pust

Štravbe - flancati

pustna sladica

Štravbe - flancati
    sladice: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

¼ kg moke

4 žlice smetane*

3 rumenjaki

1 jedilna žlica ruma

2 jedilni žlici sladkorja

ščepec soli

naribana limonina lupina

olje za cvrenje

sladkor za posipanje

Postopek

Vmesimo testo, ki naj bo malo bolj trdo in kompaktno kot za domače rezance. Dobro ga pregnetemo in pustimo počivati 30 minut. Razvaljamo ga na tanko (1 - 2 mm). S kolescem narežemo pravokotnike in jih po sredini 2 - 3 krat zarežemo. Štravbe ocvremo v arašidovem olju. Ocvrte štravbe potresemo s sladkorjem.


Opombe

*Glede na to, da je to recept moje prababice, je smetana mišljena kot tista smetana, posneta iz polnomastnega domačega mleka. V današnjih časih uporabimo sladko smetano za stepanje, pribl. 1/8 litra.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

lucka52  

kuha že od: 13.7.2007

Št. objav: 1939

Objavljeno 8.3.2011 ob 17:46

alpska roza, tole se skoraj ne more ponesreciti, bolj enostavno res ne gre :)

2 celi jajci ( meni sploh ni jasno, zakaj morajo biti samo rumenjaki?) sem dala v multipraktik, potem pa se limonino lupinico, vanilijo, rum(tudi zganje je dobro), malo soli in par zlic kisle smetane(dobro, celo boljse, je za oreh stopljenega masla),najvec zlico sladkorja, ampak ga brez skode opustis, potem pa toliko moke, da se naredi velika, gosta, bolj trda kepa. Ce je premehko, dodas moko, ce pa pretrdo, komot lahko dodas par zlic radenske! To sem potem razrezala na tri dele in dala za par minut v zmrzovalnik( ali v hladilnik za pol ure, toliko da se shladi in strdi). Potem sproti razvaljas na strojcek za testenine. Verjetno gre tudi z valjarjem, le vec dela je. Razrezes s kolesckom na zeljeno velikost in v vroce olje. Posodo takoj, ko das vanjo flancate, malo pretresi, da se na njih naredijo "mehurcki". V italiji je to znak, da so taki, kot morajo biti. Osusis na papirju in na debelo potreses s sladkorjem v prahu.

V dobre pol ure sem imela narejene. Da so bili tudi dobri, se ve.:) Poskusi, vaja dela mojstra. Nida ti ne uspejo. Jaz jih naredim velikokrat, pa ni treba da je pust, vedno gredo v slast.Lp

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.