Poplave

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

19. sep 2010 13:47

Takole je na našem barju :-/ Okrog nas postaja jezero, kmalu bomo mostiščarji... Zdaj se točno vidi, katera hiša je 10cm višje od druge. Večina hiš ima že vodo v stanovanjih, čeprav še zdaleč ni tako hudo kot je na Viču ;-/

barje2

barje1

- administrator

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17787

19. sep 2010 15:40

Savinja se je (pri nas) skoraj že vrnila v strugo, je pa seveda še deroča in rjava. Plazovi pa grozijo skoraj povsod pri nas, predvsem na levem bregu Savinje, kjer je svet bolj plazovit.

 

rimljanka

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

19. sep 2010 15:48

Katastrofa je huda in bo našo osiromašeno državo še bolj udarila ampak če poslušate Lučko Kajfež Bogataj je to pač usoda, ki nas v prihodnje čaka. Po drugi strani je pa res tudi, da graditi hišo ob potoku/reki in ne upoštevati poplavni pas je neodgovorno. Zidati tam kjer je jasno, da vsake toliko pa čeprav na vsake sto let poplavi je tudi še bolj neodgovorno. In pri tem se zgovarjati , da je taka parcela bolj poceni (jasno, da je ) , ali pa zidati celo brez gradbenega dovoljenja (Cesta dveh cesarjev,in še več drugih lokacij po Sloveniji, al pa na Barju ........oprosti Jernej ampak tako je ) Jasno se ve kje so poplavna področja. Pol pa kriviti državo, da nič ne naredi, da jih ne zaščiti, da ne gradi protipoplavnih barier itd. Katarstrofa je huda in globoko sočustvujem z vsemi, ki so utrplei škodo. Tudi v mojem mestu je cel hudič in sem bil kar precej ur na terenu. Ampak, žal, pomisleki, ki sem jih navedel zgoraj mi hodijo nenehno po glavi....... hedonist

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

19. sep 2010 15:59

Hedonist, se ne strinjam čisto. Naši sosedje so tukaj od petdesetih let in nikoli ni bilo take poplave. Če se voda ne bo začela umirjati, potem bo tako ali tako pol Ljubljane pod vodo, boš takrat rekel da je cela Ljubljana zgrajena na takem področju? Saj smo btw tudi na področju potresov... Nekje moraš živeti. Državo krivim zgolj v tem, da ima denar za stadione, kanalizacije pa ni niti v mestu!

Zna biti moje zadnje javljanje tole preden nam izključijo elektriko, voda je povsod. Seveda se zavedam da smo med srečneži. Tisti, ki zdajle res trpijo, se semle že dva dni ne morejo javiti. Držite se vsi!

- administrator

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17787

19. sep 2010 16:02

Hedonist, enmal pa pretiravaš, veš. Potem je lep del Litije neodgovorno postavljen, recimo. Pa so tam hiše izpred najmanj 100 let tudi, se mi zdi, kajne? In v Štorah so pred 160 leti neodgovorno postavili železnico............... Pa celo Zagorje, po vsej dolini so postavili neodgovorno. In Laško, že tam šred 300, 400 leti so ga začeli neodgovorno postavljati. Daj, povej, KJE potem pa naj gradimo?

Res je, da marsikatera hiša stoji, kjer bi bilo bolje, da ne bi, ampak, takole po dolgem in počez.... ne, no.

rimljanka

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

19. sep 2010 16:28

Takole je danes v enem koncu Domžal, ob pici-mici-majhni rečici Rači:

 

 

 

Moj se je na poti k stari mami na Črni Vrh obrnil, ker je cesta od Logatca proti Godoviču zalita, tudi v Logatcu je tisti del kraja ob cesti proti AC priključku pod vodo.

tjas

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

19. sep 2010 16:53

Nimam namena polemizirati ker ni v tem trenutku higienično in niti bil to moj namen. Napisal sem zgolj to, kar mi pride večkrat ob takih dogodkih na pamet. In imata prav tudi vidva Jernej in Rimljanka, sploh ne oporekam. Čeprav, ja, lahko rečem, da se je v mojem mestu zidalo na pamet, zelo dobro poznam situacijo. Zazidljivost se je spreminjala v skladu VIP (vez in pounanstev ) , PUP-i so bili sila fleksibilni spet kakor za koga, etc. Ampak , ne bom več o tem. Še enkrat poudarjam, da mi je hudo za vsakega, ki ga zadene naravna ujma in da bom zagotovo poleg mojega dela ,ki je itak namenjeno zgolj ljudem daroval tudi v humanitarne namene. Tako kot že mnogokrat. lp hedonist

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

19. sep 2010 18:02

tjas je napisal/a:

 

Moj se je na poti k stari mami na Črni Vrh obrnil, ker je cesta od Logatca proti Godoviču zalita, tudi v Logatcu je tisti del kraja ob cesti proti AC priključku pod vodo. tjas

Danes sem šla v Lj iz Črnega Vrha. Med Godovičem in Logatcem je cesta zaprta, čez Rovte so na cestah plazovi, v Ajdovščini je pihalo kot hudič. No sem šla okoli riti v varžet (kot pravi Japaja :) in prišla do Kalc, tam pa naletela na jezero. Pride do mene gasilec in reče: "Punca, tle je 30 in več cm vode. Daj v drugo, stopi na gas in pelji po robu. Sam ne se ustavit, ker boš obtičala al pa ti bo zalilo motor." Sem pičila čez kot nora in bila vsa presrana (avto je od fanta in še nov), no ampak je šlo. Sem prišla na Vič, pa spet jezera do doma. No ma je šlo, pač ena nova izkušnja :)

Mi je pa šlo na živce, že tako je vse zalito, da je težko vozit, potem pa še miljon firbcov, ki hodijo gledat in slikat zalite hiše.

saša

neznan uporabnik

19. sep 2010 18:09

Joj, firbci, ja!!!!

Sicer je res, da če ne bi nihče slikal, ne bi bili obveščeni, ampak ko vidiš, da nekdo nasmejan pozira pred zalito hišo.... bi ga človek kar stunkal!!!

japaja

Sporočilo je spremenil(a) japaja dne 19. 2010 18:10

cheleste  

član od: 9.8.2007

sporočila: 238

19. sep 2010 18:16

mene osebno ni prizadelo... sem pa bila službeno prisotna na parih koncih v ljubljani... ni besed,ki bi lahko opisale katastrofo... v boju z vodo smo pa res nemočni !!! cheleste

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti