Moj domači kruh
| blažkaa je napisal/a: |
| Zakaj je pa potem ajdina kaša |
Zakaj pa je sojina in ne sojova moka? Meni ni čisto jasno, ker tisto, kar je razlagala Cornellia, je mišljeno za kruh, sprašujem pa za moko.
Lijana| kozamurnik je napisal/a: |
| Zakaj pa se vedno pogosteje uporablja izraz :....si me nasmejala ? Nekdaj je bilo : ...sem se( ti )nasmejala( tebi, tvojemu odgovoru)?kozamurnik |
Joj, kako mi slabo dela
ko berem si me nasmejala, pa baje je prav, ampak meni ni všeč![]()
![]()
| tumpika je napisal/a: |
| Ibiza, ka bi ti lehko preprosto odgovoro na mojo vprašanje?1. Nimam nič za delat2. Nimam kaj za delattumpika |
Dej no nehi, a ne vidiš, da je ibiza še mlad...kak ti naj on preprosto odgovori? Preprosto ti bosta ežoj in Vlado odgovorila ![]()
![]()
, potem preprosto niti ne boš več vedela, kaj si vprašala...bo pa ziher kaj novega iz npr. fizike, pa kakšnega novega pisatelja boš spoznala (po moje ne bo Victoria Holt
)...
"Menda pri tvorbi vrstnih pridevnikov iz ženskih samostalnikov ni nekih pravil in se moramo bolj zanašati na svoj občutek. To je pa čar slovenskega jezika :)"
Ja, saj smo vendar ženske, ne? A je tu kaj običajnega, zanesljivega in konsistentnega, mislim da je nekdo uporabil ta izraz? Jezik kot ženske ali obratno...
Saj ežoj nikdar ne ve, kaj ga od katere izmed časa čaka....
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Moj domači kruh

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi