Prestavi potico v pekač
lipa: hvala za odgovor. Se mi je kar zdelo, da je pekač kriv

No, pa važno, da bo potica dobra

Urša
Gogad, kako je ratalo? Po moje imaš ti neke vrste rafaelo potico - kombinacija kokos in lešnik.
tigris
član od 20043697 sporočil
Danes sem jo razrezala in obe potički sta okusni.Z lešniki mi je prišla lepo zavita ,druga z redkim nadevom pa bolj kupčasta.Enkrat nadev zgoraj drugič spodaj,na pogled lepo marmornirata.Ne vem zakaj sem se tako sekirala,še jo bom pekla.....sem si že kilo kokosa nabavila...
Ja tigris ,pa imamo novo vrsto potičke-rafaelo potička
lp goga
član od 20061881 sporočil
Loni hvala! Tako enostavno še nikoli nisem prestavila testa
. Vsako leto spečem drugačno potičko. Tokrat je bila na vrsti pehtranova.
Prijetno praznovanje (po vremenu "božično")
kobra 1
No še moje poročilo... moja "ponesrečena" rozinova potica je zeloo okusna

, ni pa preveč lepa in full se drobi

MissLady
član od 20017859 sporočil
Ni zakaj, kobra 
Loni Makaroni

Tudi jaz imam težave s prestavljanjem v pekač-vendar ne potice, ampak štrudla. Testo imam vedno genialno, potem nadevam, zvijem...od tam naprej pa se začne nočna mora. Iz tega razloga ga spečem samo enkrat na leto (ko že malo pozabim, kak zmazek sem nazadnje naredila). Kaj svetujete?
Sonja
član od 20043814 sporočil
Morda kak persenček.
lp Vesna
član od 200517892 sporočil
Pomoč še enega para rok.

rimljanka - zasebno mnenje
član od 20083340 sporočil
SonjaB :Ali pa zvijaj zavitek kar na peki papirju in ga potem s papirjem vred prestavi v pekač - vsako "klobaso" posebej. Višek papirja odreži in hop v pečico!
Jaz delam tako pri vseh zelenjavni, sirovih...zavitkih iz listnatega, vlečenega ali kvašenega testa.
Pa dosti uspeha. (Ja, pa še dodaten prijazen par rok pride tudi zmeraj prav!)

mamaF
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 57, prikazujem sporočila od 21 do 30
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.