Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Moki čestitke!!! Super občutek, a ne? Se spomnim trenutkov kako navdušena sem bila, ko sem videla kaj lahko oblečem, čeprav nisem verjela, da mi bodo določene stvari sploh kdaj prav, še takrat ko sem že oblekala ne! Vsekakor sem imela velike probleme, če se še spomnite. "Nisem se znala oblečt!" Opažam, da še zdaj raje oblečem večja oblačila in se tako podzavestno skrivam. Moj dragi kar ni mogel verjet, ko sem si kupila nove kavbojke in sem se pokazala šele na dopustu, ko smo šli ven. Bil je tako navdušen, da mi je venomer ponavljal, da ni nikoli verjel, da bi se jaz tako oblekla in da zgledam hudo dobro. Sama pa sem se počutila zelo smešno, kot da nisem to jaz,.... Zdaj sem že pramagala prve odzive okolice in pridobila na samozavesti,... sprejela tudi sama takšen način oblačenja, kot sprejemljiv, zapeljiv, sexy.... in mi kar godi že sama misel, na vse tiste zavidljive poglede (predvsem ženske). Dakard tudi sma sem tako razvajena, ker grem pozno spat bi tudi sama jedla pozno in to se najbolj pozna. Včeraj sem dve uri razmišljala samo o kruhu, slamai,...., pač kaj bi lahko pojedla.... šla do hladilnika pojedla nekaj grozdja, kozarec vode,.... in končno odločena, da zdaj pa res nekaj pojem pridem v kuhinjo vidim, da je ure pol noč in se v istem hipu premislim, raje sem šla spat. Bom že spravila v red moj želodček, da bo dalal normalno. Ker se zavedam, da sem se sama razvadila s poznimi večerjami, ki so bile podobne bolj kosilu in še kasnejšimi prigrizki. In ker dobro vem kam to peljein kam se ne želim več vrniti. Nejas tako se govori!!!!! Tudi sama vem da so ti dnevi najtežji, ne obupat! Prav si se odločila, kljub grehom je treba naprej.... Kajti zdaj je že toliko za tabo, da se bo pričela topiti ta prava maščoba, zato boš imela tudi občutek da gre počasneje. Bodi vstrajna, pozabi na tehtnico in meter za nekaj časa. Sam se tehtam , merim samo ob ponedeljkih, če se spomnim, tako veliko lažje zdržim, ker ne razmišljam samo o tem koliko je že šlo stran. Glede malice, pa kot sem že napisala jo jaz prakticiram, ker sem mnenja da mi ne bo toliko škodil kos lubenice ali jaboljo, seveda če sem lačna... Jaz imam tak urnik. Dopoldan sadje, kosilo od14:00-15:00, malica ob 18:00 (pač odvisno od potrebe včasih pojem kakšen sadež včasih tudi ne) in večerja ob 20:00. Potem skušam ne jesti več kaj, če pa že pojem kakšno kumarco, suho marelico, slivo,... Pač nekaj malega, da potešim svoje želje. Dieto sem pričela septembra 2004 izgubila 11 kg, julija 005 sem zaključila drugi krog diete lažja še za 9 kg, torej vsega skupaj 20kg, ki jih že več kot leto dni vzdržujem. Trenutno pa sem se odločila,da zopet vpeljem takšen način prehranjevanja, ker sem opazila da nimam več pravega reda v prehrani in da se je počasi začelo nabirati, pozna se na cm, zelo, čeprav se na kilogramih bolj malo. vsega skupaj sem od svoje najnižje teže po vodnem dnevu pridobila 3-4kg in te bi rada izgubila. Danes je moj 3 dan. Zato ti svetujem, da se meriš in vztrajaš ker ni vse v kilogramih. Jaz bi rekla vse je v cm!!!!! Ko tehtnica ne sodeluje več se začne zares!!! Videla boš da boš občutila, kako si shujšala, videla boš na oblačilih, tehtnica pa bo mogoče pokazala le malo. Samo vstrajaj!!!! Jaz bom danes testenine z polivko iz zelenjave in solato. Zvečer pa tako veste kaj. :) LP, Rožica.
Pozdravljena dekleta! Naj najprej povem, da jaz kave sploh ne pijem in ne morem podat mnenja glede tega. Lahko pa povem, da sem v prvem krogu (pred dvema letoma) shujšala 25 kilogramov. Do sedaj sem jih pridobila 6, zdaj pa štartam v novi krog hujšanja, kar pa se mi zdi bistveno težje kot v prvem krogu. Kljub temu, da sem sklatila 25 kil, imam ITM še 30. Kar veliko ne? Pohval ni manjkalo, spodbud tudi ne, tako ,da mi ni bilo težko. Mi je pa težko v tem drugem krogu. Veliko težje kot prvič, pa tudi kile gredo veliko počasneje dol kot prvič. Drugače pa spijem veliko vode in pojem ogromno sadja.V tem prvem mesecu hujšanja drugega kroga sem sklatila samo 3 kile in nič več. Ampak se ne dam. Zdaj pa sploh ne, ko sem tukaj spoznala toliko super ljudi. Imam motivacijo, ko berem forum, ko je toliko vzpodbude od ljudi, ki jih nikoli nisi poznal.Večkrat sem že povedala in zopet ponavljam: SUPER STE! Veliko volje in uspešno klatenje kil vam želim! LP! fakin712
Čestitke punce,dobre ste,ni kaj!Le tako naprej,za vse bomo držale pesti,tudi zase.No, včerajšnji dan je minil na žalost z malo več pojedenega kruha tako, da me je cel popoldan nekaj tišalo v želodcu in sem se odločila,da ga črtam.V službi sem se pogovarjala s stranko,ki ločuje in mi je dala iste napotke,kot ve,se pravi nekaj mora biti na tem in to je lahko naša tolažba,sploh za že izkušene.Tiste,ki to počnete že večkrat, pa vam predlagam,da mislite na to,da se pač tako zdaj prehranjujete kot,da je to vaš način,mogoče bo to lažje,res nimam še izkušenj samo mislim tudi za naprej oz.,da se v glavi pripravim,da bi morala to početi ves čas. Kakšne obroke si pa pripravljate za v službo za B,Š,in OH dan,razen solat? Manjka mi idej. Koliko svaljkov ali cmokov pa pojeste pri obruku in na kakšen način? Danes sem popoldan v službi in si nesem spet solato,tokrat krompirjevo s kumaro za spremembo.Grem jo kar pripravit. Punce,zdržmo,pa bo! ČAO nejas
Ojla! Danas sam bila s kćerkicom u šetnji i nosila sam hlače koje sam kupila još u proljeće. Onda su mi bile onako, malo knap, da ne kažem tijesne, sve mi se zarezalo. A danas - oko nogavica široko, na guzi ima lufta, a oko struka malo plešu. Tak sam bila sretna i ponosna na sebe. Još i ovo da kažem - toliko sam oduševljena ovim načinom prehrane da sam sinoć kupila preko Interneta knjigu o kombiniranuju hrane. Platila sam je dosta (oko 315 kn). Namjeravam i dalje nastaviti s ovakvim načinom prehrane jer se zaista osjećam dobro i imam energije za sve, a s krizom se još nisam srela. Lidija...
Živjo! Na tem forumu je pa res postalo rahlo zatišje. Naj samo povem da je prvi sadni dan prestan, z veliko težav, truda, pa vendar mi je uspelo. Danes si bom pa že privoščila spet nekaj dobrega. Bom morala verjetno spet začeti pisat dnevnik, kaj, kdaj pojem, ker imam občutek da sem včeraj pojedla veliko sadja. Pa naj za začetek, da se privadim kar bo tako, ker mi je res zelo težko, jedla bi samo čokolado, sendviče,.....Pa vem, da bo tudi ta faza mimo, ko bo v krvi nižji Gi. In vem da je zdaj ta pravi čas da se spravim v red, ker sem začela jesti vse povprek ob vsaki uri,... hlače pa postajajo vse bolj tesne. Tokrat mi je res težko vzdržat, neznosno mi dišijo OH, mogoče zaradi tete iz Krvavca, ki je povrh vsega prišla na obisk. Lidija čestitke, komaj čakam da bom sama občutila to kar opisuješ... Tvoj post mi je včeraj vlil volje da vstrajam, čeprav sem že skoraj napadla makarone, sem si jih že pripravila na krožnik. Lep dan, želim vam/nam malo več sončka. Ptem je vse lažje tudi dieta :) LP. Rožica.
Hojla! Bravo,Rožica,tako se dela!Zdaj pa se ne dat,ampak nadaljuj,ker si na dobri poti,da ti uspe sklatit še tistih nekaj kilc. Lidija,tudi tebi čestitke! Fakin,a veš da jaz tudi ne pijem kave in mi je kar fajn,ker je ena skrb manj. Nejas,cmoke in svaljke bi lahko jedla na oh dan namesto sladiče.Če lahko poješ tri kose peciva(s tem mislim biskvit in podobno),lahko malo primerjaš.Torej bodo dovolj trije cmoki.Svaljki so manjši,in jih lahko primerjaš z piškoti.PiŠkotov lahko poješ pet kosov,torej bi lahko tudi svaljkov pojedla pet. Za v službo so pač najbolj primerne solate.Vendar sem si v službo že nesla recimo segedinovo juho po receptu iz Rinine knjižice in jo pojedla hladno,pa prebranec,pa piščanca,dušene melancane in solato,ma trenutno se ne spomnim več,kaj še. Kosilam vedno doma,samo kadar imam službo popoldan,si moram nest zraven za večerjo in takrat si pač najraje naredim solate na tisoč in en način. Punce,držte se in velik se smejte in bodite vesele,da boste pregnale te dolgočasne oblake! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Rožica, kot vidim sva skupaj na dieti. Tudi jaz sem včeraj prebrodila sadni dan in danes bo pa mesek z veliko zelenjave. Upam , da nama bo uspelo in da bova zdržali dieto do konca. marja
Super marja se bova lahko spodbujali. Koliko dan pa si? Meni je izredno težko, danes sem komaj dočakala kosilo, zdaj pa sem spet lačna. Imam tak apetit. Zato tudi jaz upam da bova zdržali do konca. lp.
Oh, Rožica, saj bo šlo . Tista teta bo svoj obisk kmalu končala, potem pa bo šlo kot po maslu. Saj vem, da je težko, ampak ti to že obvladaš, tako da ni , da ti ne bi uspelo. Držim pesti zate in za vse ostale. Tudi jaz sem bolj sramežljive sorte in moje nove cote zorijo v omari (čakajo, da se okorajžim in jih navlečem nase). Imam nove oprijete hlače, pa sem jih samo dvakrat pomerila - v trgovini in enkrat doma, da sem se pokazala. In zdaj zorijo... (kot sem že rekla). Pa ne gre samo za te hlače, običajno je z vsemi cunjami tako. Ne vem zakaj? Tudi meni se zdi, da je tale čas kar primeren za dieto, saj je na voljo dovolj sezonskega sadja in zelenjave. Jaz sem lani začela 1.9. in končala 30.11., veseli december pa je že bil bolj svoboden, pa vseeno vzdržen. Marjetka cvetka, pred časom si zapisala, da od važenja špeh raste. Takrat sem se nasmejala, ko pa sem o tem kasneje razmišljala, pa sem prišla do naslednjega spoznanja: ko toliko shujšaš, da to opazijo tudi drugi in te hvalijo, si ponosen in bolj samozavesten. Če te še naprej hvalijo, si lahko res kar malo važen. In si rečeš: zdaj sem si pa zaslužil(a) nagrado in se fino nabašeš z najljubšo hrano (ni nujno, da je po načelu ločevanja). To potem še nekajkrat ponoviš in kombiniraš z gibanjem (rekreacijo). Ko stopiš na tehtnico, si začuden(a) in vesel(a), saj so kilogrami ostali isti. Toda glej ga zlomka potuhnjenega - hlače nič več tako ne opletajo, pa tudi trebuh je večji. In ko vzameš v roke meter in se premeriš, padeš na realna tla - ŠPEH RASTE Zato ima Rožica prav: ni vse v kilogramih, važni so centimetri. jankica
Rožica, zdi se mi da imam enako peti dan kot ti. Saj si tudi ti začela v ponedeljek, mar ne ? Tudi mene večkrat matra in mislim na hrano. Posebno je težko, ker kuham za moža in sina, onadva pa nikakor nočeta jesti takšne hrane kot jaz. Skušam nekaj kombinirati, da nimam preveč dela in seveda tudi "luštkov", pa mi zelo težko uspeva. Posebno pri večerjah. Jaz moram skuhati tudi večerjo in to "normalno", ker drugače pravita, da ne bosta mogla drugi dan delati, pa tudi spati ne moreta s praznim želodcem. Kaj hočemo, narobe svet. Nekateri pa ne morejo spati s polnim želodcem. Priznam pa, da ju imam tudi malce scrkljana...... marja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti