Sestrin jabolčni zavitek

zavitek z domačim listnatim testom

Finka  
Sestrin jabolčni zavitek
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  4
  • Zanimivosti

Sestavine

Testo:

2 dl vode

malo soli

1 jajce

1 dl olja

moka tip. 500 (po potrebi)

Nadev:

1 kg sladkih jabolk

rozine

vanilijev sladkor

cimet

250 g masla

2 pesti krušnih drobtin

Postopek

Sestavine za testo zamesimo in tlačimo 5 - 10 minut, med časom, ko testo počiva, pripravimo nadev tako, da olupimo in naribamo jabolka, dodamo cimet, rozine in vanilijev sladkor. Testo čim tanjše razvaljamo (čez celo mizo) na prtu, posujemo z nadevom, polijemo z razstopljenim maslom in posujemo s krušnimi drobtinami. Zavijemo ga v zvitek (lahko z obeh strani do sredine...lahko pa vse v enem). Položimo ga v namaščen pekač, ga malo stisnemo, da ni okrogel in ga pečemo 20 - 25 minut na 200 stopinjah. Pečenega posujemo s sladkorjem v prahu. DOber tek!!!


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

ela  

kuha že od: 28.9.2006

Št. objav: 735

Objavljeno 5.9.2007 ob 9:06

Samo ena pripomba... to testo ni listnato, ampak vlečeno. Aja, pa ponavadi se jajce za testo uporablja samo, kadar delamo štruklje, tore, kadar se kuha. Za zavitke ni potrebno.

teta torta  

kuha že od: 6.9.2005

Št. objav: 1268

Objavljeno 5.9.2007 ob 9:30

Elina pripomba glede vrste testa je seveda pravilna, jajce pa ni problem, čeprav ga sama tudi dajem le v testo za kuhane štruklje.

Moj glavni pomislek pri tem receptu je 250 g masla, torej 1 cel zavitek! Sama delam štrudel iz 1,5 kg jabolk (testo iz 300 g moke) in dam polovico zavitka (torej 125 g) masla, pa je kar dovolj maslen.

Jaz imam tudi rajši štrudel iz kislih jabolk (ki jih malo posladkam), a to je res stvar okusa.

Finka  

kuha že od: 21.6.2007

Št. objav: 106

Objavljeno 5.9.2007 ob 9:41

Vesel

to ste hitre satri...ampak ne verjamem,da ste to že probale naredit,da bi lahko že komentirale....hmm....ela-dobro si napisala"po navadi"ampak jaz ga dam,samo ko delam bureke(domače) in razne slane pite iz vlečenega testa ne dam jajca ...stvar okusa.teta torta-sladka jabolja pa so zato,ker gre v zvitek samo vaniljev sladkor:)in se to..250dag masla je uzrok,da sem napisala lisnato testo,ker ko ga naredis res izgleda kot da bi bilo lisnato testo in ne vlečeno:P

npovod1  

kuha že od: 10.10.2004

Št. objav: 159

Objavljeno 10.9.2007 ob 14:05

Štrudelj sem sprobala včeraj. Dala sem full manj masla kot piše. Jabolke pa sem še dodatno malo sladkala. Drugače je pa štrudelj dober. Drugače kako še delate štrudlje? Mislim iz listnatega testa? Moka, voda, olje in malo kisa? Ker v vlečeno ponavadi dam še kvas. A mi lahko kdo napiše kako gadela iz listnatega. In da je to testo domačega izvora. Ker ponavadi, koga delamo listnato testo kar kupimo. No, če ima kdo recept, bi ga res prosila, če mi ga lahko pošlje na "zasebna sporočila". Hvala že vnaprej in lp!

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.