Aparat za peko kruha

Vceraj je nas 4. kruhomat crknil, zato kupujemo novega. Imeli smo ze en Perfect, dva Severina (ali nekaj podobnega), en Mulinex. Sedaj izbiram med enim Gorenjem (tistim, ki omogoca peko dveh vrst kruha istocasno) in enim Mulinexom, ki omogoca peko struck. Je se kaj zanimivega na trziscu? Kaj mi svetujete? Za kateri kruhomat naj se tokrat odlocim?

Hvala za informacije.

ribica

Ribica, ti jaz prodam mojega Moulinexa za peko štručk. Imamo doma celiakijo, in tisti kruhek ima čisto svoje finte. Tako mi komaj parkrat rabljen strojček počiva...

robida

Imam že drugega Clatronika, kruh pečem vsak dan, če je kakšna žurka tudi po trikrat na dan, v njem mesim tudi testo za potico, pizzo, pečem kvašeni šarkelj, skratka veliko je v uporabi; s paličnim mešalnikom najbolj uporabljen aparat v kuhinji.

malaga

Kupili smo avtomat Moulinex UNO, predvsem za peko brezglutenskega kruha. Probali 4 načine, pa nikoli ni ratal tako kot mora biti, Uporabljamo Scharovo moko mix-b. Program smo uporabljali za brezglutensko peko, enkrat tudi hitro peko...Do sedaj smo se najbolj približali temu receptu ki je napisan na sami moki:

500g moke

500ml vode

15g kvasa (v zadnje smo ga dali 20g in je kar preveč vshajalo in padlo skupaj...tako da bomo sedaj dali 15g - sveži kvas)

2 žličke sladkorja

1 žlička soli

2 žlici olivnega olja

Torej probali smo z manj vode, vendar je kruh preveč zbit in lepljiv (premalo tudi vshajalo...). Smo probali več načinov dodajanja sestavin, tako da sedaj delamo tako: najprej voda, olje, sladkor, v vodo zdrobimo sveži kvas, moka in nanjo sol...Pred leti smo imeli že avtomat druge znamke, tam nam je ratal zmeraj...tukaj pa sami problemi, ali pade skupaj, preveč zbit in lepljiv...Prosim za nasvete, sploh če ima kdo isto znamko oz. tip avtomata...

LP!

silver12

Odločno preveč vode in sladkorja, po mojih izkušnjah.

Dolores

za BG kruh čist po predpisih...ne vem, meni včasih rata bolje, drugič slabše, po enakem receptu. Edino po novem nadomestim pol vode z mlekom.

lp

robida

Probali smo tudi z manjšim delom vode, eni so pisali 320ml, potem 380ml...potem pride kruh zelo zbit, kot opeka...zmajšali bomo vodo za 50ml in pekli na dolgem programu...drugače je pekomat naprodaj!!! Mi je žal da nismo Panasonica vzeli...

silver12

Mene pa zanima, ali je možno v aparatu speči nekvašen kruh? Pisala sem v Gorenje, kjer so mi odgovorili, da bi bilo nabolje uporabiti program za mesenje+vzhajanje, speči pa bi ga morala v pečici. To mi ne odgovarja...

A je mogoče že kdo poizkusil s peko nekvašenega kruha v aparatu? Kakšni nasveti?

Sporočilo je spremenil(a) Anca dne 28. 2013 12:33

Pozdravljeni,

Pred leti sem imel kruhomat Severin s katerim sem bil zadovoljen. Ker je šel s časom rakom žvižgat, je bilo treba kupiti novega. Severina ni bilo več, vzel sem Matrix. Ugotavljam pa, da ne dela tako kot Severin. Ob isti recepturi in sestavinah mi kruh nikakor ne vzhaja pravilno. V navodilih piše, da se je treba strogo držati priloženih receptur. Jaz uporabljam recepte iz tega foruma, rezultat pa ni isti kot prej.  Strogo uporabljam sveži kvas (pol zavitka, cca 200ml vode, 180 ml jogurta, 600 - 700g moke (različne vrste), 2 merici soli in sladkoraj ter malo olja. Včasih dodam tudi semena. Testo za pico po starem receptu zamesi in vzhaja normalno, kruh pa ne vzhaja!

Kaj naj bi bilo narobe? Ali ima tudi kdo od vas podobno izkušnjo?Ker se mi ponesrečeni kruhi večkratno dogajajo razmišljam o zamenjavi aparata amapak ne vem katerega naj vzamem?

lp

Botr3

botr3

Tudi jaz že nekaj let pečem kruh v Matrixovem aparatu in sicer po naslednjem receptu:

420 ml vode (jaz dam 200 ml mleka, ostalo pa vodo)

630 g moke (dam moko tip 850)

1/2 velike merice sladkorja

2 mali merici soli

1 mala merica suhega kvasa

malo olja

Kruh lepo vzhaja in je lepo zapečen ter okusen. Poskusite po tem receptu, morda boste zadovoljni.

Palma

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti