Njoki s šampinjoni in modrim sirom
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| .... v središču torte v en malo abrstrakten cvet. Glej kako je stana.r okrasila Maraschino torto, mislim, na tisto, kar je na sredini - mrežic ne bi delala, ker je v sacherju toliko čokoladne informacije, da je abstraktni cvet na sredini maximum. Vendelina jr. |
V nekaterih slaščičarnah se dobijo poslikani oblati (hostije). Na njih so tudi motivi za take priložnosti.
jankicaImam eno vprašanje: kako naj naredim čokolado, da se bo lepo strdila na vrhu torte - da bo ravna površina? Hvala za odgovor. Lp
jana1Predvsem mora biti povsem gladka in lepo v nulo poravnana snov, po kateribo zlivala čokolado. Lahko je to plast marcipana, lahko pa marmeladna glazura (marmelada, segreta z malo tekočine, potem vse to stisneš skozi gosto cedilko). Ko je marmeladna galzura povsem suha in gladka, se loti oblivanja s čokloado, in to lepo počasi, na koncu pa jo potem še lepo zravnaš s tisto dolgo lopatko za torte. Ali pa z daljšim in širokim nožem. Glazura iz čokolade pa je lahko tudi mlačna, ko jo zlivaš, da se torej že malce začne gostiti, ko jo umakneš z ognja.
Verjetno obstaja še kakšen trik, upam, da se bo javila kaka bolj spretna cukerpekarica. Jaz pač delam, kot sem zgoraj opisala. Mamamia
mamamiaMamamia, najlepša hvala za odgovor. Upam, da mi bo uspelo. Zdaj sicer zaradi obveznosti nimam dostopa do pečice (
), ampak...bom z veseljem poskusila. lp
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Njoki s šampinjoni in modrim sirom

Svaljki s čemaževim pestom