Poplave

Upam, da do teh 15 cm ne pride.

drugač pa, tisti barjanski konec pač ne prenese tuširanja 4 članske družine 2x na dan plus ostale odplake in ostale meteorne vode plus..

Pa še marsikaj narava ne bo prenesla, mi je zlo žal..

Vsem želim, da bi znali prenesti naravo

japaja

Srečno vsem na ogroženih področjih!

tulka

Zadnja informacija od mojih iz Ljubljane: voda raste, zalilo je garažo, manjka še deset centimetrov, da zalije spodnjo etažo.

ežoj

Ufffffffffffffff, ja nič, umakniti više, kar se da in počakati, drugega se trenutno ne da, se mi zdi.

rimljanka

Tudi mi gledamo kako voda narašča, vsi barjanski kanali so že dvignjeni z vsemi odplakami vred. Na tem koncu Ljubljane vsak župan(ja) obljubi kanalizacijsko omrežje, pa ga še ni (le romsko naselje ga bo zdaj dobilo), tako da definitivno ne bo kopanja v čisti vodi. Nam je pa strela uničila kar nekaj opreme ponoči, samo glede na naslov teme je to offtopic ;-)

- administrator
Dobro da omenjaš jernej...sem že mislila, da me je luna nosila ponoči, ker sem zjutraj našla vso tehniko izštekano. Pa še nisem bila sigurna al sem sanjala al je res enkrat svinjsko počlo, pa vidim da nisem sanjala... Drugače pa še kar dežuje, no pri meni ni bojazni, da bi zalilo nas ali našo klet/avto, bolj je problem dotrajana streha, ki kar vpije po novi kritini. Bo treba reševati po hitrem postopku... Viva Meier

Živim v mestu, skozi katerega teče reka Paka, ki sojo naši straši udarniško regulirali konec petdesetih, mene pa pustili spati v otroškem vozičku. V mestu PAka ni nikoli poplavljala, je pa težava višje, kjer je malo hiš ( bilo), Vegrad pa je itak zalilo že od vsega drugega hudega.

Mene jezi, ko vsa leta ne naredijo ničesar, da bi umirili tok Savinje s kaskadami, leta poplavlja na Pirešici, pa je spet neprehodna cesta.

Pred nekaj dnevi sem bil v zaselku, kjer so lani plazovi odnašali poslopja, hudournik pa je zalil hišo, ki sem jo šla skupaj z oskrbnico gledat.

Imela sem kaj videti: podjetje za urejanje hudournikov je uredilo samo del struge, ki teče preko pašnika, lastniki tega pašnika pa NISO DOVOLILI, da bi se kaskade uredile višje, kjer je ogrožena stanovanjska hiša gospoda, ki je v domu, pa se z bodočo lastnico ne strinjajo.

Skoraj gotovo bodo po njegovi smrti zaprli edino dovozno pot, ki se uprablja že 45 let, ampak človeška hudobija nima meje.

Naj poplavi sosedom, samo, da je nam lepo.

Narava je kruta in opozarja, ljudje pa so kruti. Saj so samo del narave. Ali pa njena napaka.

F r i n a

Viva Meier: Počilo je ja 2x je počilo da se je hiša stresla ob 2:45 ;-( Od takrat popravljam usmerjevalnik pa je fuč ;-(

- administrator

A potem je na morostu najbolj treskalo? Tudi jaz sem sredi noči šla vso elektroniko ven pulit, je sekalo, da so šipe rožljale. Mi je poleti že router in mrežno skurilo, mam dovolj za nekaj časa.

No, v sosednji ulici je že klet zalilo, sr...

Viva Meier je napisal/a:
Dobro da omenjaš jernej...sem že mislila, da me je luna nosila ponoči, ker sem zjutraj našla vso tehniko izštekano. Pa še nisem bila sigurna al sem sanjala al je res enkrat svinjsko počlo, pa vidim da nisem sanjala... Drugače pa še kar dežuje, no pri meni ni bojazni, da bi zalilo nas ali našo klet/avto, bolj je problem dotrajana streha, ki kar vpije po novi kritini. Bo treba reševati po hitrem postopku... Viva Meier

Potres je bil, sem tudi jaz mislila da se mi samo zdi.

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti