Dobro jutro, čebelice!
Vidim, da vam gre lepo tudi v tej vročini. Lanes, pa ti si super. Cilj dosegla in zdaj si le še cotice "ožaš". Pa kaj bi bilo lepšega? Zraven pa še svoja moška malo popedenaš in piješ samo

.
Lidija, ti pa imaš probleme z OH dnevi, takih je pa malo. Jaz uživam v raznoraznih testeninah in paradižnikovih polivkah z dodatki (por, gobice, bučke, malancani), pa OH pizza z bučkami in gobicami je tudi zakon. Ali pa bučna ali gobova omleta, pa zeliščna pogača in še veliko idej je za OH dan, ki jih tudi jaz še nisem sprobala. Mmmm, zraven pa skleda zelene solate s paradižnikom. Za kakšen OH dan si lahko privoščiš tudi samo solato (npr. iz stročjega fižola, ali pa paradižnikovo s papriko), zraven pa dva kosa svojega najljubšega kruha. Kaj pa je OH pizza drugega kot kruh z zelenjavo? V teh vročih dneh, ko se nam ne da kuhati je po moje to tudi sprejemljiva rešitev. Ali pa recimo dušene bučke s kruhom, tudi to je hitro pripravljeno! Za večerjo pa sladoled, jaz sem zadnjič pojedla kar 3 lučke, pa ob tem nekaj dag tisti dan celo izgubila. Ha, zdaj pa razumem Bonaco, ki pravi, da vsak dan je sladoled, pa ji teža kar lepo stoji. Sicer pa se strinjam s tabo, da je Š dan najboljši, tudi meni so Š jedi zelo pri srcu in v tem času še posebej razne solate (npr. krompirjeva z dušenimi bučkami ali kumaro, mešana s koruzo, fižolom, grahom in zeleno papriko; obe seveda z mlado čebulo).
Ja, Tejčica, čestitke in veselo pričakovanje želim. Pa saj bo veselo, ni dvoma, bo tamala za vse poskrbela, kajne? Pa oglasi se še kaj in povej, kako ti gre. Veš, da nas zanima! Ja, na kg pa vseeno pazi, čeprav je hujšanje zdaj prepovedano, kajne? Mislim, da sem zadnjič prebrala pri Montiju, da je dovolj, če se v celi nosečnosti ženska zredi za 8 kg, razen če je zelo suha, takrat se lahko tudi 15. Kako pa se boš prehranjevala? Mešano, ali boš še kaj ločevala? Poskrbeti moraš, da boš dobila dovolj beljakovin, ki jih je v 3md definitivno premalo za rastoči trebušček... Sadje in zelenjava pa sta še kako pomembna, zato jih ne zanemari, še posebej prve 3 mesece. Ah, pa saj imaš že eno pupiko doma, in to obvladaš iz prakse, kajne?
Mimogrede, danes sem na poti v službo v izložbi knjigarne (MK) opazila novo Montignacovo knjigo oz. na novo je prevedena v slovenščino, gre pa za njegove recepte in jedilnike (podnaslov Jem, torej hujšam v praksi). Jaz jo bom vsekakor prelistala, morda pa bo še katero zanimalo, saj nas je kar nekaj že razmišljalo o obogatitvi jedilnika na ta način (vsaj v času vzdrževanja teže), pa smo imele precej težav s sestavljanjem jedilnikov.
Lep dan, Encijan
Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 26. jul 2006 07:24:41