Veseli tiramisu
| JORDI je napisal/a: |
| Ne vem, kje sem ga pihnila. Moje testo je bilo prepacasto in premehko, čeprav sem dodala moko, vendar imam sedaj cel aparat umazan. Mogoče sem dala preveliko žilco smetane. Bom jutri še enkrat poizkusila.[solze] JORDI |
Jordi, to je bili tudi pri meni prvič, umazan aparat, testo ni šlo ven, dodajala moko, potem pa je bilo pretrdo...Naslednjič sem dala manj mleka, le 2 deci in pa pest več moke in je uspelo. Količine kisle smetane pa nisem manjšala, ker se mi zdi, da da dober okus in rahlost.
le pogum
Mene pa zanima, ali testo za krofe vzhajate v kruhomatu ali po mesenju testo vzamete ven in vzhajate na pultu, oziroma ali najprej vzhajate testo, potem pa po oblikovanju kroglic še enkrat? Testa v kruhomatu namreč še nisem pripravljala, pa bi rabila ta nasvet, preden se lotim te dobrote.
hvala in lep vikend
Zoja
zoja1| tedi je napisal/a: |
| Mene pa zanima naslednje. Vedno sem imela probleme z buhtlji, ker mi je marmelada ušla iz buhtlja, ne glede na to kako sem jo zavila, vedno je bila med buhtlji in ne v buhtlju. Nato pa sem prišla na idejo, da sem testo prvič vzhajala v posodi, nato sem dobro pregnetla in naredila iz testa klobaso (kot za marelične cmoke), razrezala klobaso in vsak košček malo pognetla v roki, nato reztegnila in v jamico dala marmelado ter oblikovala kot en cmok. Take "cmoke" sem potem polagala v pekač obložen s peki papirjem, ponovno vzhajala in spekla ter cca 10 minut pred koncem pečenja premazala z sladko vodo. Niti en buhtelj ni spustil marmelade in tako lepih buhtljev še nikoli nisem imela. Kaj mislite, bi se to obneslo tudi pri krofih, saj so tudi krofi v bistvu ocvrti buhtlji. Je že katera to poizkusila? L.p. tedi |
Preizkušeno - obnese se odlično. Delala sem krofe po lastnem receptu, vendar testo v kruhomatu (Reca, najlepša hvala za odkritje - suuupeer je!). Marmelado sem dala v sredino kepice, testo zapognila naokrog in stisnila. Prvo vzhajanje tako, da je bil spoj spodaj. Ker so bili krofi malo težji, se je spoj še bolje zlil. Cvrla sem po 3 minute na vsaki strani.
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Veseli tiramisu

Svinjska ribica