Pizza s pršutom
Da kar tu nadaljujem temo......
Poleti se bo poročila moja nečakinja in bo imela pravo ohcet. Zelo kmalu se obeta, da nas bosta oba prišla osebno povabit. Je kakšen poseben običaj, da se jima da nekaj denarja, ko prideta na obisk?
Nazadnje sem bila na poroki pred 25 leti pa se nič ne spomnim, da bi dajali darila, niti meni niso, ko sem jih prišla povabit. Zdaj pa mi moja mami pravi, da je običaj, da se da nekaj denarja. Ne bi se rada zamerila, če je to običaj pri ohcetih.
Hvala za nasvet.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Trixi, pred 30. leti , ko sem se jaz poročila, so tudi nama dajali denar, ko sva hodila vabiti na poroko, ampak vem, da ta običaj ni bil povsod po Sloveniji. Sedaj pa so tudi časi absolutno drugačni in skoraj ne verjamem, da ljudje še dajejo
, na poroki pa še darilo. No, midva z mozem sva bila lani na poroki nečaka, ko sta prišla vabit in prinesla vabilo, jima nisva dala denarja, ampak na sami poroki , lepo zavito v kuverti. Tako smo se odločili po posvetu, skupno vsi v našem sorodstvu .
Jaz se tudi ne spomnim, da bi kdaj komu dali denar takrat, ko sta prišla povabit. Lahko pa, da je kje takšen običaj. V naših koncih nisem tega nikoli slišala. Smo pa vedno vprašali glede darila - ali kaj potrebujeta ali bi raje v denarni obliki.
"You learn something new every day..."Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pizza s pršutom

Polnozrnati metuljčki z zelenjavnim ragujem