Kako izboljšati odpornost telesa

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. jan 2010 15:54

Se mi zdi, da je treba z eno pametjo k stvari. V smislu, da človek zna razvrščati stvari. Npr,pri piku kače (nedajbože!), kake žužele, ipd...bo človek oddrvel na urgenco in upal, da je urgenca kje blizu. Pri vnetju slepiča bo človek takisto upal, da je urgenca blizu. Pri pljučnici se bo šel posvetovat s svojim zdravnikom. Po drugi strani pa bi pri stalnem malce slabšem počutju (pa ne takem, da se ne da stati, takem, ko bi bili laboratorijski izvidi še vedno v mejah normale, morda blizu še dovoljenih mej) jaz začela razmišljati, ali je kak vzorec, npr, ali mi določena hrana povzroča slabše počutje...in bi, če bi se tako počutje nadaljevalo in bi (dešifrirala vzorec ali pa ne), po enem določem času bi verjetno poiskala zdravilsko storitev. Oziroma, da ne uporabljam pogojnika, akupunktura je zakon, preverila na lastnem telesu. Skratka, se mi zdi da v primeru, ko "se malo slabše počutim, kri in voda pa ravno ne kažeta previsokih/prenizkih pokazateljev", nima smisla nadlegovati moje zdravnice (ima ženska čisto zadosti dela z aktunimi primeri) in bom pač iskala storitve za izboljšanje počutja drugje. Po drugi strani pa z vročino ne bom hodila na akupunkturo. Pa bakterijskih vnetij tudi ne bom odpravljala s čebulo, ampak s čim bolj intenzivnim. Vendelina jr.

strippy  

član od: 18.11.2008

sporočila: 283

13. jan 2010 16:11

 

Moje mnenje je, da pač poiščeš, kaj ti bolj leži. Nikakor vsepovprek zaničevati klasične medicine, pa tudi homeopatije, bioenergije , kitajske medicine, ljudskega zdravilstva ne.... Za vsako bolezen rožica raste, al pa laboratorij stoji...

strippy

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

13. jan 2010 16:39

Ežoj, jaz sem citirala Mojco 2007, (zdaj že znam citirat), napisala sem res, da spremljam članke, le da se ne odločam kaj verjamem in kaj ne in raje sprobam na lastni koži. Po naravi sem nejeverni Tomaž, sem si pa skozi dolga leta uporabe homeopatskih sredstev pri sebi in še meni dragimi in bližjimi osebami ustvarila eno mnenje, ki ga tu delim. Imela sem to srečo, da sem skozi vsa ta leta imela tiho podporo tudi mojih zdravnikov (alopatskih ne samo homeopatskega), ki so tudi skozi svoje izkušnje pričeli gledati drugače na homeopatijo. čeprav tudi meni nekatere stvari ne gredo skozi filter znanja in logičnega razmišljanja, da znam stvari pri sebi potrditi, kot so me naučili razmišljati v vseh šolah do sedaj, sem morala priznati, da nekaterih stvari ne morem razložiti, pa vseeno ne morem reči, da jih ni..zlasti v 21. stoletju. V našem umu je le tisto, kar smo nekoč vstavili vanj, zato smo v svoji prepričanjih tudi precej različni, obstaja pa še masa znanja, ki je neodkrita. In čisto nič manj ne spoštujem nikogar, ki misli drugače.

angela33  

član od: 28.2.2008

sporočila: 71

13. jan 2010 17:22

Tortica, tisti, ki nam je homeopatija pomagala, jo zagovarjamo in jo priporočamo drugim. Pomembno je, da pomaga. angela33

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

13. jan 2010 17:39

Seveda, vsak misli po svoje ;-) Moje mnenje je sicer, da se strinjam v tem, da marsikaj ne vemo in ne razumemo. Samo da homeopat naredi nekaj, kar ne zna pojasniti, zakaj deluje (naj bi toliko časa razredčevali zadevo, da notri ni več tistega oz. ne v taki obliki, kot se da izmeriti, ampak če je tako, kako lahko naredijo kaj takega, kar se ne da izmeriti?) Drugače povedano, kako lahko iz atomov nekaj sestaviš če nimaš inštrumenta, s katerimi bi atome videl oz. jih sestavljal? Ne dvomim, da je kaj, kar danes pojmujemo za nadnaravno, ampak takšno kroglico bi mi moral dati vesoljec, ne človek. Torej nekdo, ki ve več kot mi. Homeopat, ki sem ga pred časom obiskal, mi je rekel, da niti ne vedo, zakaj pomaga, ampak da pomaga. In potem sem dobil eno mini kroglico, res tako mini da sem jo skoraj izgubil v ustih. Potem je rekel, da se bom lahko par dni slabo počutil zaradi tega, ker ta kroglica vzpodbudi človeka, da se pač sam zdravi. Počutil sem se tako kot prej in sem s tem zaključil. In bom rekel, da po svoje zavidam tistim, ki jim to pomaga, ker bi prav rad, da bi bil tudi jaz med njimi. Tako da sem potem s tem prenehal. To, da po naključju delaš neke kroglice, katerim elemente toliko časa "centrifugiraš", da nimajo več elementa v sebi je meni pač tako, kot če bi trdil, da nakup Plus paketa povzroči, da se človek dobro počuti. Ne vem sicer kako to deluje, a deluje. In sem prepričan, da bi se res. Boste poskusili?

Meni seveda ni problem o tem, da si moram vse logično razložiti in imeti nekaj preverljivega. Vidim pa v tem, če se nekaj ne da preveriti in ne da obrazložiti, določen problem. Kako ločiti nekoga, ki je šarlatan od pravega strokovnjaka. Kako denimo vem, da je v njihovih kroglicah nekaj več kot sladkor in voda?

To je v meni v tistem smislu, ali je posmrtno življenje ali ne... Kdo to ve? Zaenkrat ni nihče prišel nazaj iz onostranstva in poročal o tem. Kar ne pomeni niti da je niti da ni. Trditi da je mi je ravno tako, kot trditi, da ga ni.

Po drugi strani pa imajo po mojem nekateri ljudje dejansko močna energijska polja. Enkrat me je en bioenergetik okrog vratu zo rokami (brez dotika) mi je bilo tako vroče na tistem predelu. Ampak kroglice, ki naj bi jih delali LJUDJE, ki ne vedo dobro kako deluje, me pa žal tudi po izkušnji niso prepričale.

Še enkrat ponavljam, zapisano je MOJE mnenje in MOJA izkušnja. Privoščim vsakomur, da najde tisto, kar mu pomaga.

Jernej - zasebno mnenje

angela33  

član od: 28.2.2008

sporočila: 71

13. jan 2010 19:37

Jernej, prehitro si obupal. Jaz bi se vrnila k homeopatu. Lahko bi se ti primerilo tudi, da bi doživel močnejšo reakcijo, kot si pričakoval. angela33

Mojca2007  

član od: 11.10.2007

sporočila: 133

13. jan 2010 20:25

Se moram oglasiti, ker je Ežoj citiral moj post..:) Pri zdravljenju s homeopatijo ne gre za fizično raven (s to se ukvarja klasična medicina), amapk za informativno raven, kjer se nahajajo vzroki za naše bolezni. Tiste kuglice s sladkorjem so samo nosilci informacije, ne pa kemični pripravki kot klasična zdravila. Torej - ni pomemben "strup kače", ampak informacija. (Dobro, ne bom več o tem,..) Ampak meni se zdi žalostno, da lahko homeopat izjavi nekaj takega kot to, "da ne ve, zakaj stvar pomaga". Pravi homeopat razume bistvo svojega dela. Žal je Slovenija je EDINA država v Evropi, kjer zdravniki ne smejo poleg klasične medicine uradno prakticirati homeopatije - v tem primeru morajo vrniti svojo zdravniško licenco. KO in ČE bodo kdaj na policah v naših lekarnah tudi homeopatska zdravila, bodo mogoče ljudje začeli drugače razmišljati. Trenutno se za homeopatsko svetovanje pri nas usposoblja približno 300 farmacevtov, da vam bodo znali v lekarni osebno svetovati pri izbiri zdravila za vaše akutne težave. ČE homeopatija ne bi delovala, se ne bi v tem znanju izobraževalo toliko zdravnikov in farmacevtov - že za Slovenijo je to velika številka, po svetu pa je čisto normalno, da ti zdravnik v ambulanti lahko predpiše ali klasično ali homeopatsko zdravilo. Pri nas smo... ah, na temni strani Alp..:) Jernej, žal mi je za tvojo izkušnjo, ampak upam, da ta hec vsaj ni bil predrag. Ena sama kroglica ne more narediti čudežev, še posebno, če zdravilo ni pravilno izbrano. In pravilno izbrati med tako veliko homeopatskimi zdravili ni ravno lahko, zato pa je malo res dobrih homeopatov, ki zmorejo prepoznati bistvene znake, ki ustrezajo določenemu zdravilu. Sicer pa tudi jaz pravim tako: zdraviti se je treba na način, ki nam je najbližje, ki mu najbolj zaupamo, ker nam bo v tem primeru tudi v največjo pomoč. In čisto vseeno je, ali je to klasična medicina ali kaj drugega. Lp, M.

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

13. jan 2010 20:30

Je bilo drago ja. Ampak tudi klasična medicina je draga, že ena plomba na zobu, če nočeš čakati 2 leti. Osebno še vedno mislim, da je veliko stvari v naši glavi in v veri v to glavo. In se mi zdi, da ljudem pomagajo razne stvari predvsem zato, ker verjamejo vanje. Učinek placeba je res mogočen. Po drugi strani... če ti rečejo da si v zadnje stadiju raka ker zamešajo izvide, verjamem da te lahko taka informacija ubije. In res čutiš bolezen, tudi če je še nimaš. Zato se mi zdi, da tudi obratno deluje še kako dobro. Placeba in vera v nekaj, da ti pomaga, pa se lahko dobi v obliki kapsul medicine ali pa kako drugače.

Tako sem jaz o tem razmišljal in tak je pač moj zaključek zase. Ko bom pa kakorkoli doživel kakšen "močan učinek" tiste kroglice z informacijami, bom pa spremenil svoje razmišljanje. Ali pa ko mi bo nekdo razložil, kako se naredi tiste kroglice z informacijami. Kot sem ga o bioenergiji. Eni ljudje imajo res več energije, ki jo oddajajo kot drugi. Ker sem nekoč občutil toploto brez dotika.

Morda se da tudi potovati v času, ne bi si upal trditi da je ta dimenzija samo v eno smer, čeprav znanost v tem trenutku kaže v to smer. Ampak v časovni stroj, ki bi mi ga pa pokazala neka oseba pa ne verjamem. Bom pa, če mi razloži, kako ga je z današnjo tehnologijo izdelal in bi me z njim poslal v času naprej ali nazaj. Torej ni da ne verjamem da kroglice z informacijami, ki zdravijo ne morejo obstajati nekoč, ne verjamem le, da jih je kdo do danes izdelal. Ker kot vem informacij v kroglicah danes ne znamo shranjevati. Razen v obliki nevronskih celic, računalniških celic ipd. S tem da centrifugiramo nek element, da ga ni več v zmesi, da ga ne moremo ne videti ne čutiti, znamo ga pa izdelati (kroglico s tako informacijo), me je treba pa prepričati ;-) Jernej - zasebno mnenje

Mojca2007  

član od: 11.10.2007

sporočila: 133

13. jan 2010 21:17

Samo še nekaj glede placeba: znan in uspešen kanadski ortoped je opravil ogromno operacij kolen pri svojih pacientih (bolečine v kolenih). Odločil se je za nenavaden "poskus", za katerega pacienti niso vedeli: polovici operirancev so med operacijo resnično operirali koleno (skozi majhno zarezo), drugi polovici pacientov pa so naredili samo majhen rez na koži in jo takoj spet zašili Operacija je 100% uspela tako pri prvi kot tudi pri drugi skupini pacientov, torej so ozdraveli vsi. Ortoped je tako uspel dokazati, da se naše bolečine skrivajo "v glavi". (kjer se itak skriva vse). Torej lahko rečem le: hvalabogu za placebo. :) Pa kjerkoli ga že dobimo.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

13. jan 2010 21:20

No ja, raztrgan meniskus pač ne bi bil takole ozdravljen,....

rimljanka - zasebno mnenje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti