno občutiš malenkost vina samo pa mislim da nebi smelo več biti ...pravzaprav pa če malček alkohola ostane otroku nebo škodilo

Januška1  

kuha že od: 27.11.2016

Št. objav: 35

Objavljeno 17.7.2017 ob 22:57

Zelo vesel

V soboto naredila tole silno dobro reč. V mojem kompotu vina ni bilo okusiti, naslednjič bom le malo zmanjšala količino klinčkov in cimeta. Vem sicer, da so to začimbe močnega okusa, pa sem vseeno to pot (prvič) malo pretiravala - za božični čas bi bilo sicer super, za poleti pa glede na moj okus vseeno boljše narediti bolj "mil" okus.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.