Čao, Lisa! Nisi se nam zamerila in nam je hudo zate (no, vsaj meni ni vseeno)! Ravno včeraj sem ti že nekaj na pol napisala, pa sem morala prekiniti. Sicer pa je na forumu v teh dneh bolj suša, če malo pogledaš za nazaj, prispevkov ni ravno veliko. Torej. Hotela sem nekaj pripomniti na tisti dolg dopoldanski post, ki ti ga je omenil zdravnik. Jaz ga namreč nimam in tudi precej drugih punc s foruma ne, jem po moje najmanj vsake 3 ure, pač nekaj kosov iste vrste sadja. Jem preprosto zato, ker sem lačna. Zjutraj začnem s pitjem vode, najkasneje ob 9-ih pojem npr. 5 marelic, potem spet voda, med 11-o in 12-o npr. 3 nektarine, pa voda in okoli 14-ih še grozdje. Sledi kosilo po 17-i uri, večerje pa nimam redne. Je ali sadje, ali še en "ločevalni" obrok, če imam slučajno kosilo dovolj zgodaj. Pa seveda nisem vedno dosledna, od sredine lanskega leta do začetka julija sem imela precej nereda na področju prehranjevanja, zdaj pa sem se spet "uredila".
Tudi kakšnih zdravstvenih težav nimam, počutim se bolje kot prej (največja pozitivna sprememba pri meni - razen izgube odvečnih kg - so ozdravljene menstrualne bolečine, ki so pri meni definitivno povezane s prehrano, saj sprememba na stari način prehrane spet povzroči bolečine, zato tega raje ne prakticiram več), pa pretežno ločujem že več kot 3 leta, sadje dopoldan uživam pa še malo dlje, saj sem s tem začela. Letos sem bila na sistematskem zdravniškem pregledu in je bilo vse razen rahlega pomanjkanja železa b.p. in bolje kot pred 3 leti, ko mi je prav zdravnica predlagala ločevalno dieto (ne prav 3md sicer, a to sem potem našla sama). Zato pri tem načinu prehrane vztrajam, v zadnjem času sem povečala le uživanje beljakovin in je počutje morda še za odtenek boljše; vključila sem jogurte, ki jih med samo 3md skoraj nisem uživala in sir, ki sem se mu za nekaj let skoraj odpovedala, saj sem ga prej zaradi vegetarijanstva po moje pretirano uživala in se zato redila (beli kruh + sir). Meso jem občasno, saj me ne gane preveč, jem pa ga, vendar večinoma le belo meso in ribe.
To je moja kratka prehranska zgodba, kakšna je tvoja, ne vem, a morda le ni 3md oz. ločevanje vsega krivo. Toliko in toliko let takšne ali drugačne prehrane definitivno pusti svoje posledice na organizmu in težko bi 1 ali 2 leti (?) ločevanja povzročilo rano na želodcu. Seveda je možno, a danes je kar težko najti pravi razlog za določene težave ali bolezni. Kaj če je bila rana prisotna že na začetku 3md in jo je sadna prehrana le "razdražila"? Vem, da je to le ugibanje, upam, da mi ne zameriš, je le dobronamerno. Glede tvojega opozorila pa se strinjam, v primeru težav, je treba poiskati vzrok in rešitev, čeprav zdravnikom oz. bolje rečeno zdravilom zadnje čase ne zaupam preveč, saj se mi zdi, da je ravno v pravilni prehrani ključ do solidnega zdravja, pri katerem kemija ni potrebna.
Zdaj se bo pa vsul plaz kontra mnenj. No, morda se pa forum malo prebudi iz poletnega dremeža...
Encijan