Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Lanes, Jankica in Riba-ribica, hvala za potrditev glede stročjega fižola, res me je že skrbelo, da sem čisto mimo udarila. Gobe so prav tako nevtralne, res pa ni dobro, da jih jemo vsak dan (en za drugim), ampak to tako za nobeno stvar ni dobro. Jaz bom pa danes za kosilo pripravila bučke s česnom na teflonski ponvi, najbrž na malo olivnega olja, zraven pa kruh in (najbrž) paradižnikovo solato. Lani sem bila čisto nora na tako pripravljene bučke in sem jih jedla neštetokrat, letos pa jih še nisem naredila. Mogoče bom malo pogoljufala in si en kos kruha namazala s česnovim namazom Rama BonJour. Mmm, kako je to dobro. Za v hribe vedno pripravim sendviče na ta način, meni samo z bučkami in namazom, možu pa dodam še vse ostalo (sir, salama) in so tako fino sočni, sploh če nekaj časa odstojijo v hladilniku, včasih za popestritev dodam še rezine paradižnika ali korenja. Samo to zdaj ni reklama za 3md, na vzdrževanju pa si kaj takega lahko privoščimo, a ne, Jankica? Lep dan, Encijan
Pozdravljene punce! Hvala vsem za čestitke. Encijan, prehranjevala se bom sedaj normalno. Ločevala po dnevnih ne bom, ker kot si že sama rekla, je za nosečnost v tej dieti premalo B, predvsem mlečnih. Še vedno sem dopoldan na sadju, ker mi tako najbolj ustreza. Za kosilo zaenkrat jem kar pač je, zvečer pa kakšno solatko ali kaj podobnega, lahkega. Če se zvečer preveč najem potem ni nič z mojim spanjcem, ker me vse tišči. Popoldan ali pa pred kosilom (če je to pozno) pa si privoščim še kakšen jogurt. Torej na dieti definitivno nisem, ker ne mislim ogrožat otrokovega zdravja, vseeno moram pa malo pazit na prehrano, tudi zaradi svojega zdravja. Že zaradi žolčnih kamnov moram biti previdna pri prehrani, saj te tablete ki jih imam za napade niso priporočljive za nosečnice. Zanimivo je pa to, da so kljub temu da se sedaj prehranjujem normalno, kilogrami enaki kot so bili ob prekinitvi nosečnosti. Marjetka cvetka, s foruma definitivno ne bom mrknila, ste preveč simpatična družba. Sicer sem se zadnje čase javljala bolj poredko, ampak pozabila vas pa nisem. Za jeseni, ko bodo dopusti mimo, bi bilo pa fino da bi se spet kaj srečale. Za nov krog pa velja, čez dve leti ali pa kaj prej. Sedaj pa šibam pokat, ker z malo odhajava na Gorenjsko, kjer upam da se bom čez vikend nadihala zraka, ker pri nas je taka sparina da ni za živet. Pozdravček! tejčica
Encijan, ja kje pa misliš da bi se pregrešila? S česnovim namazom? Mislim, da ne. No, ja, po pravici povedano, ga ne poznam, videla že, ampak probala pa še ne. Pa saj to niti ni margarina? Navadne margarine imajo t.i. slabe maščobe, te novejše pa so bolj zdrave. Če si jo namažem na kruh, je to Becel. Tele zelenjavne namaze moram pa tudi še probati. Mislim, da ni problem v namazu, ampak mogoče v količini kruha Tejčica, ti pa kar pridi na Gorenjsko, tukaj okoli Kranja je tudi sparčno, višje gor je pa verjetno bolje. Kilogrami pa so verjetno isti kot ob prekinitvi diete, mar ne? Žolčne kamne pa je res bolje pri miru pustit oziroma jih ne po nepotrebnem dražit - upam, da vama ne bodo nagajali NIKOLI VEČ! Pa lep vikend vam želim! jankica
Hojla deklata, pravkar sem se najedla zeljnih krpic. Z dieto počasi zaključujem, ker sem dosegla željeno težo okrog 61 kg. V ponedeljek grem na morje pa si bom mirne vesti malo več privoščila. LOčevala in pazila na presledek med obroki bom pa še naprej, pa tudi do 12. ure imam namen jesti le sadje. Za na plažo si bom pripravila polnozntae sendviče z zelenjavnim namazom (natureta z gobicami, ali papriko) ali s papričnim namazom ali z ajvarjem, zraven pa kakšno zelenjavo. Se bom že znašla. Lahko pa si vzamem grrisine ali krispije, ali pa popijem dva jogurta, ali pojem kos sira z svežo ali kislo zelenjavo, tudi kuhana jajca bi si lahko pripravila. Za škrobno kosilo pa nimam idej. Ima že katera izkušnje s tem. Toliko o mojih načrtih in prehranjevanju na plaži. Prejšnje leto sem si zjutraj skuhala rit z zelenjavo in ga jedla na plaži, ko sem se strogo držala dnevov, zdaj pa mi tega ne bo treba. Bom videla kaj si bom zmislila. Lačna ne bom. Še vedno lahko jem le sadje in zelenavo do večera. Lepo se imejte. LANES
Hojla! Torej tudi jaz sem danes uživala ob bučkah,za kosilo z jajcem,za večerjo pa sem si naredila stolpiče po Encijaninem receptu.Zraven pa sem jedla solato iz nadzemne kolerabice.Kolerabico sem olupila,narezala na drobne kockice,skuhala do mehkega,ohladila in jo pripravila kot solato. Lanes,za škrobno kosilo pa res ni problem,tiste riževe kruhke si nabav imenovane tudi stiropor,zraven pa kakšno solato iz škrobne zelenjave.Pa uživaj na dopustu! Tejčica,ti pa se le nadihaj gorenjskega zraka!Jaz sem se ga v nedeljo,ko sem se potepala po Bledu in Bohinju!Smo šli dež iskat in ga našli v Bohinju res ogromno količino.Smo ga mal se domov pripeljali. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Hoj! Že dolgo se nisem javila. Danes imam vodni dan. Zaenkrat je bil uspešen in glede na uro bo tako tudi ostalo. Jutri pa piknik. Danes sem že pekla pecivo, pa me ni premamilo. Bravo jaz! Jutri pa se mogoče stehtam.... Lepo se imejte! Esis Sporočilo je spremenil(a) Esis dne 28. jul 2006 21:34:32
Hvala Marjetka cvetka, sem pozabila na stiropor ploščice. Celo doma jih imam nekje za rezervo. LANES
Lanes, poglej v album, kjer sem dodala škrobni predlog za na pot. Tako boš lahko uporabila stiropor ploščice, paradižnik na slikci pa je naš prvi letošnji domači pridelek - bolj cuckani, ampak debeljši pa še pride: http://3mdobroki.moj-album.com/album/2548784/?ob=4 Za današnje kosilo pa sem pripravila bučke in krompir v pečici po spodnjem receptu: http://www.************.si/recipes.php?S= jankica
Punce, pa kaj je možno, da tako močno hujšate, da nimate časa nič napisati? Ali pa ste že vse tako suhe? Pri meni tudi ni nič posebnega, še vedno z vsemi kilogrami veselo kolesarim naokrog. Koristim lepe dneve, čez nekaj mesece jih tako ne bo več. Se še spomnite tiste bele zadeve, ki pada vsepovsod? Imejte se lepo, kjerkoli ste in karkoli počnete riba-ribica
Hojla! Ribica,s kakšno belo zadevo nas ti dražiš tule sredi vse te vročine?!? Si predstavljate,kakšen užitek bi se bilo zdajle povaljati u snegu! No,pa saj danes so bile že takšne bolj za življenje primerne temperature. Esis,kako pa je kaj uspel vodni dan.Upam da je ,žal pa si imela z naše strani bolj malo podpore,kajne. Hja,čas dopustov,ni kaj. Jankica,kaj pa končni izdelek,a je šel prehitro v želodec in ga ni bilo časa slikat! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti