Zviti krofi

| Robida je napisal/a: |
| jelenčkova, kako je zdaj s čebulo in očkami ? |
Malo mimo, pa vseeno: da bodo zavese bolj bele, dodajte med pranje pecilni prašek.
Da bodo rožice lepše rastle, jih vsake toliko zalijte s sosom od kave, drugekrat pa z vodo, kjer ste namakale jajčno lupino.
po zapestju polijte zelo mrzlo vodo in pri rezanju čebule ne boste jokale, pač pa se zmrdovale nad hladno vodo, hehe
Kyara| Kyara je napisal/a: |
| po zapestju polijte zelo mrzlo vodo in pri rezanju čebule ne boste jokale, pač pa se zmrdovale nad hladno vodo, hehe Kyara |
To je pa že tako kot pravim jaz, če mi kdo pojamra, da ga kaj boli- jaz namreč rečem, pridi sem, da ti dam eno okrog ušes, da pozabiš, da te boli to in to ![]()
Steklenice in ostalo steklovino lahko tudi znotraj lepo in ekološko pomijemo s pekočimi koprivami.
Na drobno jih narežemo in žlico do dve zbašemo v steklenico. Dolijemo 2 do 3 dl vode in krepko stresamo toliko časa, da je steklo pomito oz. da se sveti. Potem jih je treba samo še spraviti ven. Pri tem si lahko pomagamo s kako žičko.
Tega sistema se velikokrat poslužujem pri steklenicah, v katerih shranjujem domače sirupe in sokove.
Na ta način je možno dobro pomiti celo večje plastične ročke, če jih uporabljamo npr. za prenašanje domačega mleka.
CilaEnako kot razlaga cila za koprive, je uporaben tudi droben pesek. Še posebej se obnese droben kremenčev pesek, ki se ga kupi za vzgojo kaktusov,... Lahko ga seveda recikliramo...
| tumpika je napisal/a: |
| En nasvet od moje haloške tete: Ka bo mela solata bojši okus, kis vmešajte čista na konci, ko ste vse ostalo že premešale. tumpika |
Tole je pa še kako res!
marelicaTudi jaz skoraj vedno solato začinim po tem vrstnem redu. Menda ima olje več učinka in se ga porabi manj, če polijemo solato najprej z njim, dobro premešamo, nato šele kis in po potrebi vodo.
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zviti krofi

Mandljeva juha ajoblanco