Sivi lasje...zakaj pa ne?

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

1. maj 2014 15:21

nana06 je napisal/a:

Zelo zanimiva tema. Tudi sama se že kar nekaj časa odločujem, da si pustim sive lase. Lasje mi že dalj časa zelo izpadajo, tako da imam že precej razredčene, zato mislim, da bi bilo boljše, če si na lase ne dajem več kemije.

Me pa vsi, ki jim omenim, da si bom pustila sive lase, prepričujejo, da se moram barvat, ker nisem tip za sive  lase,

(visoka sem 175 cm, ozkega obraza, zato nosim daljše lase,stara 60 let). Zgornja frizura mi je zelo všeč, vendar se meni ne bi podala. Prosila bi vas, če mi predlagate , kakšna frizura bi bila zame.

Frizerja si vsake 4 tedne, ne morem privoščit, barvam se sama.

Hvala za vsako idejo in lep pozdrav.

 

 



nana06

Ah,  ne poslušaj preveč drugih, navsezadnje je glava  tvoja in žep tudi. Ne rečem, da kak nasvet ni dobrodošel, ampak nekateri so preveč  vsevedni in  težijo in težijo.

http://www.schwarzkopf.si/sksi/si/home/oblikovanje_las/

Ozkemu obrazu se zagotovo podajo polnejše frizure, predvsem ob straneh.

Kotarca

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

1. maj 2014 23:40

Ne netu se najde kar nekaj video posnetkov o postopnem spreminjaju  barvanih las na sive, naravne in ne.

https://www.youtube.com/watch?v=-PMsGe7KRIo

Malo pobrskajte, gotovo boste našle kaj zase.

 

 

Kotarca

nana06  

član od: 11.12.2011

sporočila: 20

2. maj 2014 13:39

Kotarca, naljepša hvala in lep pozdrav.

nana06

anaboleyn  

član od: 18.1.2010

sporočila: 91

2. maj 2014 18:16

Bom še jaz pristavila svoj lonček:

 Pri skoraj 60 sem naravno skoraj blond, kakšen siv lasek, ki ga imam, se sploh ne opazi, tako da se dvakrat na leto "splašim" in si dam narediti kakšne pramene, medene barve, da malo poživijo mojo glavo. Baje iz take blond lasje postajajo mišji (brezbarvni). In če z barvo nimam problemov, jih imam pa z vsem ostalim. Nimam las ampak laske (tanki so in dokaj redki, spredaj se mi kar vidi glavo), zato si lase umivam vsake 3 dni in se strižem vsak mesec, ker če ni prave linije je na moji glavi ena repa, imam tanko in suho kožo zato je leta nemogoče skriti, ker so vse gubice vidne takoj, ko nastanejo....Ja, saj zavidam ženskam, ki imajo goste, močne, morda malo valovite lase (torej vse tisto, kar na moji glavi ne"uspeva"), kadar jih vidim, ampak ko gredo mimo mene na to poskušam pozabiti in si raje povem eno misel, ki mi jo je sicer "prodala" moja frizerka: Če bi bili lasje res tako pomembni, bi rasli v glavi in ne na njej.

anaboleyn

D.D.  

član od: 9.8.2006

sporočila: 18

2. maj 2014 20:30

No, tole je bilo pa za mojo dušo.  Skoraj polstoletni problemi z lasmi ... Pa malo drugam ... Sem pred kratkim bila v Italiji. Glej si ga no, skorja vse Italijanke z naravno barvo las. Mnoge izmed njih sive - torej nove  modne smernice  - in luštne, privlačne in seveda seksi. Ker so se znale nositi - kot se za Italijanke spodobi. Me je minilo, da bi dala na lase nekaj, kar ni moje. Tako. Pa lep - barvi, brezbravni - predvsem moj - pozdrav, L.

D.D.

kozamurnik

sporočila: 2311

3. maj 2014 5:37

anaboleyn je napisal/a:

povem eno misel, ki mi jo je sicer "prodala" moja frizerka: Če bi bili lasje res tako pomembni, bi rasli v glavi in ne na njej.



anaboleyn

Ta je pa dobra!

D.D.,opažanje o  Italijankah drži, imam prijatelje in sorodnike tam in poznam iz prve roke. Pri njih še tako siva glava deluje sproščeno in vedno urejeno. Lučka je  prav gotovo v prednosti, pri njih ne bo nihče buljil vanjo, če se odloči za sive.  Pri nas si pa malodane na zaslišanju. Vsaj mojo mami  maltretirajo vsi, vključno z mojo sestro, od  sosedov  do njenih kofetarskih prijateljic. Vse, samo sive ne!

Tako vztrajno prepričevanje  me spominja na že kar preizkušeno trgovsko logiko: če ni (več)  kvalitetne vsebine, naj bo vsaj  embalaža lepa.

Barvanje vsevprek in pri vseh starostih je po mojem mnenju čuden slovenski fenomen, ki me, kdo ve zakaj, spominja na  pleskarske soritve. Odločno predrage in redko zares kvalitetne .

  

 

 

 

 

murnik

nana06  

član od: 11.12.2011

sporočila: 20

3. maj 2014 8:26

Ja, Kozamurnik res je tako. Tudi mene vsi , ampak res vsi , ki jim omenim, da si bom pustila sive lase,prepričujejo,

da to pa ne , siva pa že ne boš. In seveda, ker nisem dovolj samozavestna, me prepričajo.

Strinjam se tudi, da so frizerske usluge pri nas zelo drage in nekvalitetne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nana06

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

3. maj 2014 10:22

Jaz pa ne bi rekla, da so pri nas frizerske storitve vsevprek nekvalitetne. Ker me vsake toliko za par mesecev odnese kam čez mejo, se je z mojo glavo nujno ukvarjalo tudi že nekaj nemških, francoskih, nizozemskih in še kakšnih frizerjev, pa nisem opazila kake omembe vredne razlike (res pa je, da sem se izogibala figarov, ki ti za striženje zaračunajo 200 €). Barvne in druge katastrofe na slovenskh glavah so po mojem v veliko večji meri kot delo mazaških frizerk posledica samostojnih podvigov prebivalstva in prijateljskih uslug. Pa tega, da se hodi k frizerju enkrat na pol leta ali pa še manj.

Sicer je pa zanesljivo na kulinariki tudi nekaj frizerk - stavim, da v svojih salonih dnevno po svojih močeh popravljajo posledice kataklizem v domačih kopalnicah. Mogoče bi pa lahko katera od njih kaj povedala.

Sonja

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

3. maj 2014 15:49

Limnol, če se navežem nate, meni osebno ni hujšega, ko se popolnoma sive ženske same barvajo s tistimi neobstojnimi barvnimi penami in potem vidiš od sprane rdeče, roza do celo tiste vesoljsko vijolične barve na glavah gospa. Siv las je pač specifičen in potrebuje bolj agresivno barvo za lase in predvsem pravilen tretma. Osebno sicer nisem za sivo in se bom zagotovo še naprej barvala, ko pridem do tega obdobja v življenju. Nekako se mi zdi, da se ženska potem samo še dodatno postara in ne razumem, zakaj bi si ti nekdo želel. Ampak to je samo moje mnenje, ne se obesti na to. Vsak naj s svojo glavo dela to, kar si želi. Četudi so to vijolični lasje :)

 



Gigi_84

Sporočilo je spremenil(a) Gigi_84 dne 03. 2014 15:50

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

3. maj 2014 20:14

kozamurnik je napisal/a:

 

D.D.,opažanje o  Italijankah drži, imam prijatelje in sorodnike tam in poznam iz prve roke. Pri njih še tako siva glava deluje sproščeno in vedno urejeno. Lučka je  prav gotovo v prednosti, pri njih ne bo nihče buljil vanjo, če se odloči za sive.  Pri nas si pa malodane na zaslišanju. Vsaj mojo mami  maltretirajo vsi, vključno z mojo sestro, od  sosedov  do njenih kofetarskih prijateljic. Vse, samo sive ne!

 

 

 

 



murnik

o

 

No, pa da  poročam. Včeraj sem se na kratko in zelo lepo  postrigla, pol pramenov jer šlo po gobe in tako sem danes že kar lepo siva.  Zelo  zadovoljna,   niti eden me ni vprašal zakaj in ali se ne bom več barvala. Pri nas je res tako, kot je napisala Kozamurnik.

S frizeko, ki me ja zagotovila, da bom  naravna boljša kot šekasta, sva se zmenili da se pridem naokrog enkrat na mesec, na začetku na tri tedne. Kratki lasje morajo biti brezhibni, to se ve.

Kaj naj še rečem? Mai dire mai ( nikoli ne reci nikoli) ampak mislim, da je bila ta odločitev ena boljših.

In če dobro pomislim, čez najmanj eno leto se me bodo tudi ostali, na sočni strani Alp, navadili in moja glava ne bo nikomur več mar. V razmislek   tistim, ki preveč upoštevate mnenja vaše  žlahte in prijateljev. Življenje je vaše, živite ga kot je vam prav. Je pa ja veliko v pomembnejših stvari, kot je barva las,  no!

Ne narobe razumet, meni so tudi barvani lasje lepi,  navsezadnje sem se  tudi sama farbala  kakih petindvajset let. A le, če so res lepi, obrazu in letom primerni.  

Ali kot je napisala gigi 84 : meni osebno ni hujšega, ko se popolnoma sive ženske same barvajo s tistimi neobstojnimi barvnimi penami in potem vidiš od sprane rdeče, roza do celo tiste vesoljsko vijolične barve na

glavah gospa...

V  takih  primerih je pa očitno nekaj  narobe; tako na glavi kot v glavi.

Lep večer vsem!

 

 

 

 

lp Lučka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti