Casarecce iz čičerike z bučo, porom, brokolijem, šetrajem, parmezanom in olivami
Uh, evrazija, ja, to sem si ogledovala in cedila sline... to bi pa tudi jaz imela. ![]()
Nima veze s kuhanjem v AMC posodi, paše pa med prigode o kozicah
... mojo mamo je danes dopoldne po parkingu pod njenim blokom nagovarjal "en temen z velikim beemvejem". Menda so imeli v bližnjem hotelu promocijo AMC, pa mu je ostal en komplet
. Mu je šef rekel, naj ga kar šenka kakim revežem al pa penzioneru, ki si jih ne more privoščiti
.
Je kar odprl prtljažnik od maminega avtomobila in ji zložil škatle s posodo not, čeprav mu je vztrajno ponavljala, da ona tega noče. Potem pa je začel (valda) "nažigat", da naj mu moja mama da en procent od vrednosti tistega kompleta. Ta en procent bi po njegovih izračunih znesel 300 evrov.
Moja mama mu je tiste njegove komplete napokala nazaj v njegov beemve, je bila pa prav pošteno zgrožena, kaj vse si ne spomnejo lopovi.
Še dobro, da je bolj jezne sorte
ženska, tokrat ji je prav prišlo.
| sivakoba je napisal/a: |
| Pozdravljeni....Sem začetnik v kuhanju z AMC posodo. Za začetek me zanima kako skuhaš klasično polento, ki sem jo običajno kuhala okrog 40 minut. sivakoba |
Za polento je škoda uporabljat sequkvik. Če upoštevaš ogrevanje in ohlajanje je enako hitro skuhana pod klasično pokrovko:
- zavrem vodo
- stresem vanjo potrebno količino koruznega zdroba in mešam dokler se ne zgosti. Gretje na minimum, da ne šprica.
- posolim in še enkrat dobro premešam (v vodo solim le, če je res nujno)
- pokrijem, ugasnem plin ali odstavim iz el. plošče in pustim pol ure. Medtem niti enkrat ne odprem posode in niti enkrat več ne pomešam. Polenta se v AMC, če ni več na gretju, ne prižge.
- odprem, zabelim in serviram. Če polente ne servirate takoj, je treba posodo pustiti rahlo odkrito, sicer se ob robu in na vrhu nabere voda, in polenta dobi zoprno sladkast priokus (vsaj zame).
Dostikrat pa zabelo, najraje ocvirke, dam že v vrelo vodo, da se lepo enakomerno porazdeli po vsej polenti.
Cila
| tjas je napisal/a: |
... mojo mamo je danes dopoldne po parkingu pod njenim blokom nagovarjal "en temen z velikim beemvejem". tjas |
Ej, tale tip je meen srečal že pred H. na Kodeljevem, pa povsem drugje na Štajerskem, pa po naši vasi se je vozil, pa....... skrajno sumljiv tip. No, vse to se je meni zgodilo lani. Očitno še uraduje. Ostalih izkušenj tvoje mame nimam, sem prej prekinila možnost zanje. K sreči.
Včeraj sem o enem take patronu brala v kroniki, menda se je na eno gospo nekje v Ljubljani ali Celju fizično spravil, ker ni bila za biznis
. Sem prav vesela, da se moji mami ni nič zgodilo.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Casarecce iz čičerike z bučo, porom, brokolijem, šetrajem, parmezanom in olivami

Gratinirani svaljki