Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Ločevalno dieto sem začela 17.julija, ker so šli kilogrami še samo gor( nič več dol). V knjižnici sem si sposodila posebno izdajo Rine (marec 2004) , ki prinaša okusne jedi za 90 dni. zelo zanimivo, da ne ješ stvari kar po enem kopitu. Lačna nisem, malo krize je ob koncu sadnega dne, počutje krasno, kilogrami in grami pa lepo počasi lezejo dol. Moja želja je shujšati za cca 12 kg.Velika sem 160 cm, začela sem hujšati pri 69,5 kg in danes zjutraj sem na tehtnici razbrala 64,9 kg in sem zadovoljna. Vas pa sprašujem, če veste ali si lahko in kdaj na kateri dan, privoščim njoke ali svaljke?Jih namreč obožujem. Hvala za odgovor in veliko dobre volje vsem, ki ste na dieti. Pekarica
Cmoke si lahko privoščiš na OH dan, pa boš imela sladico, svaljke pa si pripravi na škrobni dan, če so iz krompirja. Če so iz skute pa na beljakovinski dan. Tako je bilo meni razloženo. Pa veliko sreče pri hujšanju še naprej. LP! fakin712
živjo punce. Encijan ja čestitam in hvala za vspodbudo. Jaz sem pam bila včeraj prepričana, da bom danes začela s hujšanjem. Smo pa šli na fešto in sem se preveč najedla in sem bila danes zjutraj tako lačna , da ni iztega nič. Punce prosim ne me kregat jutri začnem zares. Uživajte dan in si z nasmehom pričarajte sonček metoda
Nič te ne bomo kregale. Ko se boš odločila, boš pač začela, mi pa te bomo vzpodbujali. Kajne punce? LP! fakin712
Pekarica, tudi moja najljubša jed so njoki. Med dieto jih nisem jedla. Imela pa sem jih za nagrado ob zaključku hujšanja. Takoj, ko so minili trije meseci sem se nagradila z veliko porcijo njokov z gorgonzolo! Mmmm, kako je bilo dobro! Rada bi vsem novim povedala še tole. Ko se enkrat odločiš za hujšanje, ni nič narobe, čeprav so fešte in prazniki. Ti dobro veš, kaj lahko ješ tisti dan in si nekaj od tistega pač izbereš. Mislite, da ne gre? Gre, gre, je preizkušeno na lastni koži. Za novo leto sem imela sadni dan in izpeljala sem ga brez problemov, čeprav je bila miza bogato obložena. Pa še vse sem sama znosila nanjo. Še vedno se prehranjujem po načelu ločevanja, ker se počutim ODLIČNO. Postala sem tudi precej bolj komunikativna in samozavestna. Celo gibanje mi je postalo všeč. Za vse to je KRIVA ločevalna dieta. Med dieto nisem skoraj nikoli grešila. Tudi sedaj grešim redko. Kadar grešim, grešim zavestno in se ne obtožujem. Vsem želim veliko uspeha pri izgubljanju kilogramov!!! In še to: vse je v glavi! Ko urediš v glavi, je vse tako enostavno! Lep pozdravček! moki
Zdravo punce! Tudi meni se zdi, da bi lahko posvetil sonček,saj ima potem človek spet malo več energije, če ni prevroče,seveda. Zanima me, kdaj lahko jem corn flakes in pa zrezke iz ovsenih kosmičev? Ali ste že kdaj delale "faširane" zrezke iz piščančjega fileja,ne da bi se vse skupaj razletelo in ,da ste jih spekle na gril plošči? Tehtala se še nisem,vidim pa po hlačah ,da mi malo plešejo.Do sedaj je še šlo z ločevanjem,malo tudi telovadim,za kar me priganja mož in upam, da bo tudi vnaprej tako ,seveda tudi z vašo pomočjo. Čestitam vsem, ki ste že pridno sklatile kg dol in tudi tistim,ki težo pridno vzdržujete (kako, o tem čez kakšne tri mesece), in pa seveda tistim, ki zjutraj pridno tečejo ali pa nasploh telovadijo. Dajte nam še kakšen predlog,kako narediti red v glavi za zmeraj! Ali bere kakšna RINO? LP za kakšen dan! Jutri sem cel dan v službi! nejas
pozabila sem povedati, da sem imela včeraj pečen krompir z bučkami za kosilo in da je to čudovita stvar za nas,ki imamo rade krompir.Poskusite, ne bo vam žal! lp nejas
Bravo,Moki! Tudi jaz sem velika 160 in nazadnje,ko sem stopila na tehtnico je pokazala 67kg in sedaj bi jih rada spravila na 55,kot sem jih imela pred obema porodoma in to za vedno!Vem,da je vse na meni ali mi bo uspelo, vem pa tudi, da imam več volje,kot pa sem je imela pred morjem ko sem se tudi nekaj trudila brez veze.Nočem kupovati večje konfekcijske št kot 38, zato mi ne preostane nič drugega kot,da zaviham rokave in veselo na delo,ane! Moj mož je v dveh letih sklatil 20kg dol brez vsake diete, le manj je jedel čez dan,za večerjo je jedel sadje ali jogurte in telovadil,kar dela še danes tako.Tudi kosila ima danes takšna kot jaz le,da njemu še kaj dodam zraven,pa sadnih dnevov tudi nima,čeprav ga poje veliko. Pa pravi,da če si pošlihtaš v glavi,da je vse lahko? Je res tako? nejas
Hvala za vaše odgovore. Pridružujem se besedam, da je odločitev in vztrajanje pri hujšanju v glavah nas samih. In če si tega v glavi ne urediš, pač ne gre. Tudi sama sem že bila na feštah, ko sem imela pač enotirni prehranjevalni program, pa sem izbrala tisto, kar se je skladalo z mojim jedilnikom. In je šlo. Pekarica
No ja sicer, se nisem odločila za ločevalno dieto, kot tako. Odločila sem se za dieto, ki si jo pišem kar sama. Po obeh porodih sem se zdredila za približno 20 kg, poleg tega sem pridobila še holesterol in seveda, da je mera polna še nosečniški diabetes. Hvala bogu diabetesa ni več. Odločila sem se za dieto, ki je zelo podobna ločevalni dieti. Nikamor se mi ne mudi z izgubljanjem kilogramov, saj sem doma še deset mesecev (porodniška), vendar se moram pohvaliti, da po sedmih tednih po porodi že lahko oblečem svoja stara oblačila, ki sem jih nosila pred drugo nosečnostjo. Torej grem naprej, da pridobim svojo staro teže izpred obeh nosečnosti, ki je bila 55 kg na 170cm višine. Vsak dan spijem do 3 litre vode, vmes pa tudi metinega ali zelenega čaja, ki dokazano pomaga topiti maščobe. Dnevno spijem tudi vimonado iz sveže stisnjenih limon ali limet, seveda brez sladkorja. Naučila sem se da je potrebno jesti 5 x na dan v majhnih obrokih, tako da se jih striktno držim. Zame pomeni obrok tudi sladoled. Jem zelo veliko zelene zelenjave, sadja, jogurte in nemaso skuto in sire, ter polnozrnate izdelke. Vsaj enkrat na teden jem ribe. Je pa res da nikoli ne mešam ogljikovih hidratov z beljakovinami. Kljub temu, da sem bila na začetku skeptična kako se bo odražalo v moji kuhinji, kako se bo odzvala moja družina je bilo začuda vse o.k., pač skuham dvoje kosil. Pri kuhi si sama sproti znova zmišljujem nove recepte, tako da gre. Sedaj ko je minilo šest tednov od poroda sem kar za 9 kg lažja. Sedaj lahko zopet začnem rolati. Za vse, ki ste se odločile shujšati vam priporočam da se držite ločevalne diete in ste vztrajne, ker vztrajnost in nove prehranjevalne navade se močno izplačajo. Srečno vsem skupaj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti