Poplave

Zadnje novice od mojih: nivo vode je padel po oceni za cca 2 cm ( garaža je zalita ), smo optimisti, tudi glede napovedi, da gradaščica v zgornjem toko opada.

ežoj
Kaj lahko rečemo? Vse se ponavlja, tudi obljube vlade pa -nič od njih! Še zdaj niso sanirana poplavljena območja iz prejšnjih ujm - zdaj pa, ko je deževje zajelo vso Slovenijo in povzročilo škodo praktično povsod posebej še, ker je prizadeta tudi prestolnica!- ali bo le sprejet kakšen inteventi zakon in dejansko izvršen "TAKOJ!"? Lepe so bile besede ministrice Jelušič ob prazniku gasilcev na Ptuju - toda ali jih v resnici slišijo tudi politiki? Kje je zdaj g. Pahor in g. Türk ? Povsod v svetu predsedniki takoj prihitijo na najbolj ogrožena področja in obljubljajo pomoč, kar veliko pomeni ljudem, in jih tudi po navadi uresničijo! Pri nas pa...? Govorim iz lastnih izkušenj oz. izkušenj prijateljev, sosedov, ki so jim obljubili pomoč že pred leti, pa ni bilo nič iz tega. Irena

Pahor ne more hoditi po ogroženih delih, so proslave bolj pomembne.

Sicer nisem na ogroženem delu, imamo pa težavo v kolikor pride preveč dežja na enkrat, takrat ne požirajo jaški in smo imeli že dvakrat klet pod vodo, sem včeraj vse jaške še enkrat očistila, da le ne bo kakšne neumnosti.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

Mislim, da danes, recimo, v poplavljenem Laškem, niso pogrešali nobenega politika, se vam ne zdi? Sploh pa, kako bi prišel tja? Po poplavljenih cestah?

rimljanka
Se strinjam z Rimljanko, nobenega politika ne potrebujemo, le župane, ki si ne bodo gradili spomenikov (= štadionov ipd.) ampak bodo res skrbeli za izvedbo projektov, ki bodo dobri za ljudi ( sem brala zgoraj za dele Ljubljane, kjer še ni kanalizacije - halooooo, pa saj smo leta 2010! ) Pri nas v Grosupljem je kar štala, ker Grosupeljščica veselo poplavlja - seveda tam, kot vedno..., o vodnih zadrževalnikih pa ne bi, ker ni nikoli denarja. Raje so pozidali še tam, kjer bi moralo ostati prazno, da bi stoletne vode imele prostor. A je na našem koncu tudi treskalo, nas ni bilo doma ponoči, elektriko pa še imamo in (očitno) naprave delajo??!. Pa mirno noč vsem in naj vode jutri upadejo - povsod! anaboleyn

Važno, da je Pahor vsega kriv in da je Ljublajan pod vodo

Se mi pa pri vsaki ujmi postavlja vprašanje, kaj novogradnje počnejo pod hribom. Dobiš poceni zemljo, postaviš bajto, (po vezah) naknadno pridobiš dovoljenje, ti bajto odplakne, potem je pa država mačehovska.

Sami smo skuhali tako vreme, zdaj se mu moramo pa še prilagodit.

Kako vedno ob takih stvareh izbruhne ven primitivnost ljudi,. Pustite politiko, župane, nacionalnost in podobne stvari, odvečno energijo raje potrošite za pomoč komu ki jo potrebuje v tem času.

ko sem danes gledala poplavljena polja, me je kar zmrazilo, glede na to da imamo do najbljižjega potoka kar 7 kilometrov, pri nas je problem predvsem podtalnica, pretežno ravninski del, kako je šele tam kjer se voda zliva s hribov. Kakšno leto nazaj sem bila poleti na obisku v Podnanosu in se je usula ena majhna plohica, še danes slišim bučanje voda, ki je prihrumela v dolino, pri današnjih padavinah bi me verjetno od strahu kar pobralo. Pa mirno noč, še pri nas slišim gasilce , ki dežurajo. anitram1

Čeprav smo varno pospravljeni v drugem nadstropju, pa sem v mislih z vsemi, ki pravkar trpijo in se bojijo za svoje premoženje.To je res hudo, ko ne moreš storiti nič.Ob takih priložnostih se vedno bolj zavedam, kako nemočni smo proti naravi.Majhni in nebogljeni.V dveh dneh bo nastala ogromna škoda, mnogim se bo sesulo v prah dolgoletno delo.

Vseeno pa je važno, da ne bo človeških žrtev.Materialno se bo že nekako nadomestilo.Vsem želim poguma!

naor

Zadnja novica: moje v Ljubljani je začelo zalivat!

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti