Že kar nekaj časa iščem tofu sir, bila sem domala v vseh trgovinah od Mercatorja dalje.
Kje naj ga dobim?
Levinjav
Že kar nekaj časa iščem tofu sir, bila sem domala v vseh trgovinah od Mercatorja dalje.
Kje naj ga dobim?
Levinjav
Hojla!
Mi smo ga tudi kupili, zdaj pa ne vem, kako naj ga pripravim?!! Lepo prosim za kakšen dober, in ne premasten receptek :) Hvala!
LP, zala
Zalazala,
ti si za hece. Tofu, pa dober recept! Sicer, lahko je recept tudi dober, užitno pa je vse skupaj le pogojno.
Sicer: tofu ( pa če hočeš tofu sir ) je brez okusa, okus dobi od omake. Osnovni način priprave: tofu narežeš na kockice ( nakockaš, kot sem zvedel par dni nazaj, da je prav ) velikosti 5-6 mm ali na palčke te velikosti in pražiš na maščobi do zlato-rjavega, po praženju daš na papirno brisačo, da se odvečna maščoba odstrani. ( druga možnost: narežeš kot zgoraj, in daš v rahlo soljen krop za 5 min, pobereš in daš na papirno brisačo ). Tako pripravljen tofu, preliješ z omako: recimo arašidovo: tri žlice arašidovega masla, dve žlici riževega kisa ( če daš vinski kis lahko vse skupaj eksplodira, predvidevam ), stisnjen strok čedna, dve žlici ( ali po okusu ) sojine omake, ena žlica rjavega sladkorja, polovica žlice olja ( najboljše čili olje, pa karkoli je to ), po potrebi soli. Vse sestavine zmešaj z 2 - 4 žlice vroče vode do željene gostote.
Ali pa: segrej v kozici ( vok ) žlico olja ( lahko je tisto od praženja tofu-ja, ali arašidovo ), dodaj dve žlici sojine omake in 3 in pol žlice rjavega sladkorja, dodaj prej pripravljen tofu za dve minuti, dodaj tri žlice vode in kuhaj dokler tofu ni prekrit s sirupasto omako ( nenehno stresajoč kozico ( vok )). Naj se v posodi shladI za deset min. pol prestavi v posodo za serviranje . Količine so za pol kg tofu-ja.
Po moje, najbiljše da to delaš ko si sama ( pa nobenemu nič govorit ), ko pripraviš in ugotoviš, da je neužitno vse skupaj vrži v smeti.
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo

Pohorska omleta