Ema 2011

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

15. maj 2011 20:11

Proxy

tulka

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

15. maj 2011 21:07

Multi, meni se zdi jasno napisano.

Vendelina jr. je napisal/a:

Vilma, za tole boš morala naslednjič plavati s Strelom po kakšni blazno umazani reki od izliva proti izviru
Vendelina jr.

Za tale podvig bi mi morala drugega ekstremista zbrat, ker Strel ponavadi plava kontra.  
Če bo slučajno fejst, me tud umazana voda ne bo motila.



Vilma

Sporočilo je spremenil(a) Vilma dne 15. 2011 21:07

neznan uporabnik

15. maj 2011 21:14

Mogoče pa bo kolega Ežoj odstopil ribnik,da eno 20 dolžin preplavaš. Saj bomo prišli navijat.

 

Multivitamin

multivitamin

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

16. maj 2011 8:45

Vilma je napisal/a:

Vendelina jr. je napisal/a:

Še nekaj bi rada: So različni načini za izržanje mnenj in kdor je vešč z besedami, bo znal tudi zbosti ali požgečkati, ampak to še vedno tako, da bo zabavno in ne žaljivo. Kdor v tej veščini ni doma, naj vadi, z vajo se marsikaj izboljša. Kdor ne loči med zbadnjem in ironičnim komentarjem na eni strani in žaljenjem na drugi strani - slednji bo pa moral vaditi malo dlje časa.  Tole leti na izjavo kolege hedonista, ki je šel v označitvi Andreja Hoferja čez meje tistega, čemur bi rekli, dostojna komunikacija. Termini kot so "retardirano", "debilno"...in podobni se uporabljajo predvsem takrat, kadar želimo poudariti splošno oznako in s tovrstnim pretiravanjem opišemo svoj odnos do fenomena. Npr, če bi rekli: "Tole je pa res debilno...." bi označili svoj odnos do nečesa, ne da bi pri tem dodatno potunkali izvajalca tistega, ki je počel nekaj, kar nam defintivno ni všeč. Do tu uporaba besed "debil", "debilen" še funkcionira. Ko pa konkretnega posameznika označimo za "debila", pa dileme ni več. Smo žaljivi. Ni druge.
Vendelina jr.

Temu se reče na kratko kritiziraj dejanje človeka in ne njegovo osebnost  Enaka pripomba velja za Zzaka.



Vilma

Se strinjam z obema in napisanim, ampak dokler moram plačevati celoten nesmiselen cirkus okoli takih traparij kot je Evrosong bom kdaj tudi žaljiv, mogoče namerno mogoče ne. Če bi sam napisal prvi post najbrž ne bi uporabil te besede, ampak saj hedonist ni imel namena biti sarkastičen ali zbadljiv, le povedal je kar misli in pošteno. Večina nas, če ne opravljamo svojega dela primerno, je temu primeren tudi znesek petnajstega ali ga sploh ni, razni Hoferji, Miše in njene hčere se pa šlepajo na tem nepotrebnem zavodu generacije in generacije.

Gledal sem pol Evrosonga na NDR, čeprav ne razumem najbolje nemško.

Commis débarrasseur

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. maj 2011 9:56

Glede nacionalne radio-televizije.

Nisem posebej navdušena nad izdelki. Imam za sabo dve izkušnji, ko nisem plačala 1/30 mesečnega prispevka in sicer enkrat zaradi tega, ker niso blokirali sovražnega govora v oddaji, ki je šla v živo, enkrat pa zaradi nečesa, kar sem ocenila kot kršitev v referendumski kampanji. Obakrat sem zadevo uveljavljala s sporazumom o pobotu (s katerim so se potem morali ukvarjati v naročniški službi in v vodstvu in programskem svetu, ker so vsi prejeli izjavo o pobotu in ker v rednem roku ni bilo ugovorov zoper pobot, je bil predlagani pobot sprejet). Hočem reči, če kaj v resnici preseže meje tistega, kar je dostojno, potem se sama pritožim in z orodji pravne države rešujem zadeve.

Pa če se mi zdi, da je bil kdo v izvajanju površen itd itd...zajamem sapo, napišem v email ime.priimek@rtvslo.si, pa v CC še emajle od urednikov, pa da vidimo, kako se bo sugestija prijela. In se pod svoje konkretne kritike zoper to, kako kdo dela, tudi popišem.

A propos konkretnih posameznikov, ki so bili tu omenjeni:

Glede gospoda Hoferja - o njem nimam kakšnega posebnega mnenja. Me niti posebej  ne navdušuje, niti mi ne vzbuja kakih močnih reakcij. Definitivno pa je, da je sodeloval pri letošnji emi in evroviziji in da je bil končni izplen boljši kot lani. Če je gospod Hofer pameten, bo iz tega kaj potegnil, v nasprotnem primeru pa ne. Ko se bodo ljudje naučili, da tekmovanje traja vse dotlej, dokler se ne konča glasovanje - in da se ne zmaga že s tem, ko se pride v finale - se zna zgoditi, da bo Slo stalna udeleženka finalov. Če pa ta lekcija ne bo osvojena, bodo finala vedno samo naključna sreča. To misel bom posredovala tudi na emajle na televizijo, da se ne bi tole pametovanje ustavilo na forumu.

Glede Miše Molk. Težava te nacije je v tem, da ima eno samo Mišo Molk (in maso Pepc Širhakeljc in ostalih nevdinih ljudi, ki jih pri belem dnevu in z dodatno lučjo ne opaziš) in da jo potem foušija pljuva kar tako, da mine čas. Težava te nacije je, da tako hudo in na meji neznosnih bolečin prenaša dejstvo, da eni pa zmorejo žareti desetlejta (ne glede na to, kaj si slehernik o takem misli) in da preprosto imajo v sebi nekaj več.  Ni treba, da je komu MM blazno všeč, ampak, dajmo priznati, gospa ima v sebi nekaj, zaradi česar štrli iz povprečja in bo vedno štrlela iz povprečja, ne glede na to, kako se jo bo poskusilo tlačiti noter. Pa saj nikogar ne bo nič manj in nič več, če preprosto prizna, da če je MM v kadru, si kader vsaj zapomniš. 

Ula Furlan je talentirana mlada ženska. A imamo toliko talentiranih mladih žensk na lagerju, da se lahko kateri odpovemo? Bi rekla, da ne.

Sapienti sat

Vendelina jr.

neznan uporabnik

16. maj 2011 10:26

Maš moj avtogram.

japaja

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

16. maj 2011 10:29

Vendelina jr. je napisal/a:

 Ni treba, da je komu MM blazno všeč, ampak, dajmo priznati, gospa ima v sebi nekaj, zaradi česar štrli iz povprečja in bo vedno štrlela iz povprečja, ne glede na to, kako se jo bo poskusilo tlačiti noter. Pa saj nikogar ne bo nič manj in nič več, če preprosto prizna, da če je MM v kadru, si kader vsaj zapomniš. 

 

Vendelina jr.

 

Ja, v sebi ima 5 kil silikona

Mogla sem...

Sicer pa nimam nič posebnega proti njej niti prosti gospodu Hoferju. Slišim ga morda enkrat na leto - takrat ko je Evrovizija, pa še to bolj napol, tako da težko rečem kaj več o njem. Sem pa na raznoraznih forumih prebrala veliko kritik na njegov račun.

saša

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

16. maj 2011 10:38

finále  -a m (ȃ) 1. šport. zadnje in odločilno tekmovanje izbranih, najboljših: naše moštvo je prišlo v finale; reprezentanca se je uvrstila v finale; finale za prvenstvo gimnazije v namiznem tenisu 2. knjiž. zadnji del kakega dela, dogajanja; zaključek, konec: finale drame, romana 3. muz. zadnji stavek večstavčne instrumentalne skladbe ali zadnji del opernega dejanja: simfonija je izzvenela v mogočnem finalu ♪

Ker imamo finale zadnje dni pogosto na jeziku, pa za vse tiste športne komentatorje s takih in drugačnih televizij, ki ga običajno mrcvarijo preden grejo pomalicat jajco na oko pa kruglo pive, bi prosila kakšno slavistko, da nam pove, kako se ta samostalnik moškega spola pravilno sklanja (predvsem  v množini).

 

 

 

nola

neznan uporabnik

16. maj 2011 11:05

Meni je spremljanje eurovizije izgubilo ves pomen v trenutku, ko se je število nastopajočih skor potrojilo. Vmes so prišli še internet in te zadeve. Pravila so spremenili tako,da sedaj lahko preko tubea v bistvu celo eurovizijo odgledaš že januarja al pa februarja. Se mi zdi in mislim,da me spomin ne vara,da je v zlatih časih eurovizije veljalo pravilo,da se izbrana skladba ni smela predvajati do samega tekmovanja. Seveda je to dandanašnji misija nemogoče. Ampak osebno zame je ravno zarad tega vse skupaj izgubilo tist čar, napetost,pričakovanje,nervozo.

Se spomnim,da je bil to nekak eden od dogodkov leta. Sedaj je pa več al manj ena malo bolj nobl gasilska fešta.

Pa tudi menim,da Slovenija v naslednjih 15 letih ne bo zasedla niti petega, kamoli prvega mesta. Saj je lepo Keučeva nekje izjavila,da je to politično tekmovanje, več al manj. Kjer se mesece vnaprej dogovori koga,zakaj in v čigavem interesu se bo spromoviralo za naslednje leto. Ostali pa pač čivkajo poleg, da vse skupaj zgleda malo bolj pristno. Jaz osebno menim da se Miša Molk drži absolutno iznad povprečja. Verjetno tudi veliko ve. Samo dajte mi pokazat nekoga,ki si je 35 let gradil neko kariero, da bo nato pljunil v lastno skledo.

Ula Furlan je pa samo njena hči. In,če je talentirana in poleg tega ustvarja vsaj en presežek letno, je to povsem dovolj,da je tam zaposlena. Ker jih je tam najmanj 1800 zaposlenih,ki v 30 letih ne ustvarijo nobenega presežka,razen posedanja po Kameri in ostalih okoliških bifejih,od rane zore do kasnog mraka.

Andrej Hofer - ja no. Meni osebno on ni nek strašni presežek. Po drugi strani pa vodenje takega prenosa in vseh pred tem ni ravno mačji kašelj. In najmanj kar si zasluži je, da ga nekdo zmerja za debila al idiota. Ker pol iz tega sledi - govorim zase -, da sem jaz še večji debil,ker sam odkrito povedano, tega ne bi znal speljat.

 

 Na splošno mi ni všeč takšno parcialno ocenjevanje ljudi ali sodelavcev itd...Saj se da kritika utemeljeno argumentirat s konkretnimi besedami. Se napiše vse argumente proti in doda seveda še one za. To je pa že preveč dela za ene. Ker one za, je treba iskati in brskati, one za proti pa se itak sproti pobira po vremenski napovedi. Malo megle,malo oblakov,kaka ploha bo in toča in tako naprej.

Ti zadnji stavki veljajo nasplošno,ko si kdo,ki se ima za neznanskega poznavalca, drzne javno spustit v debato o početju, obnašanju ali delu kogarkoli.

 

Multivitamin

 

 

multivitamin

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

16. maj 2011 20:15

Mali Majin bratranec,  je na vprašanje, ali bo MAja prišla v finale, odgovil: " NIsem prepričan."

Na vprašanje, ali bo zmagala, je odgovoril: " Mogoče."

Star je 30 mesecev.

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti