Lazanja z malancani

lidka  
Lazanja z malancani
    ostale jedi: polizdelki
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

2 malancana

Testo:

1 jogurtov lonček moke

1 jajce

sol

mleko

Paradižnikova omaka:

700 ml paradižnikove mezge

1/2 čebule

sol

origano

bazilika

mleta rdeča paprika

1 zavitek testenin za lazanjo, katerih ni potrebno kuhati

20 dag pizza šunke

20 dag naribanega parmezana

Postopek

Paradižnikovo omako pripravimo tako, da na nekaj kapljicah olja zarumenimo čebulo, dodamo paradižnikovo mezgo, sol, origano, baziliko, mleto rdečo papriko in nekaj časa kuhamo.

Malancana narežemo na cm debele kolobarje, osolimo, ju potopimo v testo in ocvremo v vročem olju. Odcedimo na papirnati krpi.

Pripravimo ognjevarno posodo, polijemo zajemalko paradižnikove omake, nanjo naložimo 1 plast testenin (sama te testenine, katerih ni potrebno kuhati, vedno prej navlažim pod curkom vode), nanjo naložimo plast ocvrtih malancanov, jih polijemo s paradižnikovo omako, nanje posujemo parmezan, nato naložimo plast šunke. Ponovimo s testeninami, malancani, omako, parmezanom, šunko in na koncu so zopet testenine. Čez te zopet izdatno polijemo omako in potresemo s parmezanom. Pečemo na 170 stopinjah, dokler sir po vrhu ne porjavi.


Opombe

Za lazanjo potrebujemo kar veliko paradižnikove omake, zato vmes med plastmi kar pridno in brez bojazni ˝zalivamo˝. Ne bojte se, ne bo premokro, saj se med peko malce posuši, pa tudi testenine posrkajo vlago... Z lazanjo je res malce več dela, morda zgleda zakomplicirano, ampak v resnici ni, zato kar korajžno...

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Zorana  

kuha že od: 5.4.2010

Št. objav: 73

Objavljeno 25.5.2014 ob 22:57

Vesel

Več kot odlično kosilo je bilo. Mislim, da je vsega zmanjkalo v 10-ih minutah. Sigurno bomo še delali. Aja sem pa izpustila šunko, ker smo imeli vegi obiske :)

ursiii  

kuha že od: 19.1.2011

Št. objav: 543

Objavljeno 20.9.2016 ob 13:26

Vesel

Živijo, kar naberem melancan v vrtu gre večina za to lazanjo. Enkratna je, sicer zamudim s cvrtjem, ker ocvrem res veliko melancanov, napolnim pekač do vrha, če pa jih kaj ostane pojemo kar tako mimogrede njam njam.

Že par let imam ta recept, vedno komaj čakam poletje, da bom jedla to lazanjo. 1x na teden gotovo, tako je dobra, sploh se je ne prenajemo. Še domača par. mezga z baziliko nardi svoje. Delam pa vedno brez testenin in kdaj tudi brez šunkice, pa je prav tako slastna.

Recept v nulo, ocenjujem in vsi moji s 5+++

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.