Posodica za menstruacijo

Tale skodelica je nekaj najboljšega, kar obstaja.

Ne čutiš je, lahko se kopaš z njo, pa se ne napije vode kot tampon, enostavno je "rokovanje" z njo, ponoči lahko spim brez zbujanja in skrbi, da bo kaj teklo mimo.

Jaz je ne zamenjam več in imam o njej povedati samo pohvale. :)

Sonja

Evo, jaz sem pa "ex"tamponarka, so mi jih januarja prepovedali, katastrofa, z vložki si sploh nisem bila na "ti". Hkrati sem zamenjala še KT in je moja menstruacija še bolj turistična kot je bila že predtem, zadostujejo mi dnevni tanki vložki, nobenih problemov s privajanjem nanje. Bi bil pa verjetno velik problem, če bi morala tlačiti plenice v gate.

Tole šalčko sem si ogledala, sem jo bila tudi pripravljena stestirat, ma samo za probavanje je malo predraga. Zaenkrat je ne rabim.

Loni Makaroni
Sem imela namen sprobat, pa ni bilo časa (dobesedno;), je lubi imel iste "misli" kot Atinin;) Sicer pa ti je ni treba praznit v službi, saj lahko kombiniraš - za v bazen se meni zdi to bolj čisto kot pa tampon, ki se napije krvi in bazenske vode - silikon se ne napije ničesar... Za šport se mi zdi ful praktična stvar. Pa sprazniš jo lahko tudi pod tušem in se nič ne sekiraš, kaj boš prevrnila;) Menstruacijo imajo tudi živali, torej je naraven pojav. Seveda pa če telo izstradaš, potem začne varčevati z energijo in krvjo in jo izgubiš (partizanke v bataljonih je praviloma niso imele, top manekenke jo izgubijo, maratonke tudi, večina gimnastičark prav tako, meni se je začela slabšat, kadar sem imela premalo železa - pojedla premalo mesa, zamujala pa enkrat po prometni nesreči, kjer sem izgubila veliko krvi...). Vendar v tem primeru tudi zanosit ne moreš in to zame ni naraven pojav. Ker naravno je to, da je ženska v plodnih letih res plodna, kar pa pomeni, da se mora neporabljeno jajčece, če ga pač nihče ni oplodil, nekak izločit, da naredi prostor za naslednjega. In človek originalno ni jedel samo presne prehrane - oz. je jedel tudi "presno" meso;) NImam nič proti raznim načinom prehranjevanja, vsak kakor mu paše, ampak da menstruacija ni naravna, pa res ni enemu biologu za gledat ne da bi muksnil;) Veri
Se strinjam z Veri, glede naravnih pojavov!! O skodelici pa tole; bolj ko razmišljam o njej, boljša se mi zdi (probala še nisem, jo pa bom). Vsekakor mi deluje bolj higienično kot tampon, tu se kri zbira v silikonu in ni več v stiku s telesom, ko pa uporabiš tampon, pa ravno tako prenašaš svojo kri med nogami, smo da je vpita v čep iz vate. jezek
Jaz jo imam in je ne zamenjam za noben vložek ali tampon. To je najbolj higienična zadeva pri menstruaciji. Pa tiste ki kritizirate... ne kritizirajte, če sploh ne veste kako zgleda. Razni fuj in fej res ne spadajo zraven. Probajte, potem pa ocenjujte. Jaz jo seveda toplo priporočam vsem! Aha pa še nekaj, odkar imam skodelico lahko grem tudi v savno in na bazen, poleti sem se normalno kopala v morju, pa še kolesarim komot, kar prej z vložkom nisem mogla. Kar pa se tiče praznjenje v javnih straniščih in službi je pa takole. Če vam kri ravno v potokih ne teče, vam v službi skodelice skoraj ni potrebno prazniti, saj se prazni le 2 do 3x dnevno. Če pa že moraš, pa sploh ni panike, kajti skodelica na zunanji strani sploh ni umazana. Obstajajo pa tudi vlažni robčki, s katerimi skodelico obrišete in jo vstavite nazaj na svoje mesto. bluoka Sporočilo je spremenil(a) bluoka dne 11. sep 2008 10:44:45
Veri je napisal/a:
Menstruacijo imajo tudi živali, torej je naraven pojav. Veri
Menstruacijo imajo, a večina ne izgublja krvi. Ne me držat za besedo, ker nisem videla prva veliko živali z mesečnim perilom, zgolj našo psičko (ki ima krvavo), menda imajo tiste, ki ne jedo kuhane hrane, običajno brezbarvno menstruacijo. veverica

Poznam to skodelico in se mi res gabi. Da si s svojo roko vrtam tam nekje in nekaj silikonskega vlačim ven...če že z roko not, naj bo kakšna druga, ne moja, in naj tam počne kaj drugega kot da išče skodelo polno krvi (da ne bomo samo o japonskih kroglicah, hehe), pa ne med menstruacijo.

Tiste, ki  jim skodelica znese, naj jo kar uporabljajo, različne smo si tudi pri tem, jaz si sebe ne znam predstavljati, da se vse skupaj zvrne in potem še enkrat čistim za seboj, ko že tako ali tako ne maram čiščenja.

AMpak, kot sem rekla, komur drago, naj jo kar uporablja. Pač povem svoje mnenje, tako kot zagovornice te skodelice.

In, ligojna, se strinjam z Ognjič - nobena skrajnost ni dobra, še najmanj pa, da si s hrano odpravim nekaj, kar mi je mati narava v posteljo položila.

Mamamia

mamamia
ligojna je napisal/a:
Vabilo na srečanje http://www.institutnaravnegazdravja.com/index.php?option=com_content& sadjejedka
Nekako ne najdem povezave med tem srečanjem in menstrualno skodelico...... Oprostite za nevednost - bo morda tam tudi predstavitev ali kaj? mamaF - Mojca

mamaF je napisal/a:
ligojna je napisal/a:
Vabilo na srečanjehttp://www.institutnaravnegazdravja.com/index.php?option=com_content&
Nekako ne najdem povezave med tem srečanjem in menstrualno skodelico......Oprostite za nevednost - bo morda tam tudi predstavitev ali kaj?mamaF - Mojca

Hja, če bo tam predstavitev skodelice, te jaz povabim na predstavitev uporabe japonskih kroglic...vabljeni so tudi žje, me vse pa sodelujemo, jasno...

Mamamia

mamamia

anja27

jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti