Ločevanje živil 90. dni - 5. del

B R A V O tejčica. Od srca ti čestitam! Ovo je ljepša novost nego da si nam rekla da si shujšala koju kilicu. Samo ti fino jedi kaj ti paše, a za dijetu će biti vremena. Čuvaj svoju bebicu i uživaj u tim najljepšim danima. Lidija...
Dobro jutro, dober dan, drage moje. Lanes, vem, da je bila včeraj lunina mena in da bi se spodobilo zdržati na vodi, toda čakalo me je neko težje delo, tako da sem si včeraj naredila sadno - zelenjavni dan. Še posebno sem uživala pri kosilu: zelo okusen mlad stročji fižol, kumare, paradižnik, redkvice. Tebi pa čestitam za uspešen vodni dan in patent za krčenje oblačil. Sama nimam sušilca, sem si pa kar v pralnem stroju skrčila zimske puloverje . Mogoče so mi pa zdaj po telesu že bolj prav, čeprav so mi pa rokavi prekratki!!! Lady_L, tudi jaz imam zadnje čase najraje škrobne obroke, čeprav sem še lani prisegala na beljakovine. Tejčica, saj to je pa najlepša, najprisrčnejša in sploh in oh novica . Čestitke in veselo pričakovanje! Fakin712, tudi tebi čestitam, da ti hujšanje uspeva. Me pa zanima, kateri sladoled si pripravila; zadnje čase je bilo kar nekaj dobrih receptov na forumu (kremast sladoled). Me mika, da bi še sama poskusila narediti sladoled brez strojčka. Encijan, ti pa le poročaj o tej novi knjigi oziroma idejah za obroke. jankica Sporočilo je spremenil(a) jankica dne 26. jul 2006 08:11:56
Pozdravljene, tudi jaz se oglašam po skoraj enomesečni suši. Bila sem namreč na dopupstu, prej pa je bilo vslužbi noro. Dieto sem prekinila, saj se na potovanju nisem mogla strogo držati zaporedja dnevov. Sem pa vseeno pazila in kile so ostale na istem. Zdaj pa spet začenjam. Vidim, da ste ostale bolj pridne, kljub vročini. Lepo se imejte. tana2
Hojla! Tejčica,ja čestitam To pa je novica.Sedaj bomo seveda vsi skupaj nestrpno čakali srečne novice!Pa da ti slučajno ne pade na pamet,da bi nam kar takole mrknila.Ti se nam kar pridno javljaj in poročaj kako ti gre. Čez kakšni dve leti bomo pa skupaj še kakšen krog diete udarli,pa bo! Tana,bravo da ti je uspelo obdržat kile.To je skoraj večja umetnost kot pa samo hujšanje. Meni namreč brez problema uspe izgubit nekaj kil,ampak da bi pa to težo obdržala,tega pa še ne obvladam.Tiste izgubljene kilce se kar hitro vrnejo,potem pa spet hop u novi krog.Noro! Punce,mejte se lepo! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Najlepša novica danes je, da bo Tejčica zopet zibala. Kar raznežila sem se, ko sem to prebrala. Ti zdaj samo čimveč vitaminčkov pojej pa bo. Za odpravljanje kilogramov pa bo še dovolj časa. Iskrene čestitke. Jankica hvala za čestitke. Sem bila, tudi danes zelo pridna. Naredila pa sem vanilijev sladoled, v strojčku za sladoled, le sladkorja sem dala malce manj, kot piše v receptu, pa ni bilo nič zato. Sladoled je bil boooožžžžanski!!! Vsakič naredim drugega. Enkrat s strojčkom in drugič brez in vedno vse poližemo. Lep dan še naprej! fakin712
Tejčica, tudi jaz ti čestitam. Bravo!!! moki
Čao, pupe. A kaj kuhate v teh vročih dneh? Jaz sem včeraj po navdihu iz kulinarike (prepričala me je seveda Dušankina sličica) naredila bučke z jajci (http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3871) in so bile zelo dobre, le prehitro sem hotela vse pripraviti in sem čebulo preveč prepražila, tako da ni samo posteklenela, ampak tudi že malo zarjavela. Bo naslednjič boljše! Slikco in recept sem vseeno dala v album, ker se mi ideja zdi dobra. Bom pa slikco naslednjič zamenjala... Jankica, tista bučna juha na tvoji sličici izgleda prav mamljivo, tako da sem si že sprintala recept in pride kmalu na vrsto, malo bom zmanjšala količino smetane, pa bo. Izgleda pa zelo zanimivo (http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=5428). Ja, seveda imate prav, iščem nove ideje za bučke, saj so letos obrodile kot nore. Ta teden sem jih poskusno nekaj že vložila, upam, da bo dobro. Lani sem jih vlagala z nekimi bolj eksotičnimi začimbami, pa sem jih potem jedla sama, letos sem se odločila za bolj klasičen recept. Lady_L, si preživela OH dan? Danes si pa sadna, kajne? Olajšanje... Jaz sem si včeraj zraven bučk pripravila solato iz stročjega fižola in paradižnika, po moje bi si lahko tako solato privoščila na OH dan za kosilo, zraven pa še svoj najljubši kruhek. Punce, saj ne učim krive vere, kajne? Lep dan, Encijan
Hojla! Jedva da sam ga preživela, Encijan. Za večeru sam pojela 2 kolača i bilo mi je slabo. Previše slatkoga. Danas sam na sadju i to mi bude pasalo. Popijem i po 3 litre vode na dan. Nisam uopće gladna. Još uvijek me drži volja i želja da skinem tih 10 kilica. Nego, malo me zbunio taj stročji fižol za OH dan. Kaj se ne jede na Š dan? Svima lep dan želim! Lidija...
Lidija, če prav razumem pravila ločevanja, v Š dan spada kuhan suhi fižol, npr. tale v mešani škobni solati: Stročji fižol iz druge sličice pa je nevtralno živilo (vsaj jaz mislim, upam, da me bo katera popravila, če se motim) in ga lahko jemo skoraj vsak dan, npr. v solati pri B, Š ali OH obrokih. V navodilih diete je resda našteta tudi zelenjava po dnevih, a to ne vem, če je nujno in če kdo upošteva, večinoma upoštevamo le to, da škrobno zelenjavo (suhi fižol, grah, koruzo, lečo, čičeriko ipd.) jemo na Š dan, ostalo pa na katerikoli dan (cvetačo, brokoli, paradižnik, bučke, stročji fižol, kumare, papriko...). Povejte še ostale, da ne bom jaz Lidije kaj narobe učila. Encijan
Evo, tu sam našla popis namirnica i piše da se stročji fižol jede na Š dan. http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3800 Lidija...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti