Posodica za menstruacijo

Glede menstruacije je zadnjič ena zaskrbljena mamica spraševala v enem časopisu, da njena hčerka je tabletke anti baby in da sploh ne prekine, da bi imela vmes menstruacijo, če je to sploh dobro. Je dobila odgovor od ginekologa točno se ne spomnim ampak v glavnem je odgovoril, da naj je nikar ne skrbi, da je njena hčerka bistra moderna ženska, saj menda menstruacije sploh ne potrebujemo andreja č.
Glede, da sta menda 2 velikosti, kako veš katero?! Pa cena kakašna je? lp anitram1
Punce super ste, sem se kar nasmejala, čeprav priznam, da prvič slišim za skodelice. Jaz namreč še vedno prisegam na tampone, si bom pa ogledala to zadevo ob prvi priliki v dm-u. lili_stef
Jaz uporabljam skodelico že 3 mesece in sem z njo zelo zadovoljna. Obstajata 2 velikosti: za ženske, ki so že rodile in za tiste, ki še niso. Cena je okoli 30 evrov in se splača kupit, če sešteješ vse vložke, tampone,... Jaz jo uporabljam tudi ponoči in mi je tako fajn, ker mi ni treba imeti na sebi niti spodnjih hlač :) tajka
Tajka, ka pa za tiste, ki so mele carski rez? Ha? Vjutro bom pa itak kofe pila iz piskra! tumpika

Tajka, velikosti sta dve in se razlikujeta za menda 3 mm. Manjše so za starost pod 20 in večje za nad to starostjo. Porod ni merilo.

Sicer pa menim, da je mogoče v isklanik odtipkati " lunette", " lunina skodelica", "menstrualna skodelica" in tam lahko prebrerete obširne razprave in izkušnje.

Nekako se ne morem znebiti vtisa, da je uporaba kontracepcije ( mirena), japonskih kroglic, količina in prestrezanje menstrualne krvi zelo intimna, osebna stvar, ki je vsaj jaz ne bi razglašala urbi et orbi. Na kulinaričnem forumu pa sploh ne.

F r i n a
Nekje sem prebrala, da moraš pred uporabo teh kroglic k ginekologu, da te izmeri in ti določi pravo velikost posodice... se mi ne da, pa še butast razlog se mi zdi, saj se mi bo še kdo smejal... Pa imam ful hude krvavitve in bi z veseljem preizkusila nekaj, kar bi mi vse skupaj olajšalo... Samo za poskusit so mi pa te posodice res predrage. Bom zaenkrat še malo vztrajala pri vložkih in tampončkih. In kroglicah. Rumovih. tulka
frina je napisal/a:

Nekako se ne morem znebiti vtisa, da je uporaba kontracepcije ( mirena), japonskih kroglic, količina in prestrezanje menstrualne krvi zelo intimna, osebna stvar, ki je vsaj jaz ne bi razglašala urbi et orbi. Na kulinaričnem forumu pa sploh ne.

F r i n a
No saj se ne pogovarjajo kako si jih vstavljajo in kdo jih vstavlja in nevem kaj še. Kroglice so pač zdrav pogled na spolnost, jaz jih sicer nimam, morda bom jih kdaj nabavila (morda mi jih bo kdo drug-da bi le), se mi pa zdi hecno, da niti spregovoriti ne bi "smela" o tem kot da so nek tabu - to me spominja na neko spolno zavrtost. Sicer pa če eni lahko pišejo na forum še tako osebne probleme, zakaj ne bi pisali še o tem kako se imajo fajn... Začetnica
Ognjič je napisal/a:

ligojna, noben fanatizem ni OK, v nobeni smeri. Pa tudi kar neko nametavanje enih povzetih člankov (ker predvidevam, da tvoj guru vseeno ne piše o lastnih izkušnjah z menstruacijo) lahko le zavede še kakšnega lahko vodljivega človeka.

Ognjič [vrtnica]
Tudi moški ginekolog nima lastnih izkušenj z menstruacijo,potem tudi on zavaja. sadjejedka
nobena skrajnost ni dobra, še najmanj pa, da si s hrano odpravim nekaj, kar mi je mati narava v posteljo položila mamamia[/citat] Mama želi svojemu otroku najboljše,če je neubogljiv ga mama kaznuje. Tudi mati narava nas kaznuje,ker smo neposlušni in neubogljivi. sadjejedka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti