No ja sicer, se nisem odločila za ločevalno dieto, kot tako. Odločila sem se za dieto, ki si jo pišem kar sama. Po obeh porodih sem se zdredila za približno 20 kg, poleg tega sem pridobila še holesterol in seveda, da je mera polna še nosečniški diabetes. Hvala bogu diabetesa ni več.
Odločila sem se za dieto, ki je zelo podobna ločevalni dieti. Nikamor se mi ne mudi z izgubljanjem kilogramov, saj sem doma še deset mesecev (porodniška), vendar se moram pohvaliti, da po sedmih tednih po porodi že lahko oblečem svoja stara oblačila, ki sem jih nosila pred drugo nosečnostjo. Torej grem naprej, da pridobim svojo staro teže izpred obeh nosečnosti, ki je bila 55 kg na 170cm višine.
Vsak dan spijem do 3 litre vode, vmes pa tudi metinega ali zelenega čaja, ki dokazano pomaga topiti maščobe. Dnevno spijem tudi vimonado iz sveže stisnjenih limon ali limet, seveda brez sladkorja. Naučila sem se da je potrebno jesti 5 x na dan v majhnih obrokih, tako da se jih striktno držim. Zame pomeni obrok tudi sladoled. Jem zelo veliko zelene zelenjave, sadja, jogurte in nemaso skuto in sire, ter polnozrnate izdelke. Vsaj enkrat na teden jem ribe. Je pa res da nikoli ne mešam ogljikovih hidratov z beljakovinami. Kljub temu, da sem bila na začetku skeptična kako se bo odražalo v moji kuhinji, kako se bo odzvala moja družina je bilo začuda vse o.k., pač skuham dvoje kosil. Pri kuhi si sama sproti znova zmišljujem nove recepte, tako da gre. Sedaj ko je minilo šest tednov od poroda sem kar za 9 kg lažja. Sedaj lahko zopet začnem rolati.
Za vse, ki ste se odločile shujšati vam priporočam da se držite ločevalne diete in ste vztrajne, ker vztrajnost in nove prehranjevalne navade se močno izplačajo.
Srečno vsem skupaj